Riigikogu Eesti toidu toetusrühm sai ülevaate kokandusvõistluse Bocuse d’Or korraldamisest

Riigikogu Eesti toidu toetusrühm kohtus reedel Bocuse d’Or Eesti presidendi Dimitri Demjanoviga, kes andis kiirülevaate järgmisel aastal toimuva ülemaailmse tippkokkade võistluse Bocuse d´Or Euroopa eelvooru korraldamisest.

Riigikogu Eesti toidu toetusrühma esimehe Maria Jufereva-Skuratovski sõnul toimub järgmise aasta mais Tallinnas kõrgetasemeline üritus, mille korraldamisõigust ihkavad paljud riigid ning Eesti ei saa jätta seda võimalust kasutamata. „Sellise mastaapse ürituse läbiviimine pole mõistagi odav lõbu, kuid Eesti sugusele väikeriigile taolisi võimalusi tihti ei tule. Usun, et nii valitsuse, maaeluministeeriumi, Tallinna linnavalitsuse kui ka EASi poolt eraldatud raha täidab oma eesmärki ja aitab meil maailmas silma paista,“ sõnas Jufereva-Skuratovski, lisades, et riigi vahendite juhtimiseks moodustatakse sihtasutus, kuhu kuulub Eesti Kulinaaria Instituut, EAS ja Saku Suurhalli operaator.

„Kokandusolümpia toob siia tuhandeid väliskülalisi, kõrgetasemelisi delegatsioone ja rohkelt meediaväljaandeid, kellel on võimalik tutvuda nii Eesti kui ka siinse toidu eripäradega ning tutvustada neid laiale maailmale. Seega võib seda pidada ka omamoodi mainekujundusprojektiks,“ sõnas kohtumisel Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov. „See on meie toidukultuuri pidupäev, mis annab meile hea võimaluse viia Eesti toit uuele tasemele ja murda end välja maailma gastronoomia kaardile.“ 

Kohtumisel osalesid ka Margus Semeli ja Heili Klandorf-Järvsoo EAS-ist. Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 toimub 28-29. mai 2020 Saku suurhallis ja selle ametlikuks nimeks saab PROFEXPO FOOD VILLAGE & ARENA. Finaal peetakse 2021. aasta jaanuaris Lyonis.

4 kommentaari
  1. Ma 5 aastat ago
    Reply

    ei saa aru, kas meie restuärikatel pole siis pennigi, et peavad rahva raha kerjama mitmelt valitsuselt, kasum aga pistetakse oma tasku? Kuidas Jurka ja Kimm seda rahva raha kantimist õigustab, et rahvas peab kellegi eralõbu kinni maksma? Nagu Pede-Taneli tase juba. Et jälle keegi saaks meist midagi teada? Milleks meile seda vaja on? Kas need toidud viiakse laiali ka Varstusse, Talisse, Torgusse, Saatsesse, Sirgalasse? Miks ma seda ei usu!

  2. rasvamaks 5 aastat ago
    Reply

    Eesti toit on täis fruktoosi-glükoosisiirupit -kõik, kogu värk.
    Täis rasvu.
    Täis mürke “lubatud piires”
    Riik täis prediabeetikuid jms.
    Kusagilt osta pole teistsugust toitu ,mis oleks “väärindamata” suhkrute ja rasvadega.
    Täis loomakasvatuse õudusi.
    Kõik see kurnab otse või kaude elanike tervist, mis omakorda kurnab Tervishoiukulusid, mis kurnab riigi rahakotti, mis omakorda kurnab elanike tervist …jne.
    Ei ole vaja magusamaksu ja rasvamaksu Ostja turjale panna, vaid Tootja .

  3. järg 5 aastat ago
    Reply

    a seda te ei julge !
    Euroopa Liit on vajalik kasvõi ainult selle pärast, et suutis tootepakenditele panna sisalduse ja kaloraazi.
    Eeesti poleks omal maal sedagi suutnud.

  4. Kas 5 aastat ago
    Reply

    võla andmisega lepiti kokku ka selles, kuidas see võlg pärast kuldset Poküüsi rahvale tagasi makstakse? Või ootab kuskil salasopis veel paksem rahataotlus nt leedi Maniküüri võistlusele?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.