Minister Reps on sel nädalal töövisiidil Ameerika Ühendriikides

Foto: Haridus- ja Teadusministeerium

Minister Mailis Reps on sel nädalal esmaspäevast neljapäevani töövisiidil Ameerika Ühendriikides koos peaminister Jüri Ratase ja äridelegatsioonidega.

Minister Mailis Repsi sõnul on visiidi peamiseks eesmärgiks tihendada Ameerika Ühendriikidega teadus- ja innovatsioonialaseid koostöösidemeid ning tutvuda Ameerika Ühendriikide teaduskoostöömudelitega. „Ameerika Ühendriigid on eeskujuks erasektori ja teadlaskonna koostööga. Usun, et parimatelt õppimine aitab meil ka kujundada enda järgmise innovatsioonistrateegia selliselt, et Eesti teadus püsiks maailma tipus,“ sõnas minister Reps.

Täna, 28. oktoobril kohtub minister Reps koos peaministriga New Yorgis Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni peasekretäri Antonio Guterresega, kellega arutatakse tulevast Eesti tööd julgeolekunõukogu mittealalise liikmena. Pärastlõunal osaleb minister Reps targa linna teemalisel ümarlaual Global Futures Groupiga Urban Tech Hubis koos peaministrit saatva äridelegatsiooniga. Õhtupoolikul esineb minister Albany ülikoolis innovatsiooniteemalise ettekandega ning kohtub ülikooli juhtkonnaga arutamaks Eesti ja USA ülikoolide vahelist koostööd. Kohtumisel sõlmib Tallinna Tehnikaülikool Albany ülikooliga koostööleppe targa linna teema arendamiseks. Õhtul osaleb minister Reps koos peaministri ja delegatsiooniga EASi New Yorgi esinduse avamisel.

Teisipäeval, 29. oktoobril kohtub Reps New Yorgi Eesti kooli direktoriga, et rääkida kooli tegevustest. Samuti on kavas arutelu Eesti hariduse ja digiedu teemadel Google’i endise asepresidendi Sebastian Thruniga ning õhtupoolikul külastatakse ühiselt Google’i New Yorgi peakontorit.

Kolmapäeval, 30. oktoobril ja neljapäeval, 31. oktoobril toimuvad Repsil Washingtonis kohtumised innovatsiooni- ja teaduspraktikate teemal. Muuhulgas kohtutakse Rahvusvahelise Valuutafondi ning Ameerika Teaduste Akadeemia esindajatega. USA teaduste akadeemia presidendi professor Marcia McNuttiga räägitakse Eesti ja USA teaduskoostöö edendamisest ja jagatakse parimaid praktikaid.

Visiidi lõpetavad neljapäeval peaministriga ühised kohtumised Ameerika Ühendriikide juudiorganisatsiooni ning Eesti kogukonnaga Washingtonis.

Visiidil saadab minister Repsi kõrghariduse- ja teaduse asekantsler Indrek Reimand.

3 kommentaari
  1. Universaal 5 aastat ago
    Reply

    Ratase jaoks on Reps nüüd absoluutselt asendamatu tegelane, ilma kelleta ei saa ta isegi Eestis enam ringi sõita.Tundub kuidagi kahtlane.Huvitav, kas sooneutraalsetesse lasteaedadesse ja koolidesse, mida kuuldavasti Ameerikas pidavat olema, ka plaanis minna on?

  2. Noo 5 aastat ago
    Reply

    Keskerakonna poliitikud on hakanud pugema USA ees. Hea et meil naftat pole seega meilnende pommitamist karta pole. USA tahab alistada Euroopa riike majanduslikult aga seda kartust meil ka pole. Reformistlike valitsuste ajal majandus seiskus kuid nüüd on seda liikuma pandud kuid vaevalt see USA-d huvitab. Ministrid peaksid tegelema oma riigi probleemidega ja mitte ringi rändama.

  3. Reps toob sealt meile 5 aastat ago
    Reply

    koolides tulistamised. Ega sealt midagi paremat tule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.