Peaminister Jüri Ratas ja Ameerika Ühendriikide asepresident Mike Pence leppisid kokku ühises lähenemises 5G-võrkude turvalisusele

Foto: Riigikantselei

Washington DC, Tallinn, 1. november 2019 –  Peaminister Jüri Ratas leppis avalduses USA asepresidendi Mike Pence’iga kokku Eesti ja USA ühise lähenemise 5G ehk viienda põlvkonna mobiilsidestandardi võrkude turvalisusele.

„Kinnitame, et lähtume 5G-võrkude arendamisel ühistest põhimõtetest. Eestile on digiriigina uute tehnoloogiate usaldusväärsus esmatähtis küsimus ning USA on julgeolekuvallas meie jaoks tähtsaim liitlane,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Ameerika Ühendriikidega kokku lepitud avaldus andis tugeva signaali, et Eesti mõistab 5G-võrkude arendamisel turvalisust liitlastega sarnaselt.“

Avaldus järgib 5G võrkude turvalise arendamise rahvusvahelisi põhimõtteid, mis lepiti kokku kevadel Praha julgeolekukonverentsil. Selle järgi võtavad riigid 5G ülesehitamisel arvesse nii poliitilisi, tehnilisi, juriidilisi kui ka majanduslikke argumente ning riskifktoreid. Samu põhimõtteid on kinnitanud ka Euroopa Komisjoni soovitused liikmesriikidele.

Peaminister Ratas kohtus eile Washingtonis ka riikliku julgeolekunõuniku Robert O’Brieniga, kellega räägiti NATO tulevikust. „Eesti jaoks on parim julgeolekugarantii tugev NATO ja mul on hea meel, et meie regioonis on alliansi kohaolek järjest märgatavam,“ ütles peaminister.

Lisaks kohtus peaminister eile koos haridus- ja teadusminister Mailis Repsiga Ameerika Teaduste Akadeemia ja USA juudiorganisatsioonide esindajatega. Peaminister osales Ameerika Ühendriikide kaubanduskoja ümarlaual koos ettevõtjatega. Veel kohtus Ratas Maailmapanga tegevjuhi Axel van Trotsenburgiga, et rääkida Kolme mere algatusega seotud investeerimisvõimalustest.

2 kommentaari
  1. Väga 1 aasta ago
    Reply

    õige! Kui 3.-s ilmasõjas kakelda, siis mitte ainult Venemaaga, vaid ka Hiinaga. Mida me ikka jupitame, paneme kohe asjad paika. Ja 5G jätame vahele ja läheme kohe 6G-le üle.

  2. Noo 1 aasta ago
    Reply

    USA on olnud läbi aegade kõige agressiivsem riik. Hea et meil pole naftat muidu oleksime oma nahal seda tunda saanud. Praegu tahab USA vaid allutada majanduslikult Euroopa riigid oma tahtele aga kaitsnud pole ta knagi kedagiRatase välispoliitika on vilets ja mitte keskerakondlik. Venemaa poolt pole meil midagi karta ja majandussuhted Venemaaga oleksid meile kasulikud. Kõige hullem on see, mis meil Eestis toimub. Inimesi laimatakse, mõeldakse välja valesüüdistusi tublide inimeste suhhtes ja ikka karistamatult. Karistused reformierakondlasteni ei ulatu. Kaua selline olukord küll kestab. Aga peaminister käib välismaal tühja tuult tallamas. Meil on veretu kuid hädaohtlik seisukord kodumaal. Tuleks välja vahetada mõned õigusmõitjad kes teenendavad Reformierakonda , samuti lõpetada peavoolumeedia laimukampaania praeguse valitsusliidu vastu. nad ei kirjuta mis tegelikult toimub vvaid otsivad vigu ja võimendavad reformierakondlaste laimu. Kahju et pole enam parimat saadet Meedia keskpunkt. Muidugi on Ratas tubli peaminister aga tema välispoliitika on kõver.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.