Tallinn õpetab seminaridel korteriühistuid ja elanikke elamuid haldama

Tallinna abilinnapea Eha Võrk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Tallinn korraldab teisipäeval Õismäel ja kolmapäeval Mustamäel korteriühistute juhidele ja korteriomanikele elamu haldamise tasuta seminarid, kus jagatakse teadmisi ehitusseadustikust ning linna ja korteriühistute koostööst. 

Ühtlasi saab küsida nõu juriidilistest küsimustes või soovitusi naabrite vaheliste erimeelsuste lahendamiseks, teatas linnavalitsuse pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile. Õismäe venekeelne seminar algab teisipäeval kell 17 Haabersti Vene Gümnaasiumis Õismäe tee 132 ja Mustamäe seminar algab kolmapäeval kell 17 Tallinna Kiirabi saalis Retke tee 1.

„Sel sügisel korraldame linnavaraametiga erinevates linnaosades korteriühistute esindajatele kaheksa eesti- ja kaheksa venekeelset kokkusaamist,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. Eestikeelne arenguseminar on selle aasta viimane, kuid väga suurt huvi tekitanud seminaridega on plaanis järgmisel aastal jätkata, laiendades ja täpsustades ka seminaril käsitletavate teema ringi.

Arenguseminarid on tasuta ja eelregistreerimisega. Eestikeelsetele seminaridele saab registreerida lingil koolitustele registreerimine ja venekeelsetele lingil https://www.kinnisvarakool.ee/seminar .

„Tugevad ja tegusad korteriühistud aitavad luua turvalist ja meeldivat elukeskkonda. Korteriomanikele toetava ja targa partnerluse pakkumiseks avasime oktoobri algul Tallinna Korteriühistute Teabekeskuse,“ ütles Võrk. „Seminaride korraldamine on üks osa teabekeskuse tööst.“

Lisaks seminaridel osalemise võimalusele saavad Tallinna korteriühistute esindajad ja liikmed linnavalitsuse teenindussaalis kolmel päeval nädalas tasuta õigusabi. Nõustamisteenust osutatakse nii eesti kui ka vene keeles. Nõustamisele pääseb nii eelregistreerimisega kui ka kohapeal elava järjekorra alusel esmaspäeviti kella 9-12, teisipäeviti kella 9-12 ja 13-17 ning neljapäeviti kella 13-17. Juristi vastuvõtule saab end registreerida argipäeviti kella 9-17 telefonile 6 871 223 helistades.

„Seminaride ja nõustamise eesmärgiks on korteriühistutes esilekerkivaid igapäevaprobleeme ennetada. Samuti soovime tõsta inimeste teadlikkust oma õigustest ja kohustustest,“ lisas Võrk.

Tallinn suunab igal aastal oma eelarvest erinevate meetmete kaudu korteriühistute toetamiseks umbes miljon eurot. Äriregistri andmetel on Tallinnas ligi 6000 korteriühistut.

1 Kommentaar
  1. ! 5 aastat ago
    Reply

    Viimased cendid imevad vaestelt välja ja “meeldiv” on see ainult kÜ kubjastele ja kasusaajatele.
    Põrgu eeskoda aga mitte kodu !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.