Tartu võimutüli lahendus võib saabuda neljapäeval

Jaan Toots

Keskerakonna Tartu piirkonna uus juht Jaan Toots on lubanud ülikoolilinna võimukriisi mitme lahendusvariandi hulgast välja sõelutu teatavaks teha neljapäeval enne volikogu istungit ning selle nimel pidanud arutelusid Tallinnas erakonna esimehe Jüri Ratasega ja Tartus oma koalitsioonipartneri Reformierakonna piirkonnajuhi Urmas Klaasiga, kirjutab Tartu Postimees.

Aga kuidas see lahendus kõlada võiks, jäi veel teisipäeval vastuseta. «Ei ole sõnumit. Keskerakond ilmselt vajab aega, et oma asjadega tegelda,» ütles Klaas.

Veelgi enam: selgus, et Toots peab sõnu sööma, sest lubatud lahendust välja öelda ei ole tal ka neljapäeval. Teisipäeva õhtul kell viis ütles Toots, et ei anna ühtki kommentaari enne, kui on läbi saanud neljapäeva õhtul kell seitse algav erakonna piirkonna juhatuse koosolek. Volikogu istung algab tavapäraselt kell 15, seega enne volikogu midagi ei juhtu ja ka volikogus ei ole praeguses seisus mingit arengut ette näha.

Võtmeküsimus Tartu kriisis pärast seda, kui Toots ja Keskerakonna Tartu piirkonna uus juhatus on loobunud ametist kangutamast volikogu esimeest Aadu Musta, on rahanduse abilinnapea Monica Ranna jätkamine linnavalitsuses. Rand on varem korduvalt teatanud, et ta ei kavatse tagasi astuda.

Keskerakonna aukohus arutas läinud reedel erakonna Tartu piirkonna algatusel Monica Ranna küsimust ja seniste põgusate sõnumite järgi süüd ei tuvastanud, küll kõlas kompromissi otsimise vajadus. Rand ei soovinud pärast aukohut kommentaare anda.

Teisipäeval Tartu raekojas vesteldes ütles Rand, et annab küll Jaan Tootsile oma seisukoha teada pärastlõunal, aga mis on selle sisu, jäägu Tootsi kommenteerida. Toots keeldus eile õhtul kinnitamast sedagi, kas ta on Rannalt vastuse saanud.

Ka volikogu esimees ja endine Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must ei tahtnud teisipäeval hetkeseisu kohta mingeid kommentaare anda.

4 kommentaari
 1. Rein Mark 2 aastat ago
  Reply

  Kurb tõsiasi kuidas omad omavahel läbi ei saa, nagu oleks vähe opositsiooni rünnakutest.

 2. Kui 2 aastat ago
  Reply

  kõik salatsevad ja urgitsevad, siis ei saagi nad meeldida. Praegu tundub kurja juurika solema Tootsi Jaan. Puhas intrigant. Loodame, et ta Tartus kaua vastu ei pea ja tallinlased juba hoiduvad tema eest.

 3. nime ei ütle 2 aastat ago
  Reply

  lööge see toots sealt tartust tagurpidi tulema!

 4. Kui 2 aastat ago
  Reply

  kohalt kangutati juba Mailise õde, siis järgmine on Mailis ise. Moonikast ei tea ma midagi, kuid Mailise kangutamine annaks haridusekorraldamises vähemalt lootust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.