Vene saatkond soovitas Laaneotsal “tankist välja ronida”

Tank AT72. Foto: Dmitry Rogulin/ITAR-TASS/Scanpix

TALLINN, 19. november, Interfax-BNS – Venemaa Tallinna saatkond lükkas ümber endise Eesti kaitseväe juhataja, praeguse riigikogu liikme kindral Ants Laaneotsa Läti telejaamale LTV7 usutluses esitatud väite, et Venemaa valmistub ilmselgelt Baltimaid ründama, ja kutsus teda innukamalt tegutsema Eesti-Venemaa saadikurühmas.

“Ülalmainitud rahvasaadik räägib taas mingist Venemaa “ettevalmistatavast rünnakust”, ilmselt harjumusest, mille omandas pikkade aastate jooksul teenides punaväes, kus harjus maailma nägema läbi tankisihiku,” seisis saatkonna Facebooki-kommentaaris.

“Tahaks taas kord soovitada Ants Laaneotsal “tankist välja ronida” ja asuda täitma oma praegusi parlamendiliikme kohustusi, sh Venemaa föderatsiooni riigiduumaga sidemete arendamise saadikurühmas, kuhu ta meldis end eeldatavasti mingi sunnita. Nimelt sel sügavalt rahumeelsel väljal on laialdased võimalused näidata end, mis vastaks märksa suuremal määral meie riikide huvidele,” märgiti kommentaaris.

Läinud nädalal ütles Laaneots LTV7 esinedes, et Läti sõjavägi ei saa idanaabri vastu midagi ette võtta. Tema sõnutsi ei suuda Läti kutseline vägi oma ala kaitsta ja on Baltimaade kaitse nõrk lüli.

Endine Eesti kaitseväe juhataja Laaneots lõpetas tankistina Harkivi tankikooli ja teenis tankistina välja polkovniku auastmeni.

InterfaxBaltic News Service

7 kommentaari
 1. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Tõepoolest see meiepoolne sõjaõhutamine läheb juba liiale. On päris naeruväärne.Venemaa võtab seda arvatavasti huumoriga aga eks hakkab juba ära tüütama. Ju Laaneots ihkab sõda . Venemaa loomulikult ei kavatase meid rünnata aga kui ta seda teekski poleks meil millegagi vastu hakaya ja mitte üks riik ei läheks Venemaa vastu sõtta ammugi mitte NATO sest ei uutnud kaitsta isegi eurooplasi isislaste rünnakute eest. Venamaal on võimas sõjatehnika ja meil on rahu nimel vaja vaid sisse seada head suhted idanaabriga. Tänu Venemaale ei tule Süüriast enam põgenikke sest vabastati isislastest enamus territooriumist. Sõjahüsteeria tekitajad peaks maha rahunema. Ei tea kas Laaneots ongi mõistuse juures et selliseid lollusi vavaldab või on sõjahüsteeriast nakatanuna lolliks läinud.

 2. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Parandan vead–peab olema hakata, ei suutnud.

 3. Aja Lugu 2 aastat ago
  Reply

  Viimane kord kui Venemaa, siis küll veel NSVL, tankidega Euroopas teise riigi territooriumile läks, oli Praha kevadel 1968 aastal. Afganistan teatavasti on Aasia riik. 2008 aastal ründas Gruusia tankide ja gradidega esimesena naabreid. Venemaa tõrjus grusiinid mõne päeva pärast oma piiridesse tagasi.Huvitav oleks teada miks Laaneots iga hinna eest püüab täita relva ärimeeste kukruid ostes utiili kukku?
  Ja veel üks tähelepanek: eelmise või üleeelmise sõja kindraleid ei tohi mingil juhul lasta ligi riigi kaitsevõime korraldamisele. Täna, hr. Laaneots, on käes juba III aastatuhat ja riikidevahelisi suhteid korraldatakse tänapäevaste vahenditega ja võtetega. Putin on sellest suurepäraselt aru saanud. Krimm võeti ainsa lasuta, vaatamata seal paiknenud relvastusele ja Ukraina vägedele. Millal aga meie kindralitele tänapäevane mõtlemine ja arusaamine III aastatuhande sõdadest kohale jõuab? Ja kui palju vanarauda selle ajani, kui aru pähe tuleb, kokku ostetakse…..

 4. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Laaneots tahab sõdida, Miks ta Süüriasse ei läinud sõdima isislaste vastu. Praegu on ta lihtsalt üks vastik vihavaenu õhutaja.

 5. uskmatu-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Laaneots on üks äärmiselt mõnus mees kes mõned aastad tagasi ütles teadvat isegi kuupäeva millal venelased ründavad !

 6. memuaare tulevastele põlvedele 2 aastat ago
  Reply

  Huvitav, kui minister teeb halba töd ja lahti saab, makstakse talle valurahaks 30 000 euri st.6 kuu palk.
  See nii omadevaheline solidaarsus, nagu keisritel kunagi, ikka anti lossike ja elatusraha kui oma maalt välja peksti.
  Kui penskaritaadike omadega välja ei tule, kuulab ära jutluse ametnikult ja ühelt lollilt kommentaatorilt, kes siin pidevalt esinebb, pastori manitsused ka, aga abi ei saa kusagilt. Ka seda 150 ?toimetulekkut ei saa, kui pole nende arvates õige asja peale läinud – näit.ravis koera, korraldas haigele naisele restoraniõhtu /sest teist neile koos enam ei tule/, oli muidu kergemeelne ja ostis aastaid igatsetud tööriista või suurest deprekast kallist konjakit jms.
  ti kuidas see VAHE INIMESTE VAHEL DEMOKRAATLIKUS RIIGIS SIIS IKKA NII SUUREKS ON PAISUNUD??? Nende VÄÄRTUSE JÄRELE…KES??? SEDA MÄÄRAB.? Seesama ministrijupats kes paha tööd tegi või mõni teine .

 7. ! 2 aastat ago
  Reply

  nujah, eks tankist väljas näe ju laialdasemalt kui sest pisikesest pilust seal sees.
  a tankist väljatulemise oht on see,et keegi teine võtab tanki üle ja palk või pension pole enam tankisti oma..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.