Ratas Hollandis: jagame samu väärtusi nii ELis kui NATOs

Foto: Riigikantselei

Haag, 20. november 2019 – Peaminister Jüri Ratas rääkis täna Hollandi peaministri Mark Ruttega kahepoolsest koostööst ning ühistest huvidest Euroopa Liidus ja NATOs.

„Jagame oma hea liitlase Hollandiga ühiseid väärtusi, seda nii Euroopas kui ka Põhja-Atlandi piirkonnas,“ kinnitas peaminister Ratas Ruttega kohtumise järel. „Ühised väärtused viivad ühiste huvideni ja seetõttu on meil väga tihe koostöö nii kaitseküsimustes, majanduses kui ka digiteemadel.“

Ratas lisas, et Holland panustab tugevalt meie regiooni turvalisusesse. „Holland osaleb nii Balti õhuturbes kui ka NATO suurendatud kohaloleku missioonil Leedus,“ ütles peaminister. „Oleme mõlemad seda meelt, et meie julgeoleku parim garantii on tugev Atlandi-ülene koostöö ning juba detsembri alguses Londonis toimuv NATO tippkohtumine peaks seda kinnitama.“

Peaministrid rääkisid ka Ukraina olukorrast ning Ratas avaldas kohtumisel toetust Hollandi püüetele tuua kohtu alla 2014. aastal alla lastud lennu MH17 tragöödia eest vastutajad.

Ratas ja Rutte puudutasid veel Euroopa Liidu eesmärki saada aastaks 2050 kliimaneutraalseks. „Oleme ühel nõul, et Euroopa Liidu tulevane eelarvekava peab kliimaeesmärke võimalikult palju toetama,“ ütles Ratas. Eestile on oluline, et ELi uus eelarveraamistik annaks riikidele piisavalt paindlikkust, aga avaks ka võimalusi minna üle kliimaneutraalsele majandusmudelile.“

Veel kohtus Jüri Ratas täna Hollandi ettevõtjatega, kellel on huvi Eesti turu vastu või kes siinsel turul juba tegutsevad. „Euroopa Liidu ja euroala riikidena ühendavad meid ühine turg, ühisraha ning kaubanduspoliitika,“ ütles Ratas. „Holland on Eesti kaubanduspartnerite ja investorite hulgas olulisel kohal ja siinne huvi meie vastu on väga teretulnud. Ei maksa unustada, et meilgi on, mida pakkuda, oleme väike ja innovatiivne kiirelt kasvav majandus.“

Õhtul osaleb peaminister kokkusaamisel Hollandis elavate eestlaste ja tudengitega.

3 kommentaari
  1. Ei 5 aastat ago
    Reply

    saa meil Neederlandiga olla mingeid ühiseid huve. Neederland asub vaenlasest Venemaast kaugel, meie kohe külje all. Kui vankad ründavad, siis loomulikult kõigepealt meid, mitte neederlandereid.
    Samuti teeb Neederlandi valitsus kõik, et nende põlisrahvus lämmatataks muslimite ja neegrite poolt, meil veel siiski püütakse eestlust kaitsta, vaatamata KaKa ja InSa bandedele ja reeturitele nagu Viktooria Ladõnskaja, Raimond Kaljulaid, Kersti Kaljulaid, Jaana Toom, Jurka Ratas ja paljud teised. Kaua meil oma rahvust kaitsta õnnestub, sõltub rahva rumalusastmest. Neederlandi linnades on kohati ülimalt vastik liikudam kohalik muinasjuttudest ja 1970ndatest tuntud võlu kaob.

    • Õige jutt 5 aastat ago

      Ratta Jüri lobiseb ikka ja jälle euroopalikest väärtustest, kuid pole veel selgitanud (ega mitte keegi teine ka), mis imeloomad need on.Hea on minna mõne rikka euromaa onu või tädi juurde , raputada joviaalselt kätt, koogutada ja rääkida, kui ustavad me neile “väärtustele” oleme.Samas aga ei anna need onud siiamaani meie põllumeestele samasuguseid soodustusi, kui nad ise saavad.Ja see rikas niideraländ on nii haavatav, et isegi Eesti pole seda: paar kena pommikest nende tammidele ja polegi enam Hollandit.Jüri peaks tagasi tõmbuma ja mitte lömitama nende kaakide ees, kellest mingit kasu pole.Enne koogutas Jüri ühe joodikust vanatoi ees, varem jälle keegi roigas ühe muti ees, nüüd kõlbab iga läänepoolne ülbik, kelle varbaid lakkuda.
      Võta või jäta, aga Putin on rohkem väärt, kui terve see eurojuhtide kamp kokku.

  2. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Sõidame üksi ja hulgakesi mööda maailma,teeme ühispilte ja arutame pidevalt kaitseküsimusi ise seejuures endale aru andmata miks venelane peaks üldse meid ründama ? Samal ajal käib meie “suurte kaitsjate” juures niisugune segaduste mahtra mida pole olnud viimase saja aasta jooksul,Türgi näitab hambaid,Macron ütleb välja selle mille ees on viimased 25 aastat silmi kinni pigistatud jne.
    Ainukesed sirgeseljalised oleme siis meie karjudes sanktsioone,sanktsioone,suuremaks heidutuseks siia rohkem võõrvägesid,Kert tahaks kaitsekulutusi tõsta kuni3.6 % ni.
    Samal ajal tegeleme oma inimeste ajupesuga ja hirmutamisega ja siis hõiskab meie president ma ei karda ei EKRE`t ega Putinit ???? Miks siis mina Kükametsalt pean kohustuslikus korras kartma ja oma heaolu nimel ohverdama vahendeid kaitsekulutuste pidevaks suurendamiseks ???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.