Keskerakond taaskäivitas sportlaste kogu

Keskerakond taaskäivitas rohkem kui kümme aastat mitteaktiivse sportlaste kogu tegevuse. Sportlaste kogu esimeheks valiti Riigikogu liige ja jalgpalli toetusrühma juht ning Lüganuse vallavolikogu esimees Dmitri Dmitrijev. Aseesimeesteks valiti epeevehklemise tiitlivõistlustel hulgaliselt medaleid võitnud Irina Embrich ning endine sumoäss, praegune Riigikogu liige Kaido Höövelson

Juhatusse kuuluvad veel Maksim Butšenkov, Avo Keel, Oliver Liidemann, Johannes Neiland, Alar Nääme, Deniss Presnetsov, Heikki Sool ja Aleksandr Zdankevitš. Sportlaste kogu esindajaks Keskerakonna volikogus valiti Roland Anton Rand. Dmitrijevi sõnul on sportlaste kogu üheks eesmärgiks kaasa rääkida riikliku spordipoliitika kujundamises.

“Ei ole saladus, et ülekaaluliste laste hulk suureneb ning sellega seotud tagajärjed tähendavad suurt koormust meie tervishoiu- ja sotsiaalsektorile,” lausus Dmitrijev. “Soovime suuremat rõhku panna ennetustegevusele. Eesti elanike keskmine eluiga pikeneb, kuid tervena elatud aastate arv püsib samal tasemel. Euroopa Liidu keskmisest jääme kaugele maha.”

Sportlaste kogu tegevuse eesmärkideks on veel tervislike ja sportlike eluviiside propageerimine; kogu liikmete ühistegevusele kaasa aitamine ning kogu liikmete tegevusvaldkonnast tulenevate ühishuvide esindamine ja kaitsmine.

2 kommentaari
  1. Pole 1 aasta ago
    Reply

    ülekaalulisi, pole ka somotorisid ehk partosid. Seega saeb see kogu oksa iseenda all.

    • Ikka 1 aasta ago

      sumotorisid

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.