Peaminister Jüri Ratas rääkis Kanada kindralkuberneriga tihedamast koostööst e-tervise vallas

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 27. november 2019 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Kanada kindralkuberneri Julie Payette’iga, et rääkida meie digi- ja kaitsekoostööst ning kahe riigi tihedatest sidemetest. 

Peaminister rõhutas, et Eesti-Kanada digikoostöö on väga heal tasemel. „Mullusel visiidil Kanadasse allkirjastasin peaminister Justin Trudeau’ga digikoostööd puudutava vastastikuse mõistmise memorandumi. Tänaseks saame tõdeda, et see on parandanud kahe riigi ekspertide omavahelist suhtlust ja tõhustanud infovahetust, mille üle saab ainult rõõmustada,“ ütles Ratas. „Mul on hea meel, et Kanada tunneb huvi veel aktiivsema koostöö üle e-tervise valdkonnas. Eesti on valmis jagama oma kogemusi e-tervise lahenduste ja personaalmeditsiini arendamisel. Üks digiarengu ja tervishoiu kokkupuutepunkte on näiteks ka küsimus, kuidas tõhusalt tagada isikuandmete kaitse.“

Ratas ja Payette rääkisid veel koostööst NATOs. „Oleme NATOs üksmeelsed liitlased ja meil on hea meel, et Kanada panustab meie regiooni julgeolekusse alliansi suurendatud kohalolekuga Lätis ning liitub Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskusega,“ ütles Ratas. Peaminister rõhutas, et järgmisel nädalal Londonis toimuva NATO kõrgetasemelise kohtumise eel on väga oluline hoida ühtsust ning tähtis on mitte unustada riike, kes vajavad meie abi. Näiteks Ukrainat, kellega nii Eesti kui ka Kanada teevad tihedat koostööd.

Rääkides Eesti suurest kogukonnast Kanadas sõnas Ratas, et Eesti on tänulik ega unusta kunagi seda, kuidas Kanada teise maailmasõja ajal ja järel abistas kodumaalt lahkuma sunnitud eestlasi. „Teie heatahtlikkus ja sõbralikkus aitasid luua tugeva väliseesti kogukonna, mis hoidis okupatsiooniajalgi üleval unistust vabast Eestist. Tänaseks saavad meie noored õppida mõlema riigi ülikoolides ja reisida kahe riigi vahel ilma bürokraatlike piiranguteta. Sellisest maailmast, kus noorte ees on kõik teed lahti, eestlased külma sõja ajal unistasidki.“

Ratas ja Payette rääkisid kohtumisel veel Eesti tulevasest tööst ÜRO julgeolekunõukogus ning plaanidest saada Arktika nõukogu vaatlejaliikmeks ja ülemaailmsest võitlusest kliimamuutustega.

2 kommentaari
  1. Ahaa 5 aastat ago
    Reply

    meil pole enam ühtegi erakonda kes keda võiks esile tõsta kui parimat. Keskerakond oli varem parem aga nüüd o toimunud muutused. Vastik on see NATO ülistamine. Reformierakond on muigugi allapoole igasugust arvestus kuna töötulemusi pole ja käib üks laim ja õelutsemine. Isamaa on vaikseks jäänud aga kindlasti on käimas sõjaõhutamine ja suur soosik on NATO. Ainult et NaTO pole keldagi kunagi aidanud ja oleskleb Venemaa piiri ääres kust pole meil midagi karta.Tuleks lõpetada see vihavaenu õhutamine Venemaa vastu ja hakata tegelema oma koduste asjadega.

  2. Jah 5 aastat ago
    Reply

    Peaminister peaks kaitsma oma rahvast reformistide laimu eest, tegelema rohkem koduste asjadega, jatma oma välismaakülaskäigud sõjalistel teemadel.imetlen Venemaa kannatlikkust. Meil pole Venemaa poolt midagi karta ja kui olekski ei läheks mitte üks riik Venemaa vastu sõtta seega on need kokkulepped kõik ilmaaegsed. Venemaal on vägev sõjavarustus ja koos Hiinaga ning teiste Aasia riikidega koostöö. Lausa naeruväärne on NATO kohalolek Venemaa piiri ääres. Venemaa oli see kes aitas vabastada Süürias suure territooriumi isislastest ja inimesed ei pidanud sealt enam põgenema. . NATO ei liigutanud lillegi kui isislased tungisid kontrollimatult Euroopa riikidesse ja korraldasid veresaunu. Tublid on need riigid mis ei tegele vihavaenu õhutamisega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.