Fotouudis: peaminister Ratas tervitas Tšehhi õhuväelasi

Foto: Jürgen Randma/ Riigikantselei

Ämari lennubaas, 11. detsember 2019 – Peaminister Jüri Ratas külastas Ämari lennubaasi, kus tutvus NATO Balti õhuturbe missiooni täitva Tšehhi lennusalgaga.

Peaministri sõnul on Eesti ja Tšehhi kaitsekoostöö pikaajaline ning tugev. „Tšehhi kaitseväelased on NATO lipu all kohal igas Balti riigis, Ämari õhuturbe kõrval ka NATO lahingugrupis Lätis ja Leedus. See on muljetavaldav panus nii regiooni kui terve NATO julgeolekusse ja näitab, et NATO toimib,“ lausus peaminister.

Peaminister avaldas Tšehhi suursaadik Gabriela Tománkovále ja tervele kontingendile kaastunnet eile Tšehhimaa suuruselt kolmandas linnas Ostravas toimunud haiglatulistamise pärast, milles hukkus kuus inimest. Peaminister tänas Tšehhi õhuväelasi teenistuse eest ning andis edasi Tšehhi peaminister Andrej Babiši tervitused. Babiš oli sunnitud traagilise sündmuse tõttu Eestisse 10.-11.12 plaanitud visiidi edasi lükkama.

Tšehhid on õhuturbemissioonil Ämaris esmakordselt, vastutus võeti septembris üle Suurbritannialt õhuturbe üksuselt.

2 kommentaari
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    NATO-t pole Eestis vaja. Ehk riigid kust tulid põgenikud vajasid abi sest põgenike seas olid ka isilased kes korraldasid veresaunu Euroopa riikides. NATO appi ei läinud. Venemaa aitas vabastada suure territooriumi Süürias kust enam põgenikke ei tulnud. See NATO olesklemine Venemaa piiri ääres pole õiglane pealegi Venemaa poolt ei ähvarda meid midagi. Mulle tundub et mõned provotseerivad ja on tüdinenud tegevusetusest.Meile on kasulikud head suhted Venemaaga ja tuleks lõpetada narrimine. Isegi ohu korral ei läheks mitte üks riik Venemaa vastu sõtta. Paistab et NATO-l pole kuskol olla. Mingu siis USA-sse ja ehk seal osatakse neile mõni töö usaldada.

  2. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Kuna üks valitsusliitlane Isamaa on enamasti pühendunud sõjandusele ei saa ka meie peaminister sellest eemal olla. Kuid mulle ei meeldi see sõjaalaste lepingute sõlmimine teiste riikidega . See nagu pole keskerakondlik lähenemine. Oleme vaene riik ja meil on palju probleeme oma riigis kus reformierakondlased valetavad, laimavad ja vorbivad valesüüdistusi tublide inimeste suhtes. See laimukampaania tuleks lõpetada ja süüdlasi karistada loomulikult ilma NATO-ta. Aga väike soovitus — meist ei olene midagi aga kuna meil ka mingit hädaohtu pole karta ehk laseks NATO-l kuskile mujale minna kus teda rohkem vajatakse. Sõda ei tule olen kindel aga kui tuleks oleks see kohutav. Kõige tähtsam on suurriikide hea läbisaamine sest nendest oleneb rahu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.