Ratas kohtumisel Saksamaa ministriga: Eestil on hea meel, kui meie digikogemusest on teistele kasu

Foto: Jürgen Randma/Riigikantselei

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Saksamaa justiits- ja tarbijakaitseministri Christine Lambrechtiga, et rääkida Eesti e-riigi toimimisest, andmekaitsest ja Euroopa Liidu digipoliitika arengust.

„Eestil on alati hea meel jagada oma e-riigi üles ehitamise kogemust. Meie jaoks on digiriigi vundament mugavad teenused, mida inimesed usaldavad. See on ühelt poolt saavutus, kuid teisalt ka suur vastutus, sest peame oma registreid ja nendega seotud teenuseid pidevalt arendama, et nad oleksid kõigile kättesaadavad ja usaldusväärsed, aga ka uuenduslikud ning jätkusuutlikud.“

Ratas kinnitas valmisolekut jagada Saksamaaga kogemusi elektrooniliste andmebaaside turvalisuse, digiteenuste õigusliku reguleerimise ning inimeste võimaluste kohta oma andmeid kontrollida.

Veel rääkis Ratas Saksamaa ministriga Euroopa Liidu digipoliitikast. „Üks olulisemaid tulevikuküsimusi ELi jaoks on koostöö küberturvalisuse alal ning tehisintellekti arendamine ja reguleerimine. Digiarengul on endiselt palju potentsiaali parandada ka piiriülest koostööd teenuste ja andmete piiriülese liikumise kaudu,“ ütles peaminister.

Lisaks rääkisid Ratas ja Lambrecht Saksamaa tulevasest eesistumisest Euroopa Liidu nõukogus ning kahepoolsetest suhetest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.