Ratas: Eestil on kompetents ÜRO JN-s keerulistel teemadel sõna võtta

Kuvatõmmis saatest.

Peaminister Jüri Ratas ütles teisipäeval ETV saates “Esimene stuudio”, et Eestil on kompetents ÜRO julgeolekunõukogus keerulistel teemadel sõna võtta.

“Ei ole mingi saladus ka see, et järgneval 24 kuul saab Eesti seal päris tugevasti kogemusi ja loomulkult vajab see väga palju diplomaatilisi oskusi,” lausus Ratas.

“Ma arvan, et Eesti on oma positsiooni iga aastaga rahvusvahelises suhtluses tõstnud ja kompetentsi on meile tulnud juurde,” ütles Ratas.

“Kui me võtame oma julgeolekunõukogu eesmärgid, siis üks eesmärk on rahvusvahelisel õigusel põhinev maailmakord,” ütles Ratas.

Iraani kõrge kindrali tapmise kohta USA poolt ütles Ratas, et siin usaldab valitsus oma kõige strateegilisema, lähedasema liitlase informatsiooni, kelleks on Ameerika Ühendriigid.

“Kui me võtame need sündmused, mis on eelmise aasta lõpus juhtunud, kus on pommitatud just USA sõjaväebaasi Iraagis, kus on saanud löögi USA saatkond, siis need on väga konkreetsed juhtumid ja ma kindlasti usaldan meie liitlase hinnangut selles, et siin oli vaja võtta kasutusele enesekaitsemeetmed,” sõnas peaminister.

“Loomulikult Eesti huvi ja soov on see, et antud juhul relvad vaikiksid ja need küsimused saaks lahendatud just diplomaatilisel teel. Selle nimel me kindlasti töötame julgeolekunõukogus,” lausus Ratas.

BNS

3 kommentaari
 1. Eesti 2 aastat ago
  Reply

  kompetents on võimalikult sügaval poris püherdada, et Trambile meeldida. Mingit OMA poliitilist suhtumist Eestil pole. Kuid Jurka kardab tõde tunnistada.

 2. Ah soo 2 aastat ago
  Reply

  USA ees pugemine ei kõlba kuhugi- Pealegi on USA see kes pommitas naftariike, Euroopa riike tahab ta vaid endale allotada majanduslikult. Ratas on muidugi palju parem peaminister kui olid Ansip ja Rõivas aga tema välispoliitika ei meeldi ma arvan et mitte ainult mulle vaid teistele ka. USA sõjavägi on Iraagis sees, inimesed on tänaval ja nõuavad selle sõjaväe väljaviimist ja kui seda ei juhtu vüib Iraak tõepoolest tegutsema hakata.USA tegutseb ka Iraanis ja seda halvas mõttes. Venemaa saab Iraagi ja Iraaniga hästi läbi ja samuti Hiina ka. Kui tuleb sõda siis on USA süüdi.

 3. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Peaminister peaks tegelema sisepoliitikaga sest meie riigis sees on vihavaenu õhutajate kolle ja kannatavad meie parimad inimesed . See kolle asub Reformi tagatoas. Meist ei olene välispoliitikas midagi ja meil poleks vaja pugeda kellegi ees ega toppida oma nina teiste riikide siseasjadesse. Suurriigid otsustavad kõike. On vaja lihtsalt hästi läbi saada teiste riikidega eriti Venemaaga. Tundes varem Ratast imestan tema meelemuutuse üle. Minu jaoks austamisväärne, hooliv ja teistest palju parem erakond Keskerakond on muutunud halvemuse poole. Kuigi ka praegu on ta teistest parem aga Isamaaliit ei sobi talle kaaslaseks. Paar ministrit sealt on pimestatud vihavaenust Venemaa vastu ja meeles on neil vaid sõda ja vihavaen. Eks peaminister peab nendega kaasa mängima sest Isamaa on vaid kohatäiteks . Jah neil on küll tubli esimees viisakas ja tark. Ta on oma erakonnaliikmes maha rahustanud. See oli jube kuidas nad käitusid kui E.N.Kross oli isamaalane. Nüüd on see mees Reformi rüpes kuhu karistused ei jõua kohale ja enam ei laamenda aga küllap tegutseb vaikselt aga sama alatult.Ega meie peaministril kerge pole kui ta tahab võimul olla peab ta arvestama ka teistega ja seda ta teebki.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.