Andres Kollist pälvis Teaduste Akadeemia medali

Andres Kollist

Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu direktor, Keskerakonna asutajaliige ning volikogu saadik Andres Kollist pälvis Eesti Teaduste Akadeemia medali ulatusliku panuse eest akadeemia nähtavuse suurendamisel.

Andres Kollist on Teaduste Akadeemiaga seotud juba aastast 1971, kui ta asus pärast ülikooli lõpetamist inserenina tööle Eesti NSV Teaduste Akadeemia Eksperimentaalbioloogia Instituuti, hiljem oli ta Keemia Instituudis aspirant, noorem-, vanem- ja juhtivteadur. 1981. aastal kaitses Kollist keemiateaduste kandidaadi kraadi. Andres Kollist on olnud ka pikaajaline riigiametnik, Eesti Riikliku Migratsiooniameti ning Kodakondsus- ja Migratsiooniameti peadirektor. Kollist on olnud Audentese ülikooli rektor, professor. Alates 2003. aastast töötab Andres Kollist Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu direktorina.

„Akadeemia kõrgeima autasu saamine oli tõeline üllatus ja tuleb tunnistada, ka väga liigutav. Olen elanud justkui kolme elu – teadus, riigitöö ja ülikool. Aga oma olemuselt pean end ikka kõige enam teadlaseks. Mul on väga hea meel, et oleme Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu digikeskuses seadnud eesmärgiks digiteerida ning ETERA-s nähtavaks teha võimalikult kõik Eesti ja Eestiga seotud teadustekstid. Hea meel on ka selle üle, et endine Teaduste Akadeemia raamatukogu, kuuludes Tallinna Ülikoolile on säilitanud oma väärika sisu ja funktsiooni,“ lausus Kollist akadeemia medali saamist kommenteerides.

Teaduste Akadeemia medalid anti üle 17. detsembril pidulikul vastuvõtul Teaduste Akadeemia saalis, kus inaugureeriti akadeemia välisliikmed.

Eesti Teaduste Akadeemia medal on Akadeemia kõrgeim autasu, mida antakse üksikisikutele suurte teenete eest Eesti teaduse arendamisel või selle arendamisele kaasaaitamisel, samuti teenete eest Eesti Teaduste Akadeemia ülesannete täitmisel.

Kesknädal

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.