Loone: töötajate õigused ja huvid vajavad suuremat kaitset

Riigikogu ametiühingute toetusrühm kohtus kolmapäeval keemikute ametiühinguga, kus üheskoos peeti nõu, kuidas tagada paremaid töötingimusi ning kuidas kaitsta töötajate õigusi ja huve seadusandlikul tasandil etemini. Samuti arutati, kuidas võiks ametiühingute positsiooni tulevikus veelgi parandada.

Riigikogu ametiühingute toetusrühma esimehe Oudekki Loone sõnul on vaja töötajate positsiooni jätkuvalt tõsta ning seadusandluses mitmeid konarusi siluda. „Kindlasti pole aktsepteeritav olukord, kus näiteks töökäsu saamine, vahetuse üleandmine või tööks vajaliku spetsiifilisse varustusse rõivastumine pole loetud tasustatud tööaja hulka ja jääb justkui töötaja enda hobiks. Lisaks tuleb oluliselt tugevdada usaldusisikute positsiooni: neil peab olema reaalselt vaba aega, et kõigi ettevõtte töötajatega suhelda, igal töötajal peab olema kindel kontakt oma usaldusisikuga,” ütles Loone.

Keemikute ametiühingute esimees Julia Leontjeva lisas, et töötajate usaldusisikut tuleb kaitsta ka vallandamise eest. „Nii nagu riigikogu liige on rahvaesindajana puutumatu, peab inimene, kes on valitud töötajate huve esindama, olema oma esindusperioodi jooksul puutumatu. Tema vallandamine ei tohi olla võimalik ilma ametiühingu nõusolekuta. Ainult siis saavad töötajad olla kindel, et kõiki nende huvisid maksimaalselt kaitstakse,” ütles Leontjeva.

Keskerakonda kuuluva Loone sõnul räägiti kohtumisel ka kliimapoliitika ambitsioonidest ning selle mõjust Ida-Virumaale. „Keskkonnahoid on täna teema number üks, Euroopa roheleppega tuleb arvestada, aga Eesti riik peab tagama, et rohelisele energiale üle minnes ei langeks ühegi töötaja elukvaliteet,“ ütles Loone.

„Leppisime kokku, et Riigikogu ametiühingute toetusrühm teeb peagi visiidi Ida-Virumaale, et kohtuda sektori töötajatega otse. Usun, et see annab hea võimaluse kuulata olulisi tähelepanekuid inimestelt, kes on igapäevaselt selle sees ning neid siis parlamendis arutada,“ ütles Loone, lisades, et tulevikus plaanitakse koostööd keemikute ametiühingutega jätkata.

Kohtumisel osalesid Riigikogu ametiühingute toetusrühma liikmed Oudekki Loone, Helmen Kütt, Martin Repinski, Lauri Läänemets ja Jaak Valge. Keemikute ametiühingust kohtusid saadikutega Julia Leontjeva (Keemikute AÜ esimees),  Svetlana Alyamsova (Keemikute AÜ koordinaator), Janek Pahka (Keemikute AÜ jurist).

3 kommentaari
 1. Väga 1 aasta ago
  Reply

  õige! Kui Võrost sõidab keegi 4 tundi Tallinna ja 4 tundi tagasi, siis läheb see tööaja sisse. Väga edumeelne algatus Õudselt Loonelt. Ja ega see muu kamp arukam ole.

 2. Jane 1 aasta ago
  Reply

  Tore on lugeda sümpaatse, targa ja õiglase inimese tegevusest. Jah selline on O.Loone. Keskerakondlased püüavad teha inimeste elu paremaks igas valdkonnas. reformierakondlased vaid mõtlevad välja valesüüdistusi ja arendavad laimukampaaniat. ning segavad teiste tööd. Peavoolumeedia otsib vaid vigu praeguse valitsuse töös aidates reformierakondlastel teed sillutada võimule.

 3. Nojah 1 aasta ago
  Reply

  Keskerakondlased on väga arukad ja teevad kõik mis võimalik et parandada reformistlike valitsuste vigu ja edasi minna. Väga palju head on juba tehtud aga mõned usuvad reformierakondlaste ja mõnede ajakirjanike väljamõeldisi. See on lausa uskumatu kuidas reformierakondlased pürgivad võimule kasutades alatuid võtteid, aga veel ühte reformistlikku valitsus meie riik välja ei kannataks sest nende ajal oli vaesuse kasv tohutu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.