Linnade ja valdade liit osaleb esimest korda arvamusfestivalil Paides

Sel suvel kaheksandat korda toimuval arvamusfestivalil on esimest korda aruteluala ka Eesti linnade ja valdade liidul.

Liidu aruteluala üheks eesmärgiks on tuua festivalile arutelusid ka kohaliku omavalitsuse vaadetega. Arvamusfestival toimub sel aastal 14.-15. augustil.

Linnade ja valdade liidu juhatuse esimehe Tiit Teriku sõnul on oluline, et kohalike omavalitsuste rollile ühiskonnas pööratakse rohkem tähelepanu. “Kohalik tasand on Eesti riigi eksisteerimise põhialuseid, sest see on inimestele kõige lähemal. Igapäevased teemad, mured ja rõõmud, millega kohalikul tasandil tegeleda tuleb, ei küsi omavalitsuse suurust,” ütles Terik.

“Arvamusfestivalil osalemine on oluline verstapost kohaliku omavalitsuse ja kohaliku tasandi arutelude toomisel laiemalt ühiskonnas teemapunktiks,”  ütles liidu asedirektor Jan Trei. “Linnade ja valdade liidu jaoks on oluline tuua liidu liikmetele olulised teemad laiemale arutelule,” lisas Trei.

“Sisustame kahel päeval meie aruteluala põnevate ja huvitavate aruteludega kohalike omavalitsuste ja kohaliku elu korraldamise teemadel. Samuti soovime saada üritusel osalejate arvamusi ja mõtteid, millisena soovitakse kohalikke omavalitsusi näha ning millised on inimeste ootused kaasaegsele omavalitsusele,” lisas Trei.

Arvamusfestivali korraldajad on teada andnud, et tänavu keskendub festival Eesti põhiseaduse 100. sünnipäeva aastal põhiõigustele ja -vabadustele, ent oodatud on ka teised teemad. Linnade ja valdade liidul on koostöös oma liikmetega võimalik sisustada liidu aruteluala programmi. Kuni 29. veebruari südaööni kestab teemade osas ideekorje. Ideid saab esitada arvamusfestivali kodulehel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.