Eksamiperiood lükkub edasi, uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest

Riigieksam. Foto: Haridus- ja Teadusministeerium

Haridus- ja Teadusministeerium otsustas, et seoses eriolukorraga lükatakse edasi põhikooli ja gümnaasiumi lõpueksamite toimumise periood. Eriolukorras ei toimu ka keeletasemete eksamid, testid ja tasemetööd. Uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps märkis, et uute eksamiaegade määramisel lähtutakse sellest, et õpilastel ja õpetajatel oleks piisavalt aega eksamitele häälestumiseks. „Kindlasti ei alusta me eksamitega varem kui kaks nädalat pärast tavapärase õppekorralduse taastamist,“ sõnas Reps. Minister lisas, et distantsõpe jätkub esialgu veel vähemalt kaks nädalat, aga suure tõenäosusega aprilli lõpuni.

Eksamite edasilükkamise peamine põhjus on eriolukorrast tulenev vajadus vältida avalike kogunemisi ja piirata lähikontaktide arvu.

Juhul, kui eriolukorra kestust pikendatakse ning see ulatub suvevaheaja alguseni, peab ministeerium otstarbekaks, et koolid lõpetatakse jooksvate hinnete alusel.

Gümnaasiumi, kutseõppeasutusse ja kõrgkooli vastuvõtmise tingimused määrab iga haridusasutus ise. Juba praegu on nii ülikoolid kui ka paljud gümnaasiumid ministeeriumile kinnitanud, et nad tegelevad sobilike lahenduste otsimisega ja on valmis paindlikult tegutsema.

1 Kommentaar
  1. Viga 11 kuud ago
    Reply

    on juba see, et Mailis vaatab Eestit tervikuna. Ometi on meil vaid 5 haiguskollet, mida saaks vabalt omakorda piirata. Seega ülejäänud osas ehk 60%-s peaks õppetöö ka täna jätkuma tavapäraselt, sest seal pole mingit haigust ringi hulkumas. Ja ei haigestutaks, kui Tallinn, Pärnu, Tartu, Võro ja Kuressaare piirataks sisse 2-ks nädalaks, kuni satikas välja ravitud.
    Ma ei saa üldse aru sellest tehislikust paanikast, et kui keegi kuskil Toompeal köhatab, siis peab üle Eesti kõik karantiini panema.
    Eksamite pärast aga Mailis ärgu muretsegu. Jaak juba kehtestas 1 punni vajaduse paberi saamiseks. Kui õpilane teab, kus asub koolis peldik, on se 1 punn ka käes ja haridustunnistus viiakse talle koju, kui ise ei viitsi järele minna. Seda on juba olnud, muuseas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.