Majandus- ja taristuminister Taavi Aas selgitab, milleks saab kasutada 750 miljoni euro suurust laenu

Taavi Aas Foto: MKM

Põhjamaade Investeerimispank ja Eesti riik allkirjastasid 750 miljoni eurose laenulepingu, et finantseerida koroonaviiruse mõjude leevendamiseks vajalikke majandusmeetmeid.

Epideemia mõjude leevendamiseks mõeldud laenu saab kasutada:

☑️ kasvanud kulude hüvitamiseks tervishoiusüsteemis ja kodanikukaitses;
☑️ palgata puhkusele või kodudesse karantiini jääma sunnitud töötajate palgakaotuse hüvitamiseks;
☑️ toetusmeetmeteks kriisist enim mõjutatud ettevõtlussektoritele, nagu väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, turism ja transport;
☑️ ettevõtetele tulu kaotuse või täiendavate kulude hüvitamiseks, mis tulenevad valitsuse kehtestatud piirangutest viiruse leviku piiramiseks: näiteks spordiklubide, teatrite, muuseumide jms sulgemine ning karantiini kehtestamine teatavatele geograafilistele piirkondadele või riigipiiride sulgemine.

Laenu tagasimakse tähtaeg on 2035. aastal.

9 kommentaari
  1. Ei 4 aastat ago
    Reply

    mõista 2. punkti: palgata puhkusele või kodudesse karantiini jääma sunnitud töötajate palgakaotuse hüvitamiseks.
    .
    Hoopis töötu abiraha tuleb kaodata. Tööd meil ju jätkub. Kui palju on meil koristada, lammutada, abistada. Ja pole vaja tohtrikraadi, 1-punnilist aaviksoolikku kõrgharidust ega isegi mailislikku 0-punnilist algharidust.
    Paljud suurärikad nutavad, et pole kedagi, kes sitta laudast välja roogiks. Tuleb linnades teatada, mis kell avalikule platsile tuleb buss või väikebuss või kaubik ja turuvarblased on võlahädas kohal nagu 40 aastat tagasi. Töötunni vähimmääraks tuleks kehtestada 5€, see teeb päevas 40€, 20 päevaga 800€ puhtalt. Maksud maksab kas palkaja või Taavi annab andeks ja üldse maksu ei taha. Raske aeg ikkagi, mida sa oma inimest nöögid.
    uskuge, turuvarblased õigustavad end. Ja nad on raudselt olemas, sest muidu visatakse paljud laisad oma elamispinnalt välja.
    Mingi osa ülalpeetavaks jääb, kuid see pole määrav.
    Nii saame ka lahti arendatavast töövihast ehk vihast töötamise vastu. Ja töö saab ilma ahhollideta tehtud. Ning odavamalt, sest võltsvalitsus nöögib just oma inimest kui Poolast vahendatud ahholli.
    Võibolla mõnele kontrirotile hakkabki maaelu meeldima ja müüb oma kalli linnaka maha ja kolib palju odavamasse maakohta.
    Aga olen 100% kindel, et Taavini see mõte ei jõua.

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Õige. Laenu tuli võtta. Teisiti ei saa. Keskerakondlikule valitsusele on inimeste heaolu kõige tähtsam.

  3. Ratta valitsus tapab rahva. 4 aastat ago
    Reply

    Ratas pidevalt räägib, et seisab iga inimese eest jne. Tegelikult see nii ei ole. See valitsus on kõik õiged ajad maha maganud. Tõmbleb. Rahvas haige ja surevad inimesed. Nüüd varjatakse haigestunute tegeliku arvu.
    Meil on abi vaja. Tooge tagasi Savisaar. Meil on vaja tarka juhti. Praegused valitsevad poisike hävitavad rahva.

  4. Ratta valitsus tapab. 4 aastat ago
    Reply

    Ratas pidevalt räägib, et seisab iga inimese eest jne. Tegelikult see nii ei ole. See valitsus on kõik õiged ajad maha maganud. Tõmbleb. Rahvas haige ja surevad inimesed. Nüüd varjatakse haigestunute tegeliku arvu.
    Meil on abi vaja. Tooge tagasi Savisaar. Meil on vaja tarka juhti. Praegused valitsevad poisike hävitavad rahva.

  5. TULEB AIDATA VAESEID 4 aastat ago
    Reply

    Miks ON REEDETUD VANURID JA VÄETID. LAENU VÕETAKSE VAID KAPITALISTIDEST ÄRIKATELE. HOOLIV ÜHISKOND VIIKS NORMAALSELE TASEMELE HOOPIS PENSIONID. KERJUSPENSIONÄRID PEAVAD SIIN TALUMA ALANDUST JA VALU, MINIMAALNE PENSION OLEKS VÄHEMALT 1000 EUROT. LÕPETAGE SEE KAPITALISTIDE JA NOORTE NUUMAMINE. ÜHISKONNAS VAJAVAD TOETUST EELKÕIGE VAESED PENSIONÄRID, KES ON SELLE SAAMATU JA EBAÕIGLASE RIIGI PÄRAST NURKA SURUTUD.

    • Pension 4 aastat ago

      MINIMAALNE PENSION OLEKS VÄHEMALT 1000 EUROT…

      Aga Sm.Ratas lubas ju 100 EUR tõusu, millest jättis järele 7!Unistada 1000-st ju võib, kreeklastel Eesti ju aitas sellist pensioni oma pensionäride rahaga säilitada.

  6. eestlane 4 aastat ago
    Reply

    Kui Eestit juhiks tark ja andeksa poliitik Savisaar, ei oleks meil Reformierakonna tekitatud lausvaesust ega praegust kriisi! See oleks fakt! Samuti on tähtsad head suhted meie suure naabriga. Itaalias vähenes haigestumiste arv minimaalseni pärast seda, kui Venemaa spetsialistid oma abikäe ulatasid. On koht mõtisklusteks?
    Eesti rahvale on kalliks jäänud suur poliitik, kes vabastas Eesti, kes kogu oma elu on pühendanud eesti rahva heaolule ja jõukusele, kuid kelle ruineerisid reformlikud kaabakad, kel peaeesmärk Eesti ameerika ja euroopa kapitalistidele maha müüa ja rahvas äärmisesse vaesusesse viia. Aitab!

    • Teine eestlane 4 aastat ago

      “Itaalias vähenes haigestumiste arv minimaalseni pärast seda, kui Venemaa spetsialistid oma abikäe ulatasid…”

      Kuule, “eestlane”, selle väite tõestamiseks sa lausa PEAD tooma tõestusi!Kust sul need andmed pärit on.Kui minimaalne see nakatumine nüüd Itaalias on, sest vene sõjavägi tuli Itaaliale “omakasupüüdmatult” appi?
      Andmeid, palun!Ja andmeallikat, palun!

  7. eestlane 4 aastat ago
    Reply

    Teine eestlane võiks vaadata telekanaleid REN TV ja NTV, siis oleks ka targem.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.