Aab: kaitsevahendid jõuavad ka kohalike omavalitsusteni

Neljapäeval  saabunud isikukaitsevahendid jagatakse eriolukorra tööde juhi Jaak Aabi sõnul nendesse asutustesse, kus kriitiline varu vajab täiendamist.

Eriolukorrast tingituna hüppeliselt kasvanud vajaduste tõttu telliti kaitsevahendeid nii tervishoiuvaldkonna kui sellest väljapoole jäävate riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste eesliini töötajate jaoks. Täna jõudis Eestisse 1,5 miljonit maski, 500 000 paari kindaid, 30 000 FFP2 respiraatorit, 20 000 kitlit ja 5000 paari kaitseprille. Tellimuse tegid Põhja-Eesti regionaalhaigla ja sotsiaalministeerium. Saabunud osa tellimusest on suunatud kesksesse hankesse, mille eest vastutab riigihalduse minister Jaak Aab ning tasub rahandusministeerium.

“Oleme kokku kogunud nii tervishoiuvaldkonna kui sellest väljapoole jäävate riigi – ja kohalike omavalitsuste asutuste eesliinitöötajate kaitsevahendite vajadused. Selle info põhjal otsustamegi, kuhu on vaja kaitsevahendeid suunata,” ütles eriolukorra tööde juht, riigihalduse minister Jaak Aab. “Saabunud kaitsevahendeid jaotatakse alates homsest haiglatele, hooldekodudele, perearstidele, aga ka kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatele, piiripunktidele, sadamatele ning teistele eesliinil töötavatele inimestele.” Eriolukorra tööde juhina kinnitab lõpliku jaotuskava riigihalduse minister.

Minister Aab tõi esile, et paljude osapooltega tehtud töö kaitsevahendite eritellimustega näitab esimesi tulemusi. “Iga tellimus, mis Eestisse jõuab on väga suure töö tulemus ja võit, millesse on panustanud paljud erinevate asutuste töötajad. Tunnustan nende panust ja tööd.”

Kaitsevahendite eritellimus ja tarne toimub rahandus-, sotsiaal- ja välisministeeriumi, Põhja-Eesti regionaalhaigla ning terviseameti koostöös.

4 kommentaari
 1. ? 10 kuud ago
  Reply

  Aitäh. Millal tavalsed inimesed neid saama hakkavad enese kaitseks, kriisi ajl kui pärast?
  Maskideta ,mis tõhusalt kaitsevad pole mingit sanssi viiruse vastu saada. Viirus jääb hõljuma õhku, kus mikro
  õhuvoolud teda kannavad siia sinna, üles alla ja ekraanist ega kirurgimaskist pole abi ju. kui just keegi näkku ei kõhi või räägi.

 2. miks mitte 10 kuud ago
  Reply

  Ehk saaks paar Sillamäe tehast ka muudesse maakondadesse tekitada ümberseadistamisega.

 3. Kas 10 kuud ago
  Reply

  Jaagu sõbrad ja kaastöötajad kremlist tõid vene lennukiga maski ka temale? Pildilt küll ei paista. Ja mustad mafioosoprillid satika vastu ei pidavat kaitsma.

 4. Jah 10 kuud ago
  Reply

  Valitsus teeb kõik mis võimalik viiruse leviku takistamiseks.Viirus levib peaaegu terves maailmas ja ravimit pole. Vähi haigustesse sureb ka väga palju inimesi kuid ravimit pole siiani leitud. Tehnika areng on tohutu maailmas aga ravimeid avastada ei suudeta. Paludele haigustele polegi ravimeid suudetakse vaid leevendada haigusi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.