Valga vallavanem tagastab valla poolt liisitud maasturi

Valga vallavanem Ester Karuse on otsustanud tagastada liisingufirmale eelmisele vallavanemale, Reformierakonda kuuluvale Margus Lepikule soetatud luksusmaasturi Kia Sorento.

“Juba eelmisel aastal, kui vald hinnalise auto ostis, tekitas see kohalikes elanikes palju pahameelt,” ütleb Ester Karuse. “Inimesed ei mõistnud, miks on vallavanemal vaja 50 000 eurot maksvat maasturit. See tundus Valgas, kus lisarahastust on vaja mitmele probleemsele valdkonnale, selge priiskamisena. Et Valga valla raha kokku hoida ja eriolukorrast tingitud raskusi leevendada, esitasin liisingufirmale tagastamislepingu.”

Masina viie aasta pikkuse kasutusrendi kuumakse koos käibemaksuga oli 690 eurot. Märtsi keskel Valga vallavanemaks valitud Ester Karuse kinnitab, et tema teeb ametisõite isikliku sõiduautoga, mille eest ta saab tehtud sõitude eest kompensatsiooni kuni 360 eurot kuus. See on korralisi hooldusi arvesse võttes rohkem kui kaks korda vähem Kia Sorentole kuluvast summast. Eriolukorra tõttu on ametisõitude arv minimaalne.

“Avalikku raha saab palju paremini kasutada. Kujutan ette, mis pilguga vaataksid mind kohalikud ettevõtjad või sotsiaaltöötajad, kui ma valla raha eest ostetud luksusautoga nende juurde sõidaksin,” räägib Ester Karuse.

3 kommentaari
 1. uskmatu-toomas 9 kuud ago
  Reply

  Samuti tuleks lõpetada see esinduskuludest autode liisimine ! Mitte ainult tänase kriisi pärast vaid üldse osa meist on aastaid elanud riigi kulul ülejõu ja seepärast meil on nii palju vaeseid ja palgavaeseid.
  Kõik on suured lubajad ennem valimisi aga tegijaid ei ühtegi !

 2. Üks 9 kuud ago
  Reply

  õige bürokraat ja partei asjaajaja peab ikkagi õppima petma, et silmgi ei pilgu. Estril on veel palju õppida. Võtku eeskujuks Sepa Eveliine, Toobla Priidik, Katariina Must-Simson-Soorm ja paljud teised. Üks on teenitud puhkusel, teine ratsutab koos poissõpradega, kolmas on Brüsselis suure piruka taga. Õppust tuleb võtta.

 3. oleme sunnitud vabandama sic 9 kuud ago
  Reply

  KIA SORENTO luksusauto? Halloo!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.