Aas: kõige tähtsam on Soome ja Baltikumi vahelise liikumise taastamine

Foto: MKM

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul on kõige kiireloomulisem Soome ja Balti riikide vaheline kokkulepe, et Eesti inimesed saaksid naaberriikides tööl käia.

Aas arutas kolmapäevasel videokohtumisel Euroopa Liidu (EL) transpordiministritega piirangute leevendamisega kaasnevaid võimalikke väljakutseid ning transpordisektori tulevikuks vajalikke lahendusi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

“Eestis keskendume igapäevaselt riigisiseste piirangute leevendamisele, kuid peame vaatama ka kogu Euroopa majandusruumi taastumisele. Euroopa Liidu ühtne avanemine on selle jaoks kriitilise tähtsusega,” ütles Aas pressiteates.

Lisaks kiideti kohtumisel heaks kehtivustähtaja ületanud tõendite ja lubade ajutine edasi kehtimine, kuna lubade väljastamine on seiskunud. Samuti räägiti ka lennunduse ja merenduse riigiabi reeglites ajutiste erandite tegemisest, kuna kriisi tõttu suletud lennu- ja laevaliinid soovitakse kiiresti taasavada.

Aasa sõnul tõestab praegune olukord Rail Balticu kiire raudteeühenduse loomise tähtsust. “Kriisis tekkisid piiridele ummikud ning olime sunnitud avama laevaliini. Rail Balticuga sellist muret poleks tekkinud ning laevaliiniga kaasnenud lisakulutused oleks jäänud olemata,” lausus Aas.

Seni on Euroopa Liit transpordisektorile loonud erandid autojuhtide sõidu- ja puhkeaegadesse ja tühistanud ajutiselt ka kõik liikmesriikide territooriumil olevad nädalavahetuse ja öise sõidu piirangud. 23. märtsil loodi niinimetatud roheline koridor Euroopa sisepiiridele, et säiliks kaupade ja vajalike toodete liikumine ning säiliks siseturg.

BNS

2 kommentaari
 1. Urrrraaaaaaaaaa 10 kuud ago
  Reply

  Siis saavad ühed nakatunud teisi külastada ja kalmistute plaani ületada.

 2. Ei 10 kuud ago
  Reply

  saa ma Taavist aru. Meil on suurepärane võimalus kõik teised riigid ja liiduvabariigid gloobusest välja lõigata ja tõestada kõigepealt iseendale, et me saame ise hakkama. Sest mida me teeks, kui tõesti kõik teised äkki lamedalt maamunalt kaoks? Kas siis tapame end ise ära? Et sureme nagunii välja?
  Seega, harjugem elama ilma teisteta. Mitte ükski rott ei roni üle piiri või kontrolljoone siia ega sinna. Vaatame, kaua meil võtab aega, et teistest sõltumatult ennast ise ülal pidada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.