Eesti panustab üleilmsesse COVID-19 vastasesse võitlusesse

Koroonaviirus. Foto:: Vikipeedia

Stenbocki maja, 4. mai 2020 – Peaminister Jüri Ratas rõhutas üleilmse virtuaalse COVID-19 doonorikonverentsi videopöördumises maailma riikide koostöö ja solidaarsuse olulisust, et üheskoos pandeemia võimalikult kiiresti seljatada.

„Üleilmse kogukonna osana peame selles tõeliselt globaalses kriisis tegutsema koos, kedagi kõrvale jätmata. Meil kõigil on ühine eesmärk jätta see pandeemia võimalikult kiiresti selja taha. Selleks on meil vaja uut diagnostikat, vaktsiine ja raviviise ning nendele võrdset ja taskukohast ligipääsu kõigile riikidele,“ sõnas peaminister Jüri Ratas.

Peaminister Ratas väljendas tänu ja toetust Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni algatusele näidata doonorikonverentsiga Euroopa poolt eeskuju COVID-19 põhjustatud üleilmse tervisekriisi lahendamisel.

Ratase sõnul keskendub Eesti maikuus ÜRO Julgeolekunõukogu eesistujana COVID-19 pandeemiaga seotud teemadele. „Anname endast parima, et hoida pandeemia Julgeolekunõukogu fookuses,“ lausus peaminister.

Eesti on andnud COVID-19 pandeemia vastases võitluses Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) kaudu 100 000 eurot kõige haavatavamate riikide abistamiseks ning kaalub täiendavat panustamist ülemaailmsesse algatusse.

Üleilmset virtuaalset doonorkonverentsi korraldab Euroopa Komisjon koostöös Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Ühendkuningriigi, Kanada, Jaapani, Norra ja Saudi Araabiaga. Selle käigus koguti täna 7,4 miljardit eurot diagnostikaks, raviks ning vaktsiinide väljatöötamiseks ning nende üleilmselt kättesaadavaks ja taskukohaseks tegemiseks.

2 kommentaari
  1. No 4 aastat ago
    Reply

    mida oli öelda Jurkal, kes ise otsustamatult lasi satikal levida ning ise pole tal aimugi, kus nakkusekandjad üldse elavad ja liiguvad. Jurka panus on seni olnud üle 50 laiba, muu eest talle ordenit anda oleks küll liig.

  2. keskenduge kodumaale, mida on tel teistele anda, katsekinnitusi ainult 4 aastat ago
    Reply

    TE EI ANNA JU ENDAST PARIMAT, KUI EI KINDLUSTA NANOFIIBERMASKIDEGA, MIS AINSANA VIIRUST LÄBI EI LASE, OMA KODUMAA ELANIKE RISKIGRUPPE. VÕI EI TAHA.???
    KÜLLAP ME SIIS AITAME TÄHELEPANUVÄÄRSELT KAASA KA TEISTE NAKATUMISELE – EGAS SEE SURM KA NII RUTTU EI TULE.
    LOODATE, ET TEKIB PIKAAJALINE IMMUUNSUS ELUJÜULISTEL JA TEISTEGA POLE ASJA, TÖÖTEGIJAID NEIST ERITI POLE, VANAPOOLSED. PENSIONI VAJA MAKSTA, OLGUGI NÄRUST JA KOORMAVAD VILETSAVÕITU MEDITS.SÜSTEEMI, MIS SUUDAB RAVIDA VAID SÜMPTOMEID RAVIMITEGA, MIS TEKITAVAD UUSI SÜMITONEID, SEST TEKITAVAD UUSI HAIGUSI TÄNU TEISTE ORGANITE KAHJUSTAMISELE OMA KÕRVALMÕJUDEGA. ÄRGE TULGE ÜTLEMA, ET MEIE MED.SÜST. RAVIB
    INIMEST TERVIKUNA, PANEB ÕIGEAEGSED DIAGNOOSID JA MÄÄRAB KÕIK RAVIVISID, MIS PEALE FARMAKONIDE AITAVAD -TEGELT AITAVAD ILMA FARMAKONIDETA. ELUSTIILI, TOITUMISE, TESTID TOIDUTALUMATUSELE JMS.ÕIGETELE MÕTTEMUSTRITELE AIDATA SUUTVAD PSÜHHOLOOGID jne. ISEGI FARMAKONRAVI ON HILINEUD JA TOOB KAASA UUSI TÜSISTUSI.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.