Mihhail Korb: Rail Baltic kindlustab Eestile ka kriisiajal ühenduse Euroopaga

Rail Baltic

EKRE liidrite Mart ja Martin Helme uhkusenoodiga tehtud avaldus, et nemad panid Rail Baltica seisma, tekitas hämmeldust ja läheb vastuollu Eesti inimeste ootustega, lausub Riigikogu majanduskomisjoni liige Mihhail Korb.

“Hiljuti läbi viidud arvamusuuring kinnitab, et Eesti inimeste toetus Rail Baltica raudteeprojektile on püsinud kõrgel kriisi kiuste,” ütleb Mihhail Korb. “Rail Baltica rajamist toetab 62 protsenti Eesti elanikkonnast. Toetus on viimase aasta vältel püsinud stabiilselt kõrgena, olles kolme järjestikuse uuringu põhjal üle 60 protsendi.”

Mihhail Korbi sõnul näitab käesolev kriis, et kui lennufirmad oma tegevust piiravad või sootuks peatavad, on Eestil keeruline tagada ühendust Euroopaga. “Ajal, kui piiriületus on häiritud, aitab Rail Baltic kindlustada kaubaveo ja vajadusel ka inimeste transpordi. Raudtee on üks stabiilsemaid ja ohutumaid liikumisviise,” räägib Korb.

Keskerakonda kuuluv Mihhail Korb lisab, et Rail Baltical on oluline roll ka Eesti regionaalpoliitika arendamisel. Reisijate peatused valmivad nii Tallinnasse Ülemiste piirkonda kui ka Pärnusse. Ka Raplas on peatuse koht olemas. “Lisaks on raudteetrassile ette nähtud kohad, kuhu on võimalik rajada kohalikke peatusi. See parandab oluliselt liikumisvõimalusi ja aitab säilitada täisväärtuslikku elu maapiirkondades. Rail Baltica peatamine tähendaks Eestile selget taandarengut ja Keskerakond ei lase sel juhtuda,” kinnitab Mihhail Korb.

4 kommentaari
  1. Ratas raudtee saamiseks läks 4 aastat ago
    Reply

    reeturlikule teele. Savisaar selleks tuli kukutada ükskõik mis moodi. Kõik võtted olid lubatud. Järgmistel valimistel reetur ei tohi valitud saada.

  2. Miks 4 aastat ago
    Reply

    Miiša ei selgita, et kui kelleltki küsitakse, kas ta tahab paremini elada, siis peaks küsitav ka mõistma, et tema ise peab selleks tööd tegema ja midagi tootma? Paljudki võivad seda totakat raudteed pooldada, kuid kui neilt küsida, kas nad on nõus sellele ka pidevalt kümneid eurosid kuus peale maksma, ehkki nad ise sellega ei sõida, siis milline oleks vastus?
    Ja pealekauba, miks peab mingi kriisiajal üldse kuskile reisima? Või on Reilpeldik mõeldud just mutukate lihtsamaks sissetoomiseks? Sest ehitatavad elamispinnad ja laod vajavad ju täitmist. Meie ehitajatele ja nn arendajatele ei mahu ju pähe, et meie oma elanikkond pidevalt väheneb? Sündimus 1,6 last naise kohta ei anna ju kuidagi rahvasti kkasvu juurde.
    Nüüd tean, et Miiša on keskbande klikki arvatud ainult selletõttu, et ta on jube … .

  3. to miks kalevipoeg igal pool 4 aastat ago
    Reply

    ju siis eestlased muud teha ei oska kui enamasti ehitada, kilplased ka ehitasid ., või ei oska nende valitsejad midagi muud välja mõelda või on ehitusfirmade lobby nii hüva ja Kredex pealetükkiv.

  4. valija 4 aastat ago
    Reply

    RB vajadusest räägivad need kellele voolab ka nutsu suuremates summades oma taskusse nn.Siim Kallas.Aga terve Eesti rahva nimel öelda see ei sobi,rahval pole sellest sooja ega külma,tal .on vaja leiba lauale.Praegu peavad karistuse saama need .kes lubasid Saaremaale karoonaviiruse toojad,Karistus peab olema ikka karistus mitte sõrme viibutus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.