Mölder: maskide kandmine peaks olema kaubanduskeskuste töötajatel kohustuslik

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder kutsub leevenduste taustal ülesse kaaluma mõtet, muuta maski kandmine kohustuslikuks kaubanduskeskuste töötajatele. Samuti võiks tema arvates hakata näokatted ees hoidma ka külastajad.

„Kaubanduskeskuste avamine toob siseruumidesse kokku väga palju inimesi ning oht haigustekitajate levikuks suureneb. Uue puhangu vältimiseks võiksid kohustuslikus korras hakata maske kandma kaubanduskeskuste töötajad ning ostlejad. Kellel pole võimalik maske hankida, võiksid oma nägu katta, kas salli, buffi või siis mõne muu näokattega,“ ütles Mölder. „Maskide kandmine ja näokatete kasutamine rahvarohketes kohtades hoiab ära nakkuskordaja tõusu ning aitab meil viiruselevikut ohjata.“

Keskerakondlasest Riigikogu liikme sõnul on COVID-19 levik Eestis pidurdumas ning aeg järk-järgulisteks leevendusteks on küps, kuid hoolimata sellest ei tohi riik kaotada valvsust ning hakata olukorda suhtuma kergekäeliselt. „Hetkel on viirushaiguse levik Eestis kontrolli all ning et positiivne tendents jätkuks, tuleb igasse leevendusse suhtuda tõsiselt. Kõik otsused peavad olema äärmiselt täpselt kaalutud ning võimalusel kasutame erinevaid ennetusmeetmeid,“ ütles Mölder, lisades, et kõige hullem mis juhtuda võiks, oleks uute haigujuhtumite kasv, taas meetmete kehtestamine ning Eesti majanduse kukkumine veelgi sügavamale.

„Maskide kandmine avalikes kinnistes ruumides aitab hoida nakkuskordajat väiksemana ning minimaliseerida võimaluse selliseks stsenaariumiks. Kaalul on nii inimeste kui ka riigi tervis ning tagasilöök sunniks meid taas sammu tagasi tegema, kuid vaevalt meist keegi seda sooviks,“ ütles Mölder.

2 kommentaari
  1. Selle 4 aastat ago
    Reply

    asemel et nüüd maskiballe mängida, oleks kohe pidanud nakkuskolded eraldama ja nakatunud võtma kindla valve alla ja me oleks juba kuu elanud nakkusvabas Eestis meile tavalist igapäevaelu.

  2. naeruväärne suutmatus-tahtmatus 4 aastat ago
    Reply

    Mitte VÕIKS VAID PEAB !!! KÜLASTAJAD ÜHISTRANSPORDIS KA POES ,ÕLDKASUTATAVATES ASUTUSTES MASKE KANDMA.
    KUNA ME EI SUUDA TAGADA NANOFIIBERMASKE ELANIKE RISKIGRUPPIDELE, PEAVAD NEED VEEL 2 a. VANGI JÄÄMA. ERITI KUI TEISED ISEGI TATILAPPE EI KANDA EI SUVATSE..
    SELLINE LEEBUS ON NAERUVÄÄRNE. NAGU ON IMELIK SUUTMATUS NANOFIIBERMASKE JAGADA HÄDAVAJADUSELGI.
    JU NEED LÄHEVAD VÄLISMAALE MÜÜGIKS PEALE ERIOLUKORRA AMETLIKKU LÕPETAMIST.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.