Mölder: riigi tõhus koostöö peab jätkuma ka eriolukorra lõppedes

Tõnis Mölder

Riigikogus läbis täna esimese lugemise seaduseelnõu, mis loob suurema õigusselguse hädaolukorra juhtimisel. Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Tõnis Mölderi sõnul on seadusmuudatus vajalik, et eriolukorrast üleminek hädaolukorda läheks võimalikult sujuvalt ja tõhusalt ning ametiasutuste rollid oleksid selged.

„Kuigi haigusjuhtumite arv on viimastel nädalatel näidanud langustrendi, siis vaatamata sellele peame olema eriolukorra lõppedes valmis operatiivselt reageerima, juhuks kui haiguspuhang võib taas hoo sisse saada,“ ütles Mölder. „Praegune hingetõmbepaus annab meile võimaluse teha seadusandluses korrektuure selleks, et hoida nii COVID-19 nakkust kontrolli all kui ka kindlustada rahvatervise parim võimalik kaitse ka tulevikus.“

Mölderi sõnul saavad muudatuste jõustumise järel mitmed rollijaotused selgemaks. „Taasiseseisvunud Eesti esimene eriolukord tekitas korduvalt küsimusi, kui kaugele ühe või teise institutsiooni õigused ulatuvad. Uus kord kehtestab aga selged raamid,“ ütles Mölder.

„Homme läheme sotsiaalkomisjonis aruteludega edasi ning kahe lugemise vahel tasuks täiendada seadust osaga, mis puudutab kohalike omavalitsuste kaasamist ja informeeritust. Sealhulgas ka eraasutusi ja nende juhte ning samuti vajab reguleerimist hädaolukorra lõpetamise rakendamine,“ ütles Mölder.

Riigikogus esimese lugemise läbinud seaduseelnõu muudab hädaolukorra seadust, nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadust, tervishoiuteenuste korraldamise seadust ning ravikindlustuse seaduse muutmise seadust.

2 kommentaari
 1. Õige 10 kuud ago
  Reply

  on, et Uhannisatikas võib rünnata ka seljatagant. Kuid selle põhjus on just jahumütside valitsuse otsutusvõimetuses. Meil oleks satikast ainult mälestus järel, kui valitsus oleks kohe eraldanud kolded ja nakatunud. Selle asemel kukuti vaidlema, et las vanurid kärvavad, siis jääb nende pinsi kokkuhoiuga palju raha järele ja õnn tuleb õuele. Ja lastigi üle poolesajal minna ennetähtaegselt põrgusse ja paradiisi. Nende laipade eest aga ükski jahumüts ei vastuta. Vaikselt hõõrutakse hoopis käsi ja kurdetakse, et ainult nii vähe õnnestus tappa.

 2. hõisassaa, turismiga ! rikkaks saame meie ka ! 10 kuud ago
  Reply

  ää muretse, küll turismiga veetakse uued satikad kohale. Ükskord tuleb satikas kes elujõus tööorje õgima hakkab. ja nii häbemata on et isegi nn.maailmavalitsejatele kallale läheb.
  Loodus on imeline .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.