Karilaid soovib EKRE-le kiiremat küpsemist

"Liina Kersna haldusalas on esile kerkinud mitmeid küsitavusi ja tegematajätmisi, mis on pikka aega vindunud ning kus ei ole suudetud lahendusi välja pakkuda," ütles Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid soovib laupäeval kogunenud EKRE kongressi foonil koalitsioonipartnerile kiiremat küpsemist.

“EKRE kongress mõjus täna operetlikult naljakalt, oluline, et sellised unistused ei muutuks realiseerudes halenaljakaks. kirjutas Karilaid sotsiaalmeedias. “Soovin koalitsioonipartnerile kiiremat küpsemist. Kõned tõestasid, et vähemalt juhi vahetamine oli õigustatud.”

EKRE esimehe kohalt taandunud Mart Helme rääkis kongressil peetud kõnes, kuidas ta eelmisel nädalal koalitsioonikaaslaste, seejuures peaminister Jüri Ratasega võõrtööjõu teemal vaidles.

“Ma ütlesin talle: Jüri, 20 aasta pärast minu tõenäoliselt Eesti poliitikas ei ole ja võib-olla ma ei ole isegi elus enam, aga sina oled noor mees. Vaata, mis on juhtunud Tallinnas, Tallinnas ei ole võim eestlaste käes,” refereeris ERR Helme sõnu. “Kui me praegu teeme piirid lahti odavale tööjõule, kõigile neile, keda meri siia kokku uhub ja tuul kokku kannab, siis paarikümne aasta pärast on kogu Eesti Ida-Virumaa. Ja sinul, kulla sõber, ei ole siis mingit positsiooni. Sind ei ole lihtsalt enam vaja neile, sest nad valivad oma uued Kõlvartid ja Yana Toomid.”

6 kommentaari
  1. Jannu 4 aastat ago
    Reply

    suust kõlab soovitus kiiremini küpseda nagu kiirem mandumine ja teiste bandede sarnaseks muutumine.

  2. Tõnu.P 4 aastat ago
    Reply

    Pidasin sellest mehest kunagi lugu kui kõige eestimeelsemast mehest selles parteis. Aga peale seda kui ta pakkus järgmiseks eesti presidendiks Gavrilovit siis sain aru,et midagi on temaga juhtunud. Ja nüüd soovitab Martinile mingit ” küpsemist”? Mina aga soovitaks sellel mehel rohkem EV Põhiseadust lugeda.

  3. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Mart Helmel pole üigus sedasi rääkida.

  4. vanamemm 4 aastat ago
    Reply

    Mart Helmel pole õigust sedasi rääkida? On küll, “Sõna on vaba!”—sest see on tema arvamus ja paljude eestlaste arvamus samuti. Tallinnas kuuleb põhiliselt ainult vene keelt,meer ja linnaosade vanemad venelased, Kõlvart küll venestunud “segavereline”—see ei ole halvustav, vaid fakti nentimine, Ida-Virumaast pole mõtet üldse rääkida, nüüd tahetakse eestlastelt ka viimane kants—maa, ära võtta ja seda ahnete “Mogri Märtide” kaasabil. On üldteada fakt, et üle 10% võõraid (venelane on ja jääb võõraks) on otsene oht põlisrahva eksistentsile. Mis neil venelastel ometi viga on, süda kuulub Putinile ja ajaloolisele kodumaale (ei saa neile pahaks ju panna) ,aga lihakeha hoiavad ikka häbenemata igal pool mujal kui armastatud kodumaal. Ei oleks ju otseselt inimeste vastu midagi, kui nad tõepoolest peaks Eestit oma kodumaaks, kuid nii see ju ei ole. Kas oma kodumaad armastav inimene läheb mõrtsukat ja küüditajat tänama,et selle teod võimaldasid neil end võõra rahva kodumaale istutada ja põlistada, kas karjuks kogu hingest poode rüüstates “Poccija!”, kas kannaks sini-must-valge asemel vene ja CCCP, i lippe. Yana Toom vedas (tema enda sõnad) Tallinnasse oma korteri kaudu üle 3000 Donbassi separatiste–kas nii alatult oleks see olend saanud toimida (saada sissekirjutis Tallinnasse, siis selle abil elamisload) kui Tallinnat oleks juhtinud eesti meelne juhtkond (tõele au andes, siis Kõlvart linnapea ei olnud) kui ilmselt tehti kogu sigadus vaikselt omavahel juba siis ära. Keskerakonnalt kippu ega kõppu, ka mitte hr. Karilaiult (muide olete üks väheseid keskerakondlasi Jüri Ratta kõrval, kellest lugu pean). Sama tegevuse eest (raha eest elamislubade müümine-) mõisteti Isamaalased üldsuse ees hukka. kindlasti ei võtnud Toom neilt siiatrügijatelt raha—oleksid ju võinud minna sõja jalust Venemaale–sest nii palju “ausam” on Toom igal juhul.Kuid tema õel äraootav seisukoht eesti keele väljasuremise ootamisest, näitab selle rahva tegelikku mentaliteeti, unustab see proua ära, et siis on siin täpselt samasugune vene “kloaak” kui Venemaalgi, kuhu millegipärast see vene patrioot samuti minna koos oma mamaaga minna ei taha.

  5. Eva 4 aastat ago
    Reply

    Olen olnud eesti keele õpetaja vene koolis ja tean kuidas vene ja ka teistest rahvustest lapsed armastavad Eestimaad. Enamus on siin sündinud ja kasvanud ja peavad Eestimaad oma kodumaaks. On olnud juhtumeid kus eestlased on neid solvanud. Mina ütesin et ärge tehke sellest väljagi sest solvajad on labased ja pole vaja nende tasemele laskuda. Eesti keele õoetajad teevad tänurikast tööd vene koolis ja need kes halvasti suhtuvad ja laimavad venelasi on alatud inimesed ja segavad tööd. Eestimaalased on kõik võrdsed ja iga inimese käitumisest oleneb missugune ta on.

  6. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Tore on näha Karilaidi ning teada et ta räägib alati õigesti. Need aga kes halvustavad vene keelt kõnelevaid inimesi on alatud. Iga inimest tuleb hinnata tema kõitumise järgi ja mitte rahvuse järgi. Ki keegi tahab kritiseerida ja halvustada siis Reformi tagatuba on täis neid kellele kuluks ära kriitika sest nad on nii palju halba teinud inimestele oma valesüüdistustega ja laimuga.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.