Meie peamine soovitus on hoida optimaalse ettevaatuse režiimi

Peep Peterson

Peep Peterson, Eesti Ametiühingute Keskliit, esimees

Kevadine koroonaviiruse laine puudutas otse või kaudselt enamusi Eesti töötegijatest ja hinnanguliselt 100 tuhat töökohta sattus vahetult ohtu. Kiire ja adekvaatne reageerimine valitsuse ning koos sotsiaalpartneritega juhitud töötukassa poolt aitas hoida ära suurema koondamislaine ja augusti seisuga ei ole pilt nii kurb kui kartsime. Oleme rahul koostööga palgahüvitise meetme väljatöötamisel ja rakendamisel ning põhimõttelise otsusega riigieelarvet kriisiaugus mitte kärpima hakata.

Ometi on kümneid tuhandeid uusi töötuid ja kümnetel tuhandetel on sissetulek oluliselt vähenenud, see juures kriisi mõjud kestavad veel edasi. Mõtleme siin kaasa ja peame valitsusautustega läbirääkimisi nende töötajate olukorra leevendamiseks.

Majanduse püsimine ei ole veel lõplikult otsustatud ja suurimaks ohuks on samasuguse viiruslaine kordumine, mille üleelamiseks on ettevõtetel ja riigil rahalisi reserve nüüd oluliselt vähem. Niisiis on meie peamine soovitus hoida optimaalse ettevaatuse režiimi, anda sektoritele ja ettevõtetel soovitusi ohutuks toimimiseks. Inimeste üldjoontes mõistlik käitumine erikorra ajal annab usku, et ettevaatusabinõusid suudetakse rakendada ka nüüd. Loomulikult on mängus elud, aga ka töökohad ja majanduse tulevik.

1 Kommentaar
  1. Mõttetu 4 aastat ago
    Reply

    hädaldamine. Uhannisatikas näitas ära, milised töökohad on MÕTTETUD ning kes peaks oma ala vahetama, et mitte rahva kulul oleskleda. Kas Peep julgeb vastata küsimusele, miks me ise midagi ei tooda, vaid neil kõigil toodetel on peal NOT MADE IN ESTONIA?
    Ikka tahaks edasi vireleda teiste kulul aga ise mitte midagi teha. Vean kihla, et Peebul pole kava haisugi, kes mida peaks tegema hakkama ja kuidas meie majandust ümber korraldama, et sellised satikahood meid nii ei puudutaks. Aga luulutama on 1. mees.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.