Valitsus toetas lennuliikluse piirangute leevendamist

Lennujaam Foto: Martin Ojala/Majandus- ja kommunikatsiooni ministeerium

Stenbocki maja, 29. september 2020 – Valitsus toetas tänasel kabinetinõupidamisel lennuliikluse piirangute leevendamist ning lendude lubamist riikidest, mille koroonaviirusesse haigestumise määr jääb alla Euroopa Liidu kahekordse keskmise.

Seni on kehtinud majandus- ja taristuministri käskkirjaga kehtestatud lennuliikluse piirang riikidele, kus viimase 14 päeva koroonaviirusesse haigestumise määr 100 000 elaniku kohta on 25 või suurem. Kuna kõrge haigestumismääraga riikide arv on Euroopas kasvanud, tähendaks praeguse korra jätkumine suurema osa liinide sulgemist, mis omakorda takistaks oluliselt nii äritegevust kui ka vältimatuid tööreise.

“Me ei saa ennast maailmale sulgeda, vaid peame arvestama, et viirus on globaalne ja jääv. Lennuliinide piiramisel peame sellest ka lähtuma,” ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas. “Senine piirang on aegunud ning nüüd, nagu ka Läti, ei luba me edaspidi avada lennuliine riikidega, mille viimase kahe nädala uute viirusjuhtumite arv 100 000 elaniku kohta ületab Euroopa kahekordse keskmise.”

Tänasel kabinetinõupidamisel toetas valitsus ettepanekut, mille kohaselt lubatakse edaspidi lennud riikidest ja riikidesse, mille haigestumismäär 100 000 elaniku kohta viimasel 14 päeval jääb alla Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse veebilehel kajastatud Euroopa Liidu kahekordse keskmise. Eilse seisuga oli Euroopa Liidu keskmine haigestumismäär 93,4.

Euroopa Liidust väljastpoolt on otselennud lubatud üksnes riikidesse ja riikidest, mis on loetletud Euroopa Liidu Nõukogu soovituse lisas 1. Praegu kuuluvad nende riikide hulka Austraalia, Gruusia, Jaapan, Kanada, Lõuna-Korea, Rwanda, Tai, Tuneesia, Uruguay ja Uus-Meremaa.

Euroopa Liidu keskmise, aga ka selle alusel kehtestatud lennupiirangute kohta käiv info avaldatakse igal reedel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veebilehel aadressil https://www.mkm.ee/et/uudised/info-lennupiirangute-kohta.

Juba varem on valitsus kehtestanud erandi, mille kohaselt tohib Tallinna Lennujaamast lennata liinilendudega Frankfurti, Helsingisse, Kopenhaagenisse, Londonisse, Riiga ja Varssavisse nakatunute suhtarvust sõltumata.

1 Kommentaar
  1. Järjekordne 1 aasta ago
    Reply

    ränk viga jahumütsidelt. Satika sissemeelitamine võtab juba Angela Willkommeni mõõtmed. Kuigi me sind ei taha aga “hea” toon nõuab et me pasa kaela meelitaks. Samuti hõõruvad rõõmust käsa KaKa ja InSa koos pedesotside kaksikõe KriKa bandega.
    Vaja on hoopis vastupidist – PIIR KINNI! Las istuvad Jaana ja Andrus oma Brüsselis ja naudivad elurõõme seal. Pole vaja lennata pidevalt vastikusse Eestisse.
    Eestis tuleb kinni panna kolded. Nakatunud ja lähedased valve alla kinni panna. Elavad 2 nädalat üle ja maskiballil on ots käes. meist võtavad eeskuju põdrad, lätakad ja litakad, ehk ka kaugemad rahvused. Nii saame üha laieneva vööndi, mis seisab vastu muule maailmale, kus lastakse rahvas südame rahuga surra.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.