Kesklinna asumiseltsid ootavad linnalt terviklahendusi

Monika Haukanõmm

Tallinna Kesklinna vanema Monika Haukanõmme esmakohtumisel linnaosa asumiseltsidega jäi kõlama elanike ootus süsteemsete lahenduste ja enama kaasatuse järele. 

„Meie väga sisukaks kujunenud tutvumiskohtumisel rõhutasid linnaosa asumiseltside esindajad ootust terviklike lahenduste järele nii liikluse korraldamisel, teedeehituses kui mujal,“ ütles Haukanõmm. „Süveneme nüüd järgemisi kõneks olnud teemadesse, kohtudes selleks ükshaaval ka eri asumite kogukondadega. Kindlasti saame tõhusama koostööga luua paremat elukeskkonda.“

Kesklinna valitsusel ja asumiseltsidel on aastate vältel kujunenud koostöö, mis lisaks probleemide regulaarsele arutamisele ja traditsioonilistele ühisüritustele on viinud näiteks 2018. aastal ka turvalisusalase kolmepoolse leppe sõlmimiseni politsei osalusel. Seekordsel kohtumisel ei kõlanud asumiseltside esindajatelt etteheiteid avalikule korrale, mis on linnaosavanema hinnangul hea märk.

„Kolmepoolne koostöö piirkonnapolitseinike, asumiseltside ja linnaosavalitsuse vahel on ilmselt hakanud vilja kandma. Samamoodi on äsjase kohtumise valguses vaja sihipärastada tegevust ja kaasatust muudes elanike jaoks olulistes valdkondades,“ märkis Kesklinna vanem.

Monika Haukanõmm asus Kesklinna vanema ametisse 14. septembril.

1 Kommentaar
 1. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  Tahtsin panna selle kommentaari artikli “Kaikaloopijad rohelise Tallinna kodaratesse” alla, aga siia sobib valatumalt.

  Kommentaari teist poolt loe sealt pikemalt (ka Haukan6mmest}

  RSR v6iks alustada sellest, mida remmelgakaitsaja, sealhulgas kelle Haabersti tornmaja eest lasi RSR, v6imule kinnistamise kannuseid teenides, osa ule 650 mura-tolmut6kke puust (koos remmelgaga) ara v6tta,

  Riigikogus “Edgaritapja” Aadu Mustale ettekandmas kais.

  Et Vaike-6ismae looduslik elukeskkond on 1986. aastal saanud sisult 260 000 000 inimese poolt heakskiidetud riikliku preemia.

  Aga poliitmaradoorid lihtsalt sulitavad sisult ka nende m6ne tuhande peale, kes seda tolmu ja mura on nuud sunnitud eluaeg sisse sooma. Ja nende jarglased. Ja loodusevaenlastest Tallinna poliitmaradoorid ilmselt ei kavatsegi kusida paris maarahva kogukondlaste kaest, nede kaest kes uldse veel tahavad anastatud Tallinnas viibida ja peremeesrahvana neid korrale kutsuda, et kas me ei taha nende puude asemele Paldiski manatee aarde 6-7 meetriseid puid asemele istutada ja kas nemad siis maksaksid selle kulud kinni. Nendest ESM-i miljarditest, mida nad on Eurojuutlasse varastanud.

  Tulesid otsiksid taskulambiga meid ulesse ja uuriksid enne kaagutamist vahe, mitte ei uhaks oma TREV-2 Nordecon Noblessa jms pereettev6ttele Eesti teid arastada, ja sandisente natuke P6hjala kummikutehasesse neegritele ja bangladeslastest orjadele “kulaliskortereid” reklaamivatele reetausidele ja lasnamae raamatukogu hoovile kaste klopsivatele, “punasel ajulagedal lennujaama kula pilbastavatele” aljonasurzhikovatele?

  Kas siin artiklis on jutt sellest kaasatavast politseist, mille tippjut on Oravla kaske taites aidanud realt patriootidelt firmasid rpoliitoovida?

  V6i sellest, kelle poliitkapikust komissar 26.6.2017 Kesklinna alal, Paldiski mnt alguses, koos paastajatega harjutas (loe 6htulehe artiklit sellest, kuis pesus mees olla korrsmaja aknast puule kukkunud, aga ara pane tahele seda, et seda meest tegelikult ei ole) ja 27.06.2017. h6beremmelgakaitsjaid piinas, hijem ka lavastatud kohtuprotsessidega?

  Mis raha eest ja kustkohast (Brusselist, Strasbourist, Brighton Beachilt v6i Jerusalemmast) te oma “kogukonnad” ostate, kes teie kaest Tallinna hiiepuude lageraiet, veel laiemat Reidi teed, Ulemiste keskuse laiendust Rail Balticuga Varssavini v6i Calaisini v6i labi TalSinki P6hja Jaamereni n6uavad?
  Muidugi hea algus on ka Uue-Maailma kvartal, mis juba vahemalt sada aastat tagasi kubises vabamuurlaste sumboolikast.
  Ja muidugi ka MuPo, kes vastab nuud k6igile linlaste k6nedele, mitte ei tegele vaid politseile sobiva tooga, kellele ei saa sisse helistada (kui sul k6neaeg juhtub otsa saama).

  Ei saa teatada, et neegrihorde sisse ostma poliitpalgatud Bolt ja Tuul on kogu Kesklinna ja Vanalinna jalakaijate rajad ja teeuletused jalle oma t6ukerattaid tais parkinud.

  Kas Haukan6mm hakkab nuud rahastama kogukondi, kes hakkavad, suudimatute politsei ja MuPo kaaskurjategijate asemel, kes niisugustega sisult rahvusriigireeturitega koostood teevad, rahastama, et kogukonnad saaksid neid, liikluses iga paev ja lausaliselt oma ees olemisega surmasaamisohtlikke olukordi tekitavad vahendid kokku korjata ja realiseerida, sest MuPo pole t6enaoliselt neile rikkujatele trahvi tahtnud teha, sest neegrite sisseostu lisafinantseerimine on teie Valitsuse ja linnavalitsuse uhine poliitiline agenda?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.