Tallinna linnaasutustes võetakse kasutusele maskid

Esmaspäevast rakendab Tallinna linn oma asutuste sisemises töökorralduses esialgu kolmeks nädalaks kollast stsenaariumi, mis tähendab maskide kasutusele võttu asutustes toimuvatel avalikel üritustel ja koosolekutel, kus on enam kui 20 osalejat.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul hakkavad linnaasutused rakendama suvel välja töötatud meetmeid ja stsenaariumi, mida osaliselt rakendati juba alates septembri algusest. “Läheme oma sisemises töökorralduses üle kollasele stsenaariumile, et saaksime jätkata linnateenuste osutamist tavapärases rütmis, tagades nii oma töötajate kui ka klientide ohutuse,” täpsustas Kõlvart. “Ühtlasi kehtestame maskikandmise kohustuse linnaasutustes toimuvatele avalikele üritustele ja koosolekutele, kus on enam kui 20 osalejat.”

Meetmed on suunatud eeskätt linnaasutustes töökorralduse reguleerimiseks, mille eesmärgiks on tagada kõik linnateenused senises mahus ja kvaliteedis. Koolieelsetes lasteasutustes ja koolides rakendatakse senist õppe- ja töökorraldust. Ka huvikoolid ja trennid jätkavad senises töörütmis ning ka kõigi teiste linna teenuste osutamine jätkub.

Kollase stsenaariumi käivitamine tähendab seda, et töötajad kasutavad isikukaitsevahendeid, töötajad, kelle töö seda võimaldab, suunatakse kaugtööle ning töökohal olevaid töötajaid hajutatakse. Töökohtumised ja koolitused on eelistatult veebipõhised ning tööruumides rakendatakse tavapärasest tõhusamat koristust.

Linna sotsiaalhoolekandeasutused hakkasid rakendama täiendavaid ennetusmeetmeid juba augustis, septembris alustati haridusasutustes hajutatud õppega ja paindliku õppekorraldusega, niisamuti võeti kasutusele ühistranspordis täiendavad turvameetmed.

2 kommentaari
 1. Vapustavalt 1 aasta ago
  Reply

  jabur otsus. Taas maskiball. Ometi võiks piiri kinni panna ja kolded sisse piirata. Poleks vaja mingit klouni mängida.

 2. ? 1 aasta ago
  Reply

  Klouni on vaja ikka mängida.
  Sulle teadmiseks, et viirus on juba sees ja uuristab ja paljuneb. NÜÜD on HILJA piire kinni panna.
  Tolmumaskid on klounaad muidugi. Odava deodorandi haisu tunneb läbi tolmuka ära.
  KUS ON VIIRUSVASTASED MASKID JA KES NEID SAAVAD? MIKS RISKIGRUPID EI SAA???
  Teistel maadel ei olnud NSVL tehnikat võtta, neil polnud Sillamäe salatehast mis nägi ette ründevõimaluse viirustega. Meil on, aga ikka ei saa hakkama.
  TULEB TEKITADA 30 PÄEVANE KOMANDANDIKUU st. KUU AGA KARANTIIN KÕIGILE.
  POODI JA APTEEKI SAAB VAID MASKIGA JA ÜHEKAUPA: PIIRID KINNI AAASTA. KUI TEISED MAAD PIIRE EI SULGE, SIIS SEE MUIDUGI EI AITA. TEISED ASUTSED KINNI v.a. MEDITS.ASUTUSED.
  Kohe peab seda viirust soetama. Leedus juba 900 oli vist. TAHATE et meil ka tuleb. NAGUNII ON NAKATUMISVÕIME 20-120 ÜHELT ISIKULT.
  AGA TRAANSPORDGA MIDAGI EI TEHTA JA TOLMUKAID ISEGI EI SEADUSTATA KÕIGIL KANDA.
  TÕELINE SAAMATUS. VÕI MIS SEE ON … ÖELGE TEIE, LUGEJAD ..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.