Kiik: haiglaravil inimeste arv võib juba sel nädalal üle 200 tõusta

Erakorralise meditsiini osakond

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles ERR-ile, et haiglaravi vajavate koroonaviirusesse nakatunute arv võib juba sel nädalal kasvada üle 200, kuid kui see tõuseb üle 300, läheb haiglates olukord kriitiliseks.

Kiik rääkis ERR-ile, et haiglaravi vajaduse kohta tehtud prognoosid ulatuvad kaugele, kuid nende täpsus sõltub sellest, millised meetmed on kasutusele võetud ja kuidas neid täidetakse.

“Kindlasti haiglaravil olevate inimeste arv tõuseb üle 200 COVID-19 patsientide mõttes, tõenäoliselt juba sel nädalal, hiljemalt järgmisel. Küsimus on selles, kas ta jääb 200 ja 300 vahele pidama, mis annab veel võimaluse jätkata plaanilist ravi ja mingi hetk hakkab siis langema, või kui ta tõuseb sealt edasi, siis on juba tõsiselt kriitline olukord, kus tuleb plaanilist ravi ehk igapäevaseid raviteenuseid inimestele oluliselt piirata, mis toob kaasa ka laiaulatuslikud mõjud rahvatervisele,” selgitas minister.

“Seda tahaks tõesti vältida ning seetõttu me piiramegi võimalikult palju tegevusi muudes eluvaldkondades, on see meelelahutus, on see avalikud üritused, samamoodi kõikvõimalikud koosviibimised, mis hetkel on niiöelda vastunäidustatud. Praegu on aeg, kus tuleb veeta maksimaalselt aega pereringis, väikestes töökollektiivides, võimalusel kaugtööd tehes, mitte pidutsedes, mitte välismaal käies, kindlasti rahvarohketes kohtades, ühistranspordis distantsi hoides ja maski kandes,” lisas ta.

Kiige sõnul ongi valitsuse olulisim sõnul praegu see, et inimesed kannaksid maski või kataksid muul viisil suu ja nina ning hoiaksid teistega distantsi. Need inimesed, kes keelduvad maski kandmast ilma, et see oleks põhjendatud, võivad saada trahvi, kuigi Kiige sõnul ei ole see valitsuse eesmärk.

“Ma arvan, et praegu pole koht, kus näidata üles oma ükskõiksust riigi ja teiste suhtes. Praegu on aeg, kus me kõik peame pingutama, et viiruse levik saada pidama, et vältida ühiskonna laussulgemist nagu oleme näinud mitmel pool Euroopas ja siinsamas Baltimaades,” ütles ta.

Minister ootab seejuures, et nii ühistransporditeenuse pakkujad kui ka näiteks poepidajad teavitaksid erinevates infokanalites oma kliente uutest nõuetest.

Need, kellel on maskikandmine vastunäidustatud, ei pea selleks tõendit kaasas kandma.

Valitsus jagab ka maske vähekindlustatud inimestele. Kiige sõnul jaotatakse maske kohalike omavalitsuste kaudu riigi soetatud varudest. “Eeskätt räägime toimetulekutoetuse saajatest, tõenäoliselt kohalikud omavalitsused saavad ise ka juurde mõelda, kas laiendavad seda ringi veel töötutele, üksikvanematele, muudele toetuste saajatele. Kindlasti ka omavalitsused ise mitmel pool on juba alustanud teatud ühiskonnagruppidele maskide jaotamist. Siin on erinevaid võimalusi seda teha,” rääkis ta ja lisas, et ka tööandjad võiksid tänavu jõulupidude asemel kinkida töötajatele korduvkasutatavad maskid.

BNS

5 kommentaari
  1. .......... 4 aastat ago
    Reply

    Kangekaelsete viivitustega oletegi nii kaugele jõudnud. Viiuskindlaid maske ka pole anda inimestele. PÜÜdlikult saame oma Itaalia kätte, ignoreerides pidevalt riskigruppide vajadusi,
    Kui palju sai kuude viisi komienteeritud ja räägitud, et kõik peavad maske kandma. Oleks juba 1.sept.pidanud .Nüd ärgati,nüüd trahvid.Transpordis pole ju 2 m vahet võimalik pidada. Viirus rääkimisel levib ka 8 m piiskadena, aga kui rong tühjeneb ,hõlkjub seal veel vähemalt 3 t. Igas suunas. Isegi kärbse tiivalöök paiskab viirusparvekese siia sinna ja uued ininesed tuleevad peale ja hingavad sisse ka ilma piiskadeta, See hiinlaste sinine 3x mask laseb ju kõik haisud ja odöörid – no mille eest ta siis kaitseb. Ehk mu aevastuse eest. Kõigil pole telef. kuhu koroonaäppi tõmmata – just riskigruppidel pole. Kerjuspensioni eest seda telef.ju ei osta. Aga neid polegi ju enam tarvis. .
    Kannan maski suvest saati, aga keegi ei kandnud ja mina polnud kaitstud.Kellele mu elunatuke korda läheb?
    Peaasi et jõmmid saaks lõbutseda ja neil mugav oleks.

    • .................................... (Almar Glustsenko?) ............. 4 aastat ago

      Tere ……….

      (nime jargi otsustades mittekeegi ja covid-reaalsuses, mida meile edastatakse, ka kahjuks mitekellekski jaav, kelle arvamust, nime puudumise t6ttu, keegi arvesse ei saa v6tta)

      Ma tahan sind (rataslikult) personaalselt tanada, et taidad selle Valitsuse k6iki n6udeid ja enamgi veel ning oled kandnud ja kannad edaspidigi vastutustundega maski, et paasta enda ja teiste elusid ning vaartustada sellega meie Uue Maailmakorraga reaalsuse reegleid.

      Ometi tahan poorata su tahalapanu sellele, et on natuke paha ja ohtlik et Riigikogu pole Valitsusele niipalju eelinfot edastanud ja seet6ttu pole Valitsus seada vajalikul maaral omanud ja olnud v6imeline sind ettehoiatama selle kohta,

      et juba Korea olumpiamangude avatseremooniast alates, kus edastati suurelt ja varjamatult covid-marke, on olnud covid-19 levimise oht

      ja eriti intensiivselt on see jatkunud 19.06.2019 Davosis, kui 2 k6rgmassooni, Maailma majandusfoorumi esimees, Klaus Schwab ja tulnukastamis-randeleppe-URO peasekretar, Antonio Guterres allkirjastasid dokumendi, mis terviseohtliku suurkriisi tingimustes v6imaldaks minna ule uuele maailmakorrale

      ning massoonide kontrollitud John Hopkins ulikool Marylandis koos Maailma Majandusfoorumiga on lavastanud meile koroonaepideemia, mida harjutati juba 18.10.2019 New Yorkis nime all Event201

      (kas pole sarnane nimetus Reformierakonnast eraldunud selle “majandustankistide” Eesti200-ga, v6i 1970-tel tehtud filmiga “Space Odyssey 2001” v6i sellega sarnase aastapaevaga 2001 (9/11 Maailama Kaubanduskeskus?)

      mille uks peamine p6hjus selles etenduses on saada lahti president Trumpist, kes segab massoonide satanistlikke plaane, sest massoon George Soros r6hutas, et Trumpil ei ole sugisel Valgesse Majja asja.

      (6htuleht, 9.11.2020 lk.10, Juri Lina: vabamuurlased on praegu ohtlikumad kui kunagi varem)

      Kui sa oled kainud Korea olumpiamangude avatseremoonial,

      2019 Vuhanis Ulemaailmsetel S6javaelaste V6istlustel

      ja seejarel Vuhani koobastes, siis palun teata sealsele kohalikule omavalitsusele, et nad v6taksid tagasiulatuvalt tarvitusele meetmed, et mitte nakatada v6imalikult sinu kaest saadud covid-viirusega koopas elavaid tuhandeid nahkhiiri

      (covid viiruste paketiga, mille hulgas v6ib olla ka tehislikult aretatud ja eriti nakkavaks ja muganduvaks osutunud covid-19, aga v6ib seda mitte olla ja v6ib uldse mitte olla niisuguseid covid-viiruseid v6i muid viiruseid mis edasikoandumiseks ohtlikul maaral suudavaid kanduda inimeselt nahkhiirele v6i m6nele muule elusolendile ja vastupidi… oleneb missugusest allikast sa oma vastava info saanud oled ja kuipalju sa oled saanud infot selleks, et seda teov6imeliselt analuusida)

      ja, et sind ei saaks suudistada covid-19 pandeemia tekitamises ja praeguseks

      (masoonide kontrollitud maailma avaliku meedialt ja Maailma Tervishoiuorganisatsioonilt v6ib-olla ule maailma meditsiinisusteemidesse leviva ebaadekvaatse statistika alusel vist)

      58 000 000 inimese nakatamises ja 1 400 000 inimese surmas.

      KANNA NUUDSEST IGAL POOL JA ALATI MASKI, KUNI K6IK VIIRUSED KAOVAD

      V6I KUNI MASSILISELT JA KUGUAEG MASKI KANDMISEST N6RGESTATUD ORGANISMIDEGA SUUREM HULK INIMESI

      (KUNA NAD ON PIKAST MASKIKANDMISEST VIIRUSTE SUHTES NII V66RDUNUD, ET ILMA MASKITA EI OLE ENAM SUUTELISED NENDELE VIIRUSTELE VASTU SEISMA, KUI NAD JAAVAD ILMA V6IMALUSEST MASKI KANDA)

      SATUB HAIGLATESSE JA SELLE TAGAJARJEL TEKIB HAIGLATES SENISEST VEEL SUUREM HULK NIIOELDA SUPERBAKTEREID, MIS ON ANTIBIOOTIKUMIDE SUHTES SENISEST VEELGI IMMUUNSEMAD JA V6IVAD VEELGI TUGEVAMA ORGANISMIGA JA VEELGI SUUREMAT HULKA HAIGLAS RAVITAVAID INIMESI POORDUMATULT KAHJUSTADA NII,

      ET SELLE TULVA ALL AGAVAID ARSTID EI OLE ENAM SUUTELISED MURETSEMA VAJALIKUL MAARAL UUSI RAVIMEID, ET NEID MASSE SELLEST OHUST PAASTA JA PAHATAHTLIKUD INIMESED SAAVAD SEEGA MASSILISELT OMA PAKUTAVATE ALTERNATIIVIDEGA, MIS POLE PIISAVALT KONTROLLITUD OHUTUSE SUHTES, ARSTE VARUSTADA, MIS V6IB P6HJUSTADA PATSIENTIDE MAASSILIST HUKKUMIST.

  2. Homoseksualismi probleemi ei lahenda referendumiga.
    Vastakem küsimustele:
    Miks homode huuled on lillat värvi ?
    Miks homode lihaste toonus on madal ?
    Miks homod ei tohi anda verd ?
    Jne.

  3. Väga 4 aastat ago
    Reply

    õige! Las raisad nakatuvad ja surevad. Sest Tanel teab, et mida rohkem haigestunuid sureb, seda vähem jääb haigestunuid järele ja siis saab taas kekata, et tõrjevõtted olid arukad.

  4. harry 4 aastat ago
    Reply

    laulud8
    Loodu ülistus oma Loojale
    8
    1 Laulujuhatajale, gati pillil mängijale; Taaveti laul.
    2
    Issand, meie Jumal,
    kui auline on sinu nimi
    kogu maailmas!
    Sinu aukuulsus ulatub
    üle taevaste.
    3 Väetite ja imikute suust
    sa valmistasid kiitva väe
    oma vastaste pärast,
    et sundida vait jääma
    vaenlast ja kättemaksjat.
    4
    Kui ma näen su taevast,
    su sõrmede tööd,
    kuud ja tähti,
    mis sa oled rajanud,
    5 siis mis on inimene,
    et sa temale mõtled,
    ja inimesepoeg,
    et sa tema eest hoolitsed?
    6 Sa tegid ta pisut alamaks Jumalast
    ja ehtisid teda au ja austusega.
    7 Sa seadsid ta valitsema oma kätetööd;
    kõik sa panid tema jalge alla,
    8 lambad, kitsed ja härjad, kõik,
    samuti metsloomad,
    9 taeva linnud ja mere kalad
    ja kõik, mis mere radadel liigub.
    10 Issand, meie Jumal,
    kui auline on sinu nimi
    kogu maailmas!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.