Keskerakonna juhatus kinnitas Jaak Aabi ja Anneli Oti kandidatuuri haridusministriks ja riigihalduse ministriks

Jaak Aab ja Anneli Ott

Eesti Keskerakonna juhatus kiitis heaks esimehe Jüri Ratase ettepaneku esitada haridus- ja teadusministriks praegune riigihalduse minister Jaak Aab ning riigihalduse ministriks Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Anneli Ott.

Jüri Ratase sõnul on Jaak Aabi ja Anneli Oti näol tegemist kogenud ning suure töövõimega poliitikutega. “Jaak on töötanud õpetaja ja omavalitsusjuhina, kuulunud mitmesse Riigikogu koosseisu ning panustanud ministrina kolmes valitsuses. Haridusvaldkond on Keskerakonna jaoks olnud alati väga oluline. Peame panustama ja pingutama, et Eesti laste haridus oleks jätkuvalt maailma parimate seas, meie õpetajate ja haridustöötajate pingutused väärtustatud ning kõrgharidus ja teadus areneksid,” lausub Jüri Ratas.

“Anneli Otil on pikk töökogemus nii kohalike volikogude kui valla- ja linnavalitsuse tasandilt. Samuti on ta Kagu-Eestist valitud Riigikogu liikmena seisnud Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest ning panustanud oma teadmiste ja oskustega haldusreformi edukasse rakendamisse. Kindlasti jätkab Anneli Keskerakonna valitsuses tehtud tööd omavalitsuste rolli, võimekuse ja tulubaasi tugevdamisel, et need oleksid kohalikul tasandil riigile tugevaks partneriks,” lisab Jüri Ratas.

Jaak Aab märgib, et koroonaviiruse levikust tingitud keerulisel perioodil tuleb tagada hariduasutuste sujuv töökorraldus, et õpetajate töökoormus jääks mõistlikule tasemele ja õppetöö sujuks võimalikult hästi.

“Mul on hea meel, et järgmise aasta riigieelarve eelnõus on teadus- ja arendustegevuse riigipoolne rahastus tõusnud esmakordselt 1 protsendini SKT-st. Nüüd tuleb keskenduda sisulisele poolele, et täiendavat rahastust võimalikult efektiivselt kasutada,” räägib Jaak Aab. “Kuigi järgmise aasta riigieelarves ei ole praeguse seisuga õpetajate palgatõusuks raha ette nähtud, seisan selle eest, et majanduse taastudes saaksime teema juurde tagasi tulla. Lähiajal seisab ees mitu olulist kohtumist, pärast mida saan konkreetsete ettepanekutega välja tulla.”

Anneli Ott kinnitab, et tema seisab ministrina eelkõige Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest. “Jüri Ratase juhitud valitsus on kohalike omavalitsuste tulubaasi märkimisväärselt suurendanud. Keskerakonna valitsemise ajal on kohalike omavalitsuste tulud kasvanud 38 protsenti. Koroonakriisi tingimustes andis valitsus kohalikele omavalitsustele erakorralist abi 130 miljonit ja jättis alles kokkulepitud tulubaasi, mis aitab toetada ka kohalikku ettevõtlust,” ütleb Anneli Ott.

“Samuti on väga oluline jätkata tööd Ida-Virumaa õiglase ülemineku kavandamisega, et leppida kokku kava eesmärkides ja põhisuundades. Suurt tähelepanu pööran ka sellele, kuidas tulevastes kriisiolukordades paremini toime tulla. Eelmise aasta oktoobritormi järel ilmnes tõsiasi, et kriiside juhtimises esineb kohaliku omavalitsuse tasandil pärast maavalitsuste kaotamist puudujääke,” lisab Anneli Ott.

3 kommentaari
 1. Üks 2 kuud ago
  Reply

  on jota ja teine sahkerdab eelarvega. Paras paar. Kas tõesti hullemaid polnud?

 2. harry 2 kuud ago
  Reply

  laulud13

  Palve hingehädas
  13
  1 Laulujuhatajale: Taaveti laul.
  2
  Kui kaua sa, Issand, unustad mind hoopis,
  kui kaua sa peidad oma palet mu eest?
  3 Kui kaua ma pean muret tundma oma hinges
  ja kandma kurbust päevast päeva oma südames?
  Kui kaua saab mu vaenlane
  suurustada mu vastu?
  4
  Vaata ometi!
  Vasta mulle, Issand, mu Jumal!
  Tee selgeks mu silmad,
  et ma ei uinuks surmale,
  5 et mu vaenlane ei ütleks:
  „Ma sain võimust ta üle!”
  ja mu vastased ei ilutseks,
  sellepärast et ma kõigun.
  6 Kuid mina loodan sinu helduse peale,
  mu süda ilutseb sinu päästest.
  Ma tahan laulda Issandale,
  et ta mulle on head teinud.

 3. Miks 2 kuud ago
  Reply

  te seda Jaaku solgutate ühest ametist teise, kui ta üheski hakkama ei saa?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.