Tallinna linnavalitsus eraldas Toidupangale 30 000 eurot

Toidukogumiskampaania ELMO RIIG/SCANPIX

Tallinna linnavalitsus eraldas kolmapäeval linnavalitsuse reservfondist 30 000 eurot Tallinna Toidupanga tegevuse toetamiseks, et luua täiendav toiduabi reserv.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina märkis, et tänavu kevadest on toiduabi vajavate inimeste arv kahekordistunud.

„Koroonakriisi mõjudest on kevadest alates kasvanud märkimisväärselt abivajavate inimeste arv. Kui näiteks selle aasta alguses oli toiduabi saajaid Tallinnas ligi 2500, siis nüüd ligemale 5000. Võttes arvesse abivajajate arvu kasvu ning teisalt, annetajate hulga vähenemist, siis on Toidupank jõudnud olukorda, kus iganädalased toiduvarud on laos otsakorral,“ rääkis Beškina. „Linna eraldisega saab Tallinna Toidupank täiendada eeskätt oma pika säilivusajaga toiduainete varusid.“

Toidupanga üheks eesmärgiks on kaubandusest ja tootmisest vastu võtta peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, need komplekteeritakse vabatahtlike abiga toidukastidesse ning jagatakse laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Toidupank teeb iganädalaselt koostööd paljude erinevate heategevusorganisatsioonidega, pakkudes toitu lasterikaste perede liitudele, supiköökidele, sotsiaalmajadele, sotsiaalkeskustele ning Tallinna varjupaikadele.

Toidupank aitab toiduabiga inimesi, kes elavad toimetulekuraskustes. Eelisjärjekorras  jagatakse toiduabi peredele, kus kasvavad väikesed lapsed, sealhulgas üksikvanematega peredele. Neile järgnevad teised vähekindlustatud sihtgrupid nagu puudega inimesed, üksikud eakad, kodutud ja teised kriisiolukorda sattunud inimesed.

Toidupankade jagamispunktides saavad toiduabi vaid eelnevalt sotsiaaltöötajate poolt abisaajate nimekirja kantud inimesed.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.