Euroopa Liidu asjade komisjon valis esimeheks Mailis Repsi

Foto: Erik Peinar, Riigikogu

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis oma tänasel istungil esimehe ja aseesimehe. Komisjoni hakkab juhtima Mailis Reps, aseesimehena jätkab Riina Sikkut.

Erakorraline valimine toimus seoses Euroopa Liidu asjade komisjoni senise esimehe Anneli Oti nimetamisega riigihalduse ministriks. Endine riigihalduse minister Jaak Aab suundus haridus- ja teadusministriks. Ametist tagasi astunud endine haridus- ja teadusminister Mailis Reps naasis Riigikokku ning suundus riigikaitsekomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni.

Komisjoni liikmed on veel Kalle Grünthal, Heiki Hepner, Ruuben KaalepKalev Kallo, Tarmo Kruusimäe, Oudekki Loone, Lauri Läänemets, Tõnis Mölder, Keit Pentus-Rosimannus, Taavi RõivasAivar Sõerd, Urve Tiidus, Jaak Valge ja Mart Võrklaev.

Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) on alatine komisjon, millel on Riigikogus Euroopa Liidu küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. Komisjon annab mandaadi valitsuse seisukohtadele Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude kohta ning Eesti seisukohtadele Euroopa Liidu ministrite nõukogu ja Euroopa Ülemkogu kohtumisteks. ELAKi seisukohad on valitsusele kohustuslikud ja valitsus lähtub nendest Euroopas peetavates aruteludes.

6 kommentaari
 1. Vaat 2 aastat ago
  Reply

  see on kena uudis. Kuna Mailis oskas meie hariduskorralduse põhja ajada, ehk saab hakkama ka EL-i põhjamineku kiirendamisega.

 2. nime ei ütle 2 aastat ago
  Reply

  sikkut ka samasugune eblakas, nagu oli reps ja oli veel üks keskiemme, nimi keelepeal, olga oli eesnimi. esindusmammad? muide, olen sikkutile sobiva nime välja mõelnud – proua AGA, jälgige ta esinemisi. see olga oli vast sõtnik?

  • Sikkut on muidugi värdjas. Ma proovisin
   talle selgeks teha ,et emadele laste kasvatamise eest palka ei maksta ja dividende ei anta,ning emad laste kasvatamise eest kasumit ei teeni jne.
   See sitt Sikkut ajab ikka oma ila edasi.

 3. maakas 2 aastat ago
  Reply

  Minu kommentaari ei avaldata- Järelikult meil puudub sõnavabadus

 4. Soo 2 aastat ago
  Reply

  Hariduskorralduse ajasid põhja Ansipi ja Rõivase ministrid. Reformierakondlik valitsus ei eraldanubd haridusele üldse raha, samuti mitte tervishoiule. Ja nüüd nad segavad sel raskel ajal valitsuse tööd.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.