EHL soovib õpetajate vaktsineerimist COVID-19 vastu esmajärjekorras

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) soovib ministritele saadetud avalikus kirjas õpetajate vaktsineerimist COVID-19 vastu esmajärjekorras.

EHL palub avalikus kirjas peaminister Jüri Ratasele, sotsiaalminister Tanel Kiigele ja haridusminister Jaak Aabile arvata esmaste vaktsineeritavate nimekirja lasteaia- ja kooliõpetajad ning kõrgkoolide õppejõud.

“Viimase nädala jooksul on avalikkuses kõlanud, et nii mõnegi tootja COVID-19 vaktsiinid on jõudmas Euroopa riikideni. Sellega seoses on kuuldavasti ka Eesti riigi valitsus koostöös Terviseametiga koostanud kava, mis näeb ette, keda esmajärjekorras vaktsineerida kavatsetakse,” seisab EHL-i juhi Reemo Voltri allkirjaga avalikus kirjas.

“Ühiskonna toimimise seisukohalt ning hariduse olulisust arvestades kutsume Vabariigi Valitsust ja Terviseametit arvama esmaste vaktsineeritavate nimekirja kindlasti ka õpetajad (lasteaia- ja kooliõpetajad ning kõrgkoolide õppejõudusid). Kui õpetajad saavad esmajärjekorras vaktsineeritud, lubab see meil jätkata täismahus lasteaiateenuse pakkumist ning samuti väheneb oluliselt võimalus, et peame klassikomplekte või kogunisti terveid koole õpetajate haigestumise tõttu distanstõppele suunama,” seisab kirjas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.