Ratas: valitsus on arutanud võimalust saata Ida-Virumaale välihaigla

Narva vana haigla hoone. FOTO: GEORG KÕRRE/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratase sõnul on valitsus arutanud võimalust saata kaitseväe välihaigla Ida-Virumaale, kuid praegu on probleem pigem maakonna haiglate personalipuuduses.

Ratas ütles reedel ajakirjanikele, et valitsus on arutanud võimalust saata kaitseväe välihaigla appi Ida-Virumaale ning kui selleks peaks vajadus tekkima, on selleks valmis nii valitsus, kaitseministeerium kui ka kaitsevägi. Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Marek Seer sõnas, et Lõuna-Eesti kriisistaap ei ole seda võimalust arutanud. Tema sõnul on näiteks Narva haiglas võimalik avada veel 40 voodikohta koroonapatsientidele.

Ratas ja Seer tõdesid, et voodikohtadest suurem probleem on personalipuudus Ida-Virumaa haiglates.

Seer nentis, et Ida-Virumaa haiglates oli personalipuudus juba enne koroonapandeemia algust. Personalipuuduse leevendamiseks on Seeri sõnul võimalik kaasata näiteks üliõpilasi, korraldada haiglate töö ümber, piirata haiglates teatud tegevusi ning suunata patsiente Ida-Virumaalt Lõuna-Eesti haiglatesse.

Ratas sõnas, et Ida-Virumaale otsitakse appi vabatahtlikke, seda tegevust koordineerib Lõuna-Eesti kriisistaap. Ta tõi esile, et näiteks Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist on vabatahtlikud juba läinud Narva appi. “Tegeleme Narva ja Ida-Viru keskhaiglale lisajõudude saatmisega,” ütles Ratas.

Seer lisas, et Narva haiglasse on suunatud viieliikmeline meedikute meeskond, kelle ülesandeks on paremini koordineerida haiglate koostööd.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.