Küsitlus: populaarseim partei on Keskerakond

Kui Norstat Eesti AS-i iganädalased küsitlused annavad kindla liidripositsiooni Reformierakonnale, siis ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlus seab liidriks hoopis Keskerakonna.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Keskerakonnale hääle 25 protsenti valijatest. See on Keskerakonna jaoks üsna aasta keskmine näitaja, sest partei toetus on kõikunud aasta jooksul vahemikus 22-27 protsenti.

Reformierakonda toetas detsembris 21 protsenti valijatest ja see on Turu-uuringute küsitluses erakonnale aasta ja kogu viimaste valimiste  järgse aja madalaim näitaja. Juunis oli Reformierakonna toetus aasta kõrgeimal tasemel ehk 33 protsenti.

Viimastel riigikogu valimistel 4,4 protsenti toetust kogunud ja parlamendi ukse taha jäänud Eesti 200 toetus kerkis seevastu detsembris Turu-uuringute küsitluses juba 20 protsendile. Eesti 200 toetus on jõuliselt kasvanud just aasta kahel viimasel kuul – veel oktoobris oli nende toetus seitse protsenti.

Selle tulemusega edestas Eesti 200 ka kindlalt Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE), kelle toetus oli detsembris 14 protsenti. See on EKRE-le aasta madalaim näitaja ja kehvim tulemus ka alates riigikogu valimistest, kus partei kogus 17,8 protsenti toetust.

Ülejäänud erakondade toetusreitingud on võrreldes novembriga püsinud muutumatuna. Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda toetas detsembris üheksa protsenti ning Isamaad viis protsenti valijatest.

Väikeparteide toetus jäi allapoole valimiskünnist – Eestimaa Rohelisi toetas kolm protsenti, Eesti Tulevikuerakonda üks protsent ning muid erakondi alla ühe protsendi valimiseelistust omavatest täisealistest Eesti kodanikest. Küsitletutest kaks protsenti annaks oma hääle üksikkandidaadile.

Kolme koalitsioonierakonna kogutoetus oli detsembris 44 protsenti ja kahel opositsiooniparteil 30 protsenti. Novembris olid vastavad näitajad 45 protsenti ja 33 protsenti. Parlamendiväliste parteide kogutoetus oli valimiste järgse aja kõrgeim ehk 24 protsenti.

BNS

7 kommentaari
 1. Järelikult 2 kuud ago
  Reply

  saab Jurka bande koos Эстония99-ga varsti valitsuse kokku panna ja kõigele senisele vee peale tõmmata.
  Saame pederastide abielud, uued mošeed ja neegrite karjad meie sugu parandama, nagu unistas Rõiva Taavi.

 2. Triin 2 kuud ago
  Reply

  Mulle toob küll kananaha ihule see Eesti-200 tõus. See tulevik, kus mängus -RK-s see internatside partei, on kindlalt eestlastele, kui rahvusele hukutav. Kui siiani veel palanseerime kuristiku serval (ka teie käsi keskerakondlased on siin mängus, et oleme selleni jõudnud), siis 200 listega tõugatakse meid kindlalt üle ääre, kaduvikku. Venelastel vähe maad üle Peipsi, las laiutavad siin ja laseme neid aina juurde, homod on tähtsamad kui traditsiooniline pere, las naised teevad aborte ja vigastavad oma keha, sündimata lapsed asendame kõigi nendega, kes kaardilt Eesti üles leiavad. Nii, et rahvas, kes dvestisid valib ongi oma saatust väärt ja ausalt öelda minu jaoks täiesti uskumatu, et meil leidub selliseid inimesi, kes valivad rahvuse väljasuretamise partei, kes tegelikult pole ju mitte midagi peale rääkimise teinud. Aga mis teha, ega rumalale rahvale ju mitte midagi selgeks tee ja enne talle mõistus pähe tule kui enam ei saa peale oma tare köögi, eesti keeles rääkida. Mul on nii kahju, et oleme üksteise vastu nii õelad ja nii sallimatud oma rahvuskaaslaste vastu. Ja kas sellistena ongi meil õigust rahvusena edasi kesta. Palun andeks meie vabaduse eest võidelnutelt ja nüüd manalateel olijatelt. Valasite asjatult oma verd, sest pealinna valitsevad venelased, Ida-Virumaad venelased ja RK trügivad internatsid Eesti-200 näol.

  • Õigus Triinul 2 kuud ago

   Toetan Triinu sõnumit!
   Kui eestlased toetavad Eesti-vastaseid kaabakaid, pole nad väärtki iseseisvust.Nii et las Kallase-moor annab neile kätte kandle ning jalga viisud, küllap siis reeturitest “eestlased” rahul on.
   Ei Keskerakond ega EKRE pole kommenteerinud mustakahesajaliste 20 % toetust, mida mina siiski iialgi ei usu.

 3. Jane 2 kuud ago
  Reply

  Keskerakond on ka praegu parim erakond selles pole kahtlustki. Keskerakondlased ernevad väga reformierakondlastest sest teevad tööd inimeste heaks, ei raiska aega valesüüdistuste vorpimisega, on õiglased ja ausad. Liiga suur kontrastt on sest reformierakondlased on pimestatud võimuihast ja kasutavad alatuid meetodeid et võimule saada unustades rahva heaolu. Nad püüavad inimeste meeli mürgitada oma käitumisega. isegi kõigi jaoks raskel pandeemia ajal ei taltu nad vaid segavad valitsuse tööd.Reformierakondlased oleksid ju võinud näidata mida nad suudavad aga Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja veel ühte sellist valitsust oleks raske taluda.

 4. jah 2 kuud ago
  Reply

  Kuidas saab selline erakond nagu seda on Reformierakond üldse olla liidripositsioonil. Kas siis tõesti tahavad pooldajad vaesuse kasvu, ebaõiglust, valesid ja ebaõigeid otsuseid. Reformierakondlased võivad ükskõik kui alatult käituda karistamatult.

 5. 1)Reformierakond on kehtetu sellest ajast saati mil neile avaldati umbusaldust ja nad pidid lahkuma valitsusest sest nad ei suutnud riiki juhtida.

  2)Usalduse kaotanud firma pankrotistub.

  3)Usalduse kaotanud erakond elatub maksumaksjate rahast edasi.

  4)Usalduse kaotanud erakond ostab reklaamartikleid ja nendega koos usalduse.

  5)Usalduse kaotanud erakond maksumaksjate raha eest ostab reklaamartikleid enda reklaamimiseks.

  6)Usalduse kaotanud erakond avaldab umbusaldust koalitsioonis olevaile erakondadele.

  7) Usalduse kaotanud erakond teeb maha koalitsioonis olevaid erakondi.

 6. Kesknädala moderaator on vaimuhaige.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.