Kapo: Tallinn peab kontrollima PBK seost sanktsioonide aluse isikuga

Mihhail Kõlvart

Kaitsepolitsei teavitas Tallinna linnavalitsust vajadusest kontrollida ja hankida lisateavet, kas Tallinna lepingupartner BMA Estonia OÜ ja PBK võivad olla seotud EL-i Nõukogu poolt sanktsioneeritud isikuga ehk Vene oligarhi Juri Kovaltšukiga.

Sel põhjusel pöördub Tallinna linnakantselei rahapesu andmebüroo poole palvega selgitada, kas linna lepingupartneril on lubatud linnale ja teistele Eestis tegutsevatele isikutele osutada teenuseid või mitte.

“Kuni rahapesu andmebüroolt hinnangu saamiseni ei saa me uue aasta venekeelsete telesaadete osas hankemenetlust lõpuni viia ega uue aasta saadete eetriajaks lepinguid sõlmida. Tallinna tegutsemine peab olema õiguskuulekas, kuid me praegu ei saa veel aru, millist tegevust meilt täpsemalt oodatakse. Linn pöördub rahapesu andmebüroo poole, et ta hindaks Kaitsepolitseiameti tõstatatud küsimust linna lepingupartneri võimalikust seotusest EL sanktsioonidega, kuna rahvusvaheliste sanktsioonide rakendamise kontroll on just rahapesu andmebüroo, mitte kohaliku omavalitsuse ülesanne,” ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Kõlvarti sõnul on teises koroonalaines eriti kriitiline olukord nakatumisnäitajate osas just venekeelses kogukonnas Lasnamäel ja Ida-Virumaal. “Oleme teinud koroonakriisi arvestades pingutusi venekeelse elanikkonna informeerimiseks, tehes koostööd nii ETV+ga Tallinna pressikonverentside ülekandmiseks kui ka PBK-ga Tallinna uudistele eetriaja saamiseks – eelkõige just adekvaatse koroonainfo andmiseks vene keeles inimestele, kes vaatavad venekeelseid kanaleid,” ütles Mihhail  Kõlvart.

“Kapo ei öelnud oma kirjas, et Tallinn rikub oma lepinguga EL-i sanktsioone, vaid palus Tallinnal kontrollida ja hankida lisateavet, kas Tallinna lepingupartner on seotud sanktsioneeritud isikuga,” selgitas Kõlvart.

EL Nõukogu otsus finantssanktsioonidega puudutatud isikutest pärineb 2014. aastast ning kogu selle aja jooksul ei ole Tallinna linna kordagi teavitatud ega tõstatatud küsimust linna lepingupartneri tegutsemise lubatavusest Eestis. Linnakantselei kontrollis Eesti äriregistri kaudu linna lepingpartneri BMA Estonia tegelikke kasusaajaid ega tuvastanud nende hulgas EL Nõukogu sanktsioonide nimekirja kantud isikuid. Avalike ja lepingu täitmise käigus saadud andmete põhjal ei ole Tallinna linnakantseil võimalik kindlaks teha, kas BMA Estonia OÜ on finantssanktsioonide subjekt.

“Meie jaoks on küsimus selles, kuidas saaksid kohalikul omavalitsusel olla kapost laiemad võimalused, õigused või kompetents, et selgitada välja rahvusvaheliste sanktsioonide all olevate isikute seoseid ettevõtetega, mis ei asu Eestis,” ütles Mihhail Kõlvart.  “Meie jaoks on oluline saada Rahapesu andmebüroolt ja ka teistelt riigiasutustelt selged vastused, kuidas on kohalikul omavalitsusel võimalik jätkata oma ülesannete täitmist ning millised kohustused kehtivad Tallinna linnal ja teistel Eestis tegutsevatel isikutel BMA Estonia suhtes.”

Tema sõnul on venekeelne kogukond on juba ammu tüdinud PBK vaatavate inimeste stigmatiseerimisest ja hoiakust, et vene kodukeelega inimesed on propagandakanalite meelevallas. “Eestis kasvas üles terve põlvkond inimesi, kellele näidati igal õhtul Vremjat, aga see ei takistanud sellel põlvkonnal Eesti vabariiki taastamast,” ütles Kõlvart.

BNS

12 kommentaari
  1. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    Ei teadnutki ,et interrinne ja siia jäänud mitukümmend tuhat endist sõjaväelast ja kgb töötajat taastasid eesti vabariigi.

  2. Oh mis sa muretsed,pedagooge pole enam tarvis.
    Koolimajas narkodiilereid teevad lastest narkomaanid.
    Koolimaja peldikus lastest saavad peded.
    Homoaktivistid kraatsivad laste peenisesse bakterid ja siis mittehomodest saavad homoseksualistid.
    Kaasaegseid lapsi koolitavad virtuaalmängud ja Hollywoodi filmid.
    Hariduse saab alla laadida .
    Vali mis ametit tahad ja programmeeri ennast inseneriks,arstiks,juristiks vms.

    Üks esimesi inimkonna programmeerimise raamatuid on piibel ja selle kirjutasid juudid.

    Teine inimkonna programmeerimise programmi nimetuseks on kapitalism. Kapitalismi loojateks on juudid.

    Kolmas inimkonna programmeerimise programmi nimetuseks on Sotsialism ja selle loojateks on juudid.

    Neljas inimkonna programmeerimise programmi nimetuseks on Natsionaal sotsialism ja selle kirjutas juut Nietzsche.

    Viies inimkonna programmeerimise programmi nimetuseks on Siioni tarkade protokollid mille kirjutasid juudid.

    Kuues inimkonna programmeerimise programmi nimetuseks on Krooniviirus ja seda toodeti Sorosele(juut)kuuluvas tehases Hiinamaal.

    -3 +4

    Homoseksualism levib nakkuse kaudu

    Oh kooliaeg oh kooliaeg millal sina tuled
    Koolimaja peldikus lastest saavad peded

    Krooniviirus on liigkasu panganduse produkt ja sestap tuleb likvideerida liigkasu pangandus.
    Liigkasu panganduse produktideks on terrorism…kriisid…kuritegevus,pe rve rdid, kodutus,hinnatõus,Eluasemellaen jpms

    Krooniviiruse kampaaniaga varjatakse ho m o p and ee mia levikut .

    Ma vihkan paraade.
    WWII alguses saksa natsid paraadil laulsid armsaid laule :” Erika” ,” Lily Marleen” jms.
    Natsid olid paraadil nii õnnelikud ja rõõmsad,nii armsad. Paraade tervitanud naised ja lapsed loopisid neile lilli ja õhusuudlusi. Valasid pisaraid suurest õnnest. Rahvas oli joovastuses ja juubeldas.
    Saksa sõdurid marsisammul läksid tapma lapsi ja naisi.

    Kaasajal homoseksualistid korraldavad paraade milledes
    nad on nii õnnelikud ja rõõmsad,nii armsad. . Paraade tervitavad naised ja lapsed loobivad neile lilli ja õhusuudlusi. Valavad pisaraid suurest õnnest. Rahvas om joovastuses ja juubeldab.
    Homoseksualistid marsisammul lähevad tapma inimkonda.
    Homoseksualismi tekitav bakter muudab mittehomo homoks-tapab inimkonna.
    Krooniviiruse kampaaniaga varjatakse ho mopan deemia levikut ja sellega aidatakse kaasa inimkonna hukule.
    Krooniviirus on liigkasu panganduse produkt.
    Krooniviiruse kampaaniaga varjatakse hom opand eemia levikut.
    Krooniviirus ei tapa aga ho mopan dee mia tapab.

    Eestis on 10 000-30 000 marssivat illegaali.
    Kui mitu sõjaväeüksust moodustab 10 000 inimest ? :

    *üksikvõitleja (sõdur)
    *lahingpaar (2 sõdurit)
    *jagu (10 sõdurit)
    *grupp (toatäis mehi, 20sõdurit)
    *rühm (40 sõdurit)
    *kompanii (80 sõdurit)
    *pataljon (400 sõdurit)
    *brigaad (kõikide selle ringkonna riigikaitseüksuste koondis, meeste arv teadmata)
    *vägi

  3. Kapo on reetur 4 aastat ago
    Reply

    Kapo ametnikud arreteerisid Tiit Veeberi mil ta tahtis Tartu linna kütta kohaliku turbaga mis on odavam vene gaasist üheksa korda.
    Kapo on Venemaa teenistuses.

  4. Tallinna sadama terminal kingiti Venemaa omandisse, Hodorkovski sai omanikuks.

  5. maish 4 aastat ago
    Reply

    Eelmise sajandi dieedid! Kaalu langetamiseks ei pea te enam dieeti piirama. Sain teada uuest ja tervislikust kehakaalu langetamise viisist – http://bit.do/ketoee Olen proovinud nii palju asju, kõiki dieete, sobivust, noh, võin kaalust alla võtta 2 kg ja selle tööriistaga saan kuu jooksul kaotada 15 kg. Tunnen end suurepäraselt! Soovitan kõigile! AS

  6. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Kõlvartilt “kõva” sõna—-Eestit vihkajatest punaveteranid, interrindlased, kes siiani suust vihavahtu välja ajavad, “Surematu Polgu” suure käsnaga korraldaja, 9 mail Tallinna “Vabastaja” kummardajad, eesti keele vihkajad, eesotsas Kõlvarti enda ja Toomiga, kes küll ise riigikeelt räägivad, sest muidu ei saaks võimu juurde. Kõlvart aga esineb praktiliselt kõigis PBK saates “Vene küsimus”, kus ta ainult räägib, räägib öökimiseni. Selingeri kasvandik, surnud sõbra ärakasutaja, purupunane venestaja–ja nüüd äkki Eesti iseseisvuse eest võitlejad? Jumal anna kannatust—mis kuradi inimesed on venelased—himustavad pidevalt seda, mis neile ei kuulu ja võtavad massiga mis meeldib. Oma kodumaale sülitavad, sest mitte üks ei lähe oma armastatud kodumaale. Nad on ristiks kaelas kõigile endistele CCCP, i anastatud rahvastele.

  7. tõnn 4 aastat ago
    Reply

    TRIIN paneb hästi. eriti kaks viimast lauset on kui naelapea pihta.

  8. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Kapo millegi pärast ei kontrollinud reformierakondlaste tegevust vaid tundub et tegutseb nende huvides. muidugi tahetakse Tallinn üle võtta ja kas nüüd tehakse sellega algust või. E.Savisaar kõrvaldati edukalt aga suur kurvastus oli kui ikkagi Keskerakond tuli Tallinnas võimule.Reformierakondlased on kogu aeg valesüüdistusi leiutanud ja neid on toetatud. Meenub kuidas kapo tuli rüüstama E.Savisaare kodu ja pearemees istus ratastoolis olles paranemas raskest surmavast haigusest ja vaatas pealt. Õudne mida tehakse võimu saavutamise nimel. Kas hakkab jälle peale või. Hea et Tallinn on olnud pikemat aega keskerakondlaste valitseda. Siin on alati olnud parem kui mujal. Ansipi valitsemise ajal vaesus aina kasvas, selletaolist valitsust küll enam ei tahaks kunugi.

  9. Nii 4 aastat ago
    Reply

    Kas kapo-s on ka keskerakondlaste tublit tööd pooldavaid inimesi juhatuses või mitte. Aru küll ei saa.

  10. robert 4 aastat ago
    Reply

    Kapovõiks oma ridades teha suurpuhastuse ja otsida välja inimesed kes olid seotud suure rahapesuoperatsiooniga Miks kapo siis oli vait kui sukk silmad kinni ja kõrvades tropid Infot oli ju küllaga Pole küll märganud PBK pealinna saadetes Eesti vaenulikkust Hoopis meie erakanalites üks tapmine ja tagaajamine Paljad tillid ja tussud ajavad juba oksele Eestluse eest võitlemisest on see kapo kaugel nagu päike maast

  11. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Kapo ei sekku reformierakondlaste tegudesse ja neid ei karistata ka. Suur jõud on reformierakonnal peavoolumeedia ja ka kapo näol. Iga hinna eest tahetakse võimule ja siis ei valita meetodeid. Reformi tagatoas käib süüdistuste vorpimine et lahti saada segajatest võimule saaniseks. halastust siin pole, aga võimul olles ei osata rahva heaoluks midagi ette võyya ega tahetagi. Nüüd algab võitlus Tallinna pärast kindlasti sama räpasel moel nagu varemgi. Loodan et meie inimesed ei anna meie pealinna nende käsutada sest siis nullitalse ära kõik see hea mida on tehtud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.