Valitsus võttis kokku aasta tööplaani täitmise

Vabariigi Valitsuse Ühispilt 2019

Stenbocki maja, 18. detsember 2020 – Valitsus sai eilsel istungil ülevaate oma tegevusprogrammi täitmisest 2020. aastal. Valitsuse tegevusprogrammi täitmise ülevaade keskendub eelkõige valitsuse viiele prioriteedile: peresõbralik Eesti, sidus ühiskond, teadmistepõhine majandus, tõhus valitsemine ning vaba ja kaitstud riik. Alates ametisse astumisest on valitsus täitnud 254 ülesannet ehk plaanitust 66 protsenti.

„Valitsuse tänavuse tegevusprogrammi täitmisele on oma tugeva pitseri vajutanud koroonakriis. Valitsus planeeris endale selleks aastaks 1,5 korda rohkem tegevusi kui mullu ning saime suure osa neist, 146 ülesannet ehk 53 protsenti, ka tehtud,“ nentis peaminister Jüri Ratas. „Olulisematest ülesannetest, mis valitsus oma tööprogrammi järgi täitis, oli eakate toimetuleku parandamine, teadus- ja arendustegevuse rahastamise suurendamine, samuti panustamine julgeolekusse ja rahvusvahelisse koostöösse. Tänavust aastat jääb ilmestama ka see, et ÜRO Julgeolekunõukogu liikmena on Eesti olnud väga suurte väljakutsetega aastal maailma kriisidiplomaatia keskmes.“

Valitsus jätkas tänavu riigireformiga, sealhulgas riigiametite ühendamisega. Heaks on kiidetud hoonete pikaajalise rekonstrueerimise strateegia, millega parandatakse järgmisel 30 aastal pea 80 protsendi Eesti elanike kodude ja töökohtade tingimusi. Sel aastal viidi edukalt läbi ASi Eesti Teede avalik enampakkumine ja algatati Suure väina püsiühenduse kavandamiseks riigi eriplaneering.

Tutvu valitsuse tegevusprogrammi aruandega lähemalt: https://www.valitsus.ee/sites/default/files/content-editors/failid/uleva… (PDF) (PDF)

Tegevusprogrammi aruanne on avaldatud ka valitsuse kodulehel: https://www.valitsus.ee/et/eesmargid-ja-tegevused

1 Kommentaar
  1. robert 4 aastat ago
    Reply

    Kena jutt küll Aga imestan mis on juhtunud kunagise eestimeelse suurerakonnaga Ei mingit selget sõnumit eestlastele Blondiin läkitab Brüsselist dadsi baosid ülepäeva Pikakoivaline saeb Narvas oma vinguviiulit Armastuse suurmeister koogutab sotside aidaukse taga ehale Kajakene loobib Riigikogu saalis haisupomme et õhk paks aga Ennukesel on parajasti klaveritund Justkui mingi salaselts põõsa taga mitte ühtne erakond No kellega võiks siis Ratas veel luurele minna Bensujaama perenaise lukumeistrist kõigeala targa ja Läänemaa noormehega No ei mitte Jätavad Jüri külma kätte On see EKRE mis on aga sõnum on selge Aga keskmehed jäävad senist Brüsseli pakikeste ootel poliitikat peale järgmisi valimisi hoopis kahesajalaste sappa leivajärjekorda Hull lugu aga nii see läheb Samm edasi ja kaks tagasi

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.