Eesti peatab ajutiselt lennuliikluse Ühendkuningriigiga

Lennujaam Foto: Martin Ojala/Majandus- ja kommunikatsiooni ministeerium

Stenbocki maja, 20. detsember 2020 – Valitsuskabinet toetas täna sidevahendite teel seoses infoga Ühendkuningriigis levivast uuest koroonaviiruse tüvest majandus- ja taristuminister Taavi Aasa ettepanekut peatada Eesti ja Ühendkuningriigi vaheline lennuliiklus alates täna südaööst kuni käesoleva aasta lõpuni.

Piirangu kehtestab majandus- ja taristuminister.

Koroonaviiruse leviku ja selle uue tüve esinemise tõttu on Ühendkuningriigis alates 20. detsembrist kasutusele võetud täiendavad piirangud. Välisministeeriumi teabe kohaselt on mitmed riigid, sh Läti katkestanud või kaalumas reisijateveo katkestamist Ühendkuningriigiga. Lisaks on riigid kaalumas täiendavaid isolatsioonimeetmeid sealt saabuvatele reisijatele.

„Valitsus nõustus, et vajalik on rakendada ettevaatusabinõusid ja peatada koos teiste riikidega ajutiselt lennuliikluse Ühendkuningriigiga kuni uue aastani. Otsus on tehtud selleks, et kaitsta meie inimeste tervist. Jätkuvalt kehtib soovitus vältida jõulupühadel ja koolivaheaja perioodil välismaale reisimist – välisreisid tuleks koroonaviiruse jätkuvalt kõrge leviku tõttu ka teistes riikides edasi lükata,“ lausus peaminister Jüri Ratas.

„Piirang Eesti ja Ühendkuningriigi vahel lennureisijate veole on ajutine ja valitsus vaatab selle üle kohe, kui meil on koroonaviiruse uue tüve kohta rohkem informatsiooni,“ lisas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Täpsemat informatsiooni lennuliikluse piirangu kohta jagab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Välisministeerium jälgib pidevalt olukorda ning ajakohastab sellele vastavalt reisisoovitusi lehel Reisi Targalt https://reisitargalt.vm.ee/. Kui Eesti kodanikel tekib koju pöördumisega probleeme, siis palub välisministeerium helistada konsulaarabi hädaabitelefonil: +372 53 01 9999 (24 h).

Lisainfo viiruse levikust teistes riikides on leitav välisministeeriumi kodulehel.

3 kommentaari
 1. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Õige otsus aga me ei pea seda tegema sellepärast et läti või keegi teine seda teeb.

 2. Jane 1 aasta ago
  Reply

  mis parata eestlased on rändrahvas ja ei saa kuidagi oma rännukihku rahuldada. Ammu oleks pidanud oma kodumaal viibima.

 3. kuldvasika kummardamise haigus 1 aasta ago
  Reply

  Egas uus pisik aint Inglismaal sees pole. Hollandis ja Austraalias ka ja jumal teab kus juba.
  Hoidke a ga teised liinid hoolega lahti, ehk tuleb ometi meile ka.
  Tõesti kui vaatan seda meie asjameeste tegevust jääb mulje, nagu korraldataks reisiliiklust p isikutele, mitte inimeste heaoluks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.