Kesknädala küsimus: Kas koroonakriis on muutnud ka rahvussuhteid Eestis?

Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

Maria Jufereva-Skuratovski, Riigikogu liige, Keskerakonna volikogu rahvastikupoliitika ja rahvussuhete komisjoni esinaine

„Kui rääkida sellest, kuidas mõjutas rahvussuhteid koroonakriis, siis tuleb esmajärjekorras mõttesse olukord Ida-Virumaal, kus elavad eeskätt vene keelt kõnelevad inimesed. Epideemilise iseloomu omandanud koroonaviiruse leviku vähendamiseks laiendati Ida-Virumaal alates 12. detsembrist piiranguid ka vaba aja korraldamise valdkonnale, meelelahutusasutustele, kultuurisündmustele ja kultuuriasutustele, samuti majutusasutustele.

Maakonnas on keelatud avalikud üritused. Pärast seda, kui piirangutest teatati, hakkasid sotsiaalvõrgustikes ilmuma nördinud kommentaarid stiilis „venelastega pole tarvis arvestada!“. Tasub märkida, et kui piirangud puudutasid Saaremaad, siis niisuguseid kommentaare viitega rahvusele polnud. Sellest võib järeldada, et koroonakriis on tõepoolest negatiivselt mõjutanud rahvussuhteid ja taas suurendanud rahvusest tingitud lõhet.“

6 kommentaari
  1. Triin 4 aastat ago
    Reply

    LP. pr Jufereva! See lõhe on alati olnud ja see lõhe ei kao ka kunagi. Kas indialased armastasid inglasi, kas Põhja-Aafrika riigid armastasid prantslasi, kas teie esivanemad armastasid tatarlasi, mongoleid—mitte ühte rahvast ei saa sundida armastama neid, kes olid (on) anastajad või nende kuulekad käsilased, vallutuse põlistajad. Venelased kahjuks on justnimelt tööriistad vallutajate käes ja neist ei saa iialgi rahu, sest nad pole võimelised aru saama oma rollist. Inglased vabastasid oma asumaad ja lahkusid, sama prantslaste, sakslaste, hollandlaste jne. rahvastega, üks vähestest rahvastest, kes on jäänud allutatud maadele ja põlisrahvaste hingedel tallama ,on justnimelt venelased. Nii, et ei suuda me teid ei austada ega armastada. Kujutlege kuidas te tunneks ennast, kui Moskvas oleks domineeriv hiina keel ja hiinlased nõuaks nii omakeelset teenindust kui õpet. Hiinlasi on teist samapalju kordi rohkem kui venelasi on eestlastest. Ja siis proovige seda vägisi armsaks saamist.

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    LLõhe on kogu aeg olnud ja selles on süüdi need eestlased kes on ise alaväärtuslikud ja labased. Venemaal nõitrks suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi.

  3. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    Ammu oleks lkdanud selle kuramuse ida- viruma hiinlastele pikaks ajaks hea raha eest rendile andma. Nüüd kui põlevkivikaevandused suletakse pole sellel kandil mingit iva. Venelane pole millegagi rahul,kui piirati avalikud üritused siis üks ving kui ei keelata siis jälle ei arvestata. Minule on aru saamata,et miks ei minda kodumaale kus kõik on hea ja tore?

  4. Muidugi 4 aastat ago
    Reply

    on suhted muutunud. Miks venelased tohivad rohkem nakatuda kui estoonetsid? Kus on võrdõiguslikkus?

  5. Jane-Ele Sitaott 4 aastat ago
    Reply

    Venemaa pole meile kunagi midagi halba teinud. Rahvusküsimusi ajavad üles USa ja reformierakond, kes tahavad lõhestada eestimaad.Venemaa on aidanud eestit majanduslikult ja uute tehnoloogiatega. reformierakonna ajal oli kogu riik laostunud, ainult Tallinas oli normaalne elu, sest Edgar Savisaar hoolis rahvast

  6. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Küll me saame sellest viirusest jagu sest meil on tubli valitsus kes eraldab raha sinna kuhu vaja.. Normaalsed eestlased suhtuvad venelastesse hästi. Palju raskem on jagu saada reformierakondlaste valesüüdistuste vorpimisest. Na vaid segavad valisuse tööd.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.