Linnapea Mihhail Kõlvart kuulutab jõululaupäeval välja jõulurahu

Tallinna jõuluturg

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kuulutab neljapäeva keskpäeval välja jõulurahu, lugedes traditsiooni kohaselt Raekoja aknalt linnarahvale ajaloolise jõulurahusõnumi.

Jõulurahu tava ulatub juba 17. sajandisse ning kuulub Eesti, Soome ja Rootsi õigusriikluse ühisaega, teatas linnavalitsuse pressiesindaja. Traditsioon sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654.

Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär, kohaks linn, kus asub peapiiskopi katedraal ning paigaks tsiviilhoone rõdu. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäeva eelsed ja järgsed minutid.

2 kommentaari
  1. Eve 1 kuu ago
    Reply

    Jõulurahu on hea. loodame et Reformi tagatuba ei tooda vähemalt jõulude ajal valesüüdistusi. Tänu tubli töö eest meie pealinnas Keskerakonnale. Tahaks et oleks meil Tallinna TV kus saime kuulda parimate Eestimaa ajakirjanike arvamusi. Tunnen puudust saatest Meedia keskpunkt kust saime teada mis tegelikult toimub.

  2. Triin 4 nädalat ago
    Reply

    Minu jaoks on väga valus vaadata, kuulata poluvernikust linnapead, kelle nimi figureerib KAPO Aastaraamatus ja põhjusega. Poliitik on aga väljaspool seadust, nemad võivad. Ka minul on kahju Tallinna TV, st, head, erapooletud saatejuhid, palju huvitavamad saated, kui ETV, s, kus imetletakse iseennast ja ärapanemist. Ei vaatagi enam ETV, d sest sõna otseses mõttes halb hakkab, ja vastikus lõbude, reikoppide, välbade, kuuskede, trallade jne. nn. “staaride” õelusest ja grimassidest—soroslaste hänna alused, ei rohkem. Aga Kõlvartil oli raha vaja, et PBK, s ennast pidevalt ekponeerida, seepärast suleti TTV. Eestlaste arvamus ju sellele venestajale korda ei lähe.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.