Kiik: soovime jätkuvalt panustada koroonakriisi lahendamisse

Tanel Kiik. Foto: Scanpix

Keskerakonna aseesimees Tanel Kiik ütles kolmapäeval, et erakond soovib ka uues valitsuses osaleda, et anda panus koroonakriisi ja muude probleemide lahendamisse, teatas ETV uudistesaade “Aktuaalne kaamera”.

“Aktuaalne kaamera” uuris kolmapäeva õhtul riigikogus Tanel Kiigelt, miks soovib äsja korruptsioonikahtlustuse osaks langenud Keskerakond kohe uude valitsusse tormata.

“Kahtlustus ei ole veel süüdistus ja loomulikult süüdistus ei tähendaks veel ka süüd ehk Keskerakond ilmtingimata teeb siin head koostööd nii uurimisorganitega tõe jalule seadmiseks, välja selgitamiseks. Aga kui vaatame valitsuse liikmeid, siis keegi neist pole seotud sellega, samamoodi laiemalt on meil teovõimeline, tugev parlamendifraktsioon,” vastas Kiik.

“Ehk meie soov on anda oma panus jätkuvalt COVID-19 kriisi lahendamisse, Eesti peamiste sõlmprobleemide lahendamisse, on ta siis majanduslik ebavõrdsus, sotsiaalne ebavõrdsus, tugev regionaalne tasakaal ja väga paljud sarnased väljakutsed, mille eest oleme seisnud viimased neli aastat valitsust juhtides,” lisas ta.

Kiige sõnul on Keskerakonna fraktsioon langetanud põhimõttelise otsuse, et ei lähe taastama ametist lahkunud valitsust, vaid on valmis alustama läbirääkimisi uue koalitsiooni loomiseks.

“Siin on tõepoolest initsiatiiv eeskätt Reformierakonnal, aga Keskerakond teeb loomulikult ka oma ettepanekuid, annab sisendeid sellesse, et millistel tingimustel ollakse valmis uut koalitsiooni looma, neid kõnelusi alustama,” märkis ta.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas tõdes, et talle meeldiks teha valitsust erakonnaga, kes ei oleks korruptsiooniskandaalis, kuid Porto Franco otsuse tegi kogu valitsus.

“Seega tuleb igal juhul teha valik nende jõudude hulgast, kes riigikogus esindatud on ja kellega saab moodustada teovõimelise valitsuse, et lahendada meie ees seisvaid probleeme, näiteks tervisekriisiga seotud teemasid,” lisas ta.

BNS

2 kommentaari
 1. Nojah 1 aasta ago
  Reply

  Mis saab küll meie elust, viiruse leviku tõkestamisest kui võimule tulevad reformierakondlased. Sellele ei taha mõeldagi.

 2. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  LUGEGE KOMMENTAARI SIIT:

  https://kesknadal.ee/2021/01/13/jaak-aab-partei-juhatuses-loodetakse-ratase-jatkamist-erakonna-juhina/#comment-38505

  SOOVITAN TEIL SEE KOMMANTAAR ERALDI KOHTA SALVESTADA JA KOOS VIIDETEGA LABI ANALUUSIDA, SEST KUI RIIGIKOGUS OLEVAD NUTUVABAMUURI RAHVUSVASTASED KURJATEGIJAD V6I NEID SEAL ESINDAVAD NUKUD SUUDAVAD MEILE VIHAK6NESEADUSE ETTE KIRJUTADA, SIIS JARELMINA EI PRUUGI TE NIISUGUST INFOT ENAM KERGELT LEIDA,

  NAGU HELMEDKI LASID MILLEGIPARAST 2020 SEPTEMRI KESKEL SULGEDA UUEDUUDISED.EE K6IK KODULEHE KOMMENTEERIMISE V6IMALUSED JA KUSTUTASID KA EELNEVALT ILMUNUD KOMMENTAARID, MILLE SEAS OLI PAJU NIMELISI JA SISULISI NING MA EI MALETA, ET OLEKS OLNUD VANDES6NU KASUTAVAID JA MITTE OMA KRIITIKAT P6HJENDAVAID.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.