Kõlvart: Korb pole minuga Porto Franco kaasust arutanud

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart avaldas kolmapäeval, et päev varem korraldas kaitsepolitsei (kapo) läbiotsimise ka tema kabinetis, ühtlasi andis ta tunnistajana ütluseid ning kinnitas, et Keskerakonna endine peasekretär Mihhail Korb pole temaga Porto Franco kinnisvaraarendustega seotud detaile arutanud.   

Kõlvarti sõnul korraldas kapo läbiotsimist mitmetes linnavalitsuse ruumides, sealhulgas ka linnapea kabinetis, samuti abilinnapea Eha Võrgu kabinetis. “Olid välja võetud dokumendid, sealhulgas digitaalsed, samuti on küsitletud  linnaametnikke. Ütlusi andsin ka mina ja abilinnapea,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul on kapo kinnitanud, et linnaametnike, sealhulgas ka poliitiliste ametnike suhtes kahtlusi ja pretensioone ei ole. “Vähemalt eilse päeva seisuga. Samas kogutakse informatsiooni ja meie omalt poolt püüame teha koostööd kaitsepolitseiametiga ja kõik info, mis oli üle antud, toimus vabatahtlikult,” ütles Kõlvart.

Ta lisas, et linnavõim on antud protsessi kaasatud tunnistajana. “Kõik need dokumendid puudutavad niinimetatud Porto Franco kaasust,” ütles Kõlvart. “Loomulikult algatas ka Tallinna linn sisekontrolli, vaatamata sellele, et kahtlusi ei ole, kuid me soovime kõik detailid kokku panna selles asjas. Ja enda uurimise tulemusi pakume ka kapole, kui neil selle vastu huvi on.”

Kõlvart kinnitas, et linnavalitsuse tegevusi ei ole võimalik mõjutada sellisel viisil, et keegi saaks erahuvides endale kasu. “Mihhail Korb ei ole mind mõjutanud Porto Franco küsimuses ja ei ole linna koosolekutel osalenud selles küsimuses ja ei ole minuga mingeid detaile arutanud,” ütles Kõlvart. “Arvan, et nii on see olnud ka teiste linnavalitsuse töötajate puhul. Samas on selles protsessis osalenud väga palju linnaametnikke ja kõiki detaile ei oska ma veel kirjeldada.”

Kõlvart märkis, et Porto Franco kasuks servituudi seadmise protsess ei ole kulgenud ebatavaliselt kiiresti, samuti ei ilmne, et see oleks olnud arendajale kuidagi märkimisväärselt soodne.

Kui see küsimus jõudis linnavalitsuse istungile, oli see läbinud erinevate valdkondade allkirjastamise vooru, muuhulgas oli allkirja andnud linna sisekontroll, ütles Kõlvart. “Ehk siis see pole selline protsess, et otsuse langetab vaid linnavalitsus. Samas on sisekontrollile antud nüüd ülesanne veelkord üle kontrollida, kuidas see otsus tekkis,” lisas Kõlvart, märkides, et ootab sisekontrolli tulemusi juba järgmise nädala alguseks. “Meie näeme praegu, et linna tegevus on olnud õiguspärane.”

Kõlvart märkis, et ta pole Hillar Tederiga isiklikult suhelnud, küll aga on Porto Franco arenduse esindaja Rauno Teder käinud linnavalitsuses koosolekul, kus osalesid ka abilinnapea ja teised linnaametnikud.

4 kommentaari
 1. Eve 8 kuud ago
  Reply

  Peaminister oleks pidanud esimese asjana kapo juhi välja vahetama. Ammu teada et ta töötab Reformierakonna kasuks. Juba siis kui kapo läks E.Savisaare kodu rüüstama kui peremees istus ratastoolis paranemas raskest surmavast haigusest ja vaatas pealt. See oli tapmiskatse. Aga sadama afääri tegudest reformistide poolt mindi määda. Samuti ei mondudE.N.Krossi kodus ka ei käidud jne. Nüüd tahavad Tallinna üle võtta ja üks kuritegu järgneb teisele. Oli arvatagi et lähevad Tallinna linnapea kallale. Kphutav ebaõiglus valitseb meie maal ja kurjategijate kamp on Reformierakonnas aga millegi pärast neid ei karistata.

 2. Soo 8 kuud ago
  Reply

  Need vastikud laimajad Reformierakonnast ei lase inimestel tööd teha. Savisaare nad tahtsid likvideerida , kas nüüd onKõlvarti kord. See oli teada et nad mõtlevad midagi välja et Tallinn enda kätte saada. No kaua see reformierakondlaste poolt toime pandud kuritegude ahel kestab. Mis on küll meie riigist saanud kus on kuritegelik organisatsioon mis asub Reformierakonna tagatoas. Kapo võiks sinna sisse vaadata ja jätta ausad inimesed rahule.

 3. Nojah 8 kuud ago
  Reply

  paari inimese poolt tehtud vead ei peaks küll koalitsiooni laiali ajamaa. Keskerakondlased olge ettevaatlikud sest teie iga sammu valvatakse, korraldatakse vahelejäämisi .Kui inimene teeb midagi ebaseaduslikku siis see ei tähenda et teised süüdi on. Reformierakondlased teevad selliseid sigadusi et jube.

 4. Vaatasin 8 kuud ago
  Reply

  just KE lehelt, et sm Korb pole peasekretäri kohalt kuskile tagasi astunud. Ilutseb seal nagu Brežnev oma õitseajal.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.