Reformierakond alustab koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga

Reformierakonna juhatus ja riigikogu fraktsioon otsustasid neljapäeval ühisel koosolekul kutsuda koalitsioonikõnelustele Keskerakonna.

Kõnelusteks moodustatud läbirääkimiste delegatsiooni kuuluvad Kaja Kallas, Keit Pentus-Rosimannus, Mart Võrklaev ja Gerrit Mäesalu.

“Eilse päeva jooksul peetud vestlused viisid selleni, et toimiv valitsus on võimalik kokku panna Reformierakonna ja Keskerakonna vahel. Mul on hea meel, et kaks riigikogu suurimat erakonda on otsustanud valitsuse moodustada,” ütles Reformierakonna juht Kaja Kallas.

“Uus valitsus peab ametisse astuma väga raskel ajal. Oleme koroonakriisi keskel ja meil vaja kiiresti edasi liikuda, et säästa Eesti inimeste elu ja tervist ning hoida käigus meie majandust. Eesti ei saa endale praegu lubada poliitilist ummikseisu. Ma tunnen poliitilist vastutust, et viimaste aegade ühiskondlik pinge saaks maha võetud ja saaksime keskenduda sellele, mis on Eesti jaoks oluline,” märkis Kallas.

Koalitsioonikõnelused algavad kell 13 riigikogus.

BNS

7 kommentaari
 1. Nojah 11 kuud ago
  Reply

  J.Ratas pole milleski süüdi ja poleks tohtinud tagasi astuda. Elu Eestimaal läks paremuse poole peale rasket Ansipi ja Rõivase valitsemisaega kus vaesus kasvas ja kus tehti üks vale otsus teise järgi.Majandus seiskus, arstiabi saamise võimalus kohapeal kadus, raha ei eraldatud meditsiinile, haridusele aga selle eest eraldati suuri summasid Ukrainale kus toimus verine ja ebaseaduslik võimuvahetus. Mitte kordagi ei tõstetud pensione ega abirahasid. Mitte midagi ei tehtud õigesti ja siis nüüd tuleb jälle see kui kõik saavutatu keskerakondliku valitsusega langeb kolinal kokku.reformierakondlased saavad võimule tänu kauaaegsele alatule laimukampaaniale parimate inimeste suhtes nende kõrvaldamisele teelt võimule.Nad on haaranud oma võimusesse peavoolumeedia, kapo ja osaliselt õigusmõistmise. jube erakond on Reformierakond ja ilma temata oleks me elu õiglane ja edukas.

 2. Enn 11 kuud ago
  Reply

  Keskerakonnal pole midagi ühist Reformierakonnaga. Keskerakond saab hääli tublidelt inimestelt ausa ja hea töö eest, aga Reformierakond mäjutades inimesi valede ja laimuga ilma töötulemusteta. Ja mis töötulemustest saabki rääkida kui nende ajal vaesus aina kasvas.Keegi ei julge tõtt rääkidagi või kedagi kaitsta sest siis satub ise löögi alla. Ainuke pluss ühinemisel oleks et ehk siis jäetaks keskerakondlased rahule sest nende ahistamine ületab kõik piirid. Ega Keskerakonnal polegi teist sellist erakonda kellega liituda, Rahvaliit kunagi oli aga see aeti laiali.Kahu et SDE tahtes ka võimule saada liitub Reformierakonnaga. Varem oleks see mõeldamatu aga varem oli seal ka tubli esimees. Sinna on sattunud ka presidendi poolvend kes varem oli tubli mees aga nüüd vajaks psühhiaatri abi.reformierakond liitub ükskõik kellega peaasi et võimule saada ja arvu täis saab.

 3. Ehee 11 kuud ago
  Reply

  Võimu said reformierakondlased kätte aga nüüd on vaja Tallinn üle võtta . Seleks on alustatud juba linnapea süüdistamist. Tuletame meelde kui alatult saadi lahti E.Savisaaresti Segi maailmakuulus selgeltnägija ei julgenud muud üelda kui et see oli vaid poliitiline süüdistus. Reformierakond kasutab alatuid võtteid et võimule saada.kaoo reformierakondlaste kodusid ei külasta ehkki oleks vaja.Mitmed nimetavad organisatsiooni kus mõeldakse välja valesüüdistusi tublidele inimestele segades nende tööd ja rikkudes nende tervist Reformi tagatoaks ja sinna karistused ei ulatu Järjest on süüdi tunnistatud inimesi kes seisavad neil eest teel võimule.

 4. Soo 11 kuud ago
  Reply

  Kunagi oli ju edukas liit Keskerakonna ja Refornierakonna vahel. Peale meie rahva jaoks rasket Laari valitsemisaega kui tekkisid kodutud ja prögikastiinimesed ja hinnad tõusid kõrfele sai peaministriks Siim Kallas ja kutsus valitsusse Edgar Savisaare kes tõstis pensione 30 protsenti ja elu läks paremaks ka teistes valdkondades. Aga omad ajsid ta süüdi mõistes minema ja võimu sai Ansip kelle valitsemise ajal vaesus aina kasvas.Kuhu kadus parem osa Reformierakonnast kes olid koos S.Kallasega ja nüüd on nähtaval vaid halvem osa Reformierakonnast. Võib-olla et Reformierakond polekski nii halb praegu oma valesüüdistuste laviiniga kui seal polek selliseid poliitikuid nagu Ansip,Ligi, Kross, Pevkur, Randpere ja veel mõned teised. Loodan et Keskerakond ei liitu Reformierakonnaga.

 5. Soo 11 kuud ago
  Reply

  Kas Keit Roosimannus on ikka veel poliitikas. Kas tav polnud mitte seotud sadama afääriga .Praegu arutatakse mis edasi saab. Midagi head loota pole sest käskijaks ja otsustajaks jääb Reformierakond.

 6. Midagi 11 kuud ago
  Reply

  head sellest liidukesest ei tule. Mailis loobus oma eelistest ning nüüd Kaja ainult kägistab et vererada on taga. Ja kuskile peitu pugeda keskbandiitidel pole, sest reedetud teda enam kindlasti ei tunnista. Nii jääb keskbande ainult Kaja käpiknukuks.

 7. nime ei ütle 11 kuud ago
  Reply

  paljud kommijad siin kiidavad ikka KE. unustage ära, KE-d kui niisugust pole enam aastaid. ratas koos oma mooridega on selle mäest alla lasknud, ega tal polegi enam kusagile veereda, otsapidi juba põhjatus soos. kurb!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.