Reformierakond ja Keskerakond jätkavad koalitsioonikõnelusi

Reformierakond ja Keskerakond jätkavad reedel koalitsioonikõnelusi.

Läbirääkimised valitsusliidu moodustamiseks algavad kel 11 riigikogus. Teemadeks on reedel majandus, innovatsioon ja rahandus.

Reformierakond ja Keskerakond alustasid koalitsiooniläbirääkimisi neljapäeval eesmärgiga panna kokku valitsus, mis parteide ühisavalduse kohaselt “jätkab COVID-19 kriisi tulemusliku lahendamisega, hoiab Eesti edasivaatavana ning arendab meie riiki kõigis selle valdkondades ja piirkondades”.

Neljapäevase ühisavalduse kohaselt mõistavad mõlemad osapooled, et Eesti poliitiline ja ühiskondlik õhustik on pingeline ning lubavad teha kõik endast oleneva, et luua laiem poliitiline usaldus ja kõigi inimeste vaheline koostöötahe Eesti edasi viimiseks.

“Samuti nõuab koroonaviiruse pandeemia meilt lähiajal jätkuvat otsustavat tegutsemist viiruse leviku tõkestamisel, vaktsineerimisel, tervishoiusüsteemi tugevdamisel, hariduselu korraldamisel, inimeste sissetulekute tagamisel ja ettevõtluse toetamisel,” seisab avalduses.

Koalitsioonipartnerid lähtuvad ühisavalduse kohaselt koalitsioonikõneluste alustamisel põhimõttest, mille kohaselt nad seisavad tulevikku vaatava ja kõiki ühiskonnagruppe auväärselt kohtleva poliitilise kultuuri ning lugupidava riigivalitsemise eest, mis toetub põhiseaduse vaimule.

Reformierakond ja Keskerakond märkisid ühisavalduses, et Eesti on tubli väikeriik, mis toetab kõiki inimesi ning nende soovi ennast teostada ja panustada Eesti arengusse; erakonnad lubavad lähtuda Eesti riigi ja rahva ühisest parimast huvist ning õigluse ja õiguse põhimõtetest. Eesti on õigusriik, kus kõik ühiskondlikud otsustusprotsessid on võimalikult läbipaistvad.

Erakonnad peavad oluliseks sotsiaalse, majandusliku ja piirkondliku ebavõrdsuse vähendamist ning iga inimese tervise ja heaolu edendamist, lubavad seista kõigi Eestimaa inimeste, kaasa arvatud vähemuste, õiguste eest ning austada eraelu puutumatust.

Eesti välis- ja julgeolekupoliitika keskmeks on ühisavalduse kohaselt Euroopa Liidu, NATO ja ÜRO liikmelisus ning aktiivne Eesti huvide esindamine nii rahvusvahelistes organisatsioonides kui ka kahepoolses suhtluses. Samuti lubavad erakonnad jätkata aktiivset rolli Euroopa Liidu kliimaeesmärkide täitmisel ning töötada selle nimel, et erinevaid EL-i rahastuid kasutada võimalikult kiire rohe- ja digipöörde läbiviimiseks, mis ei jäta endast maha ühtegi Eestimaa inimest ega piirkonda.

4 kommentaari
  1. Mida 4 aastat ago
    Reply

    aitab nämmutamine, et ühiskonnas on lõhe? Parem otsustage, mikssee lõhe on tekitatud ja kes selle on teinud. Ning kuidas sellele vastu seista. Tuleb tunnistada, et lõhe tekitasid just pedesotsid ja rehvid 6 aastat tagasi oma sooviga siia sisse meelitada tuhandeid mutukaid ning hakata neid ülal pidama. Et nad võtaks Estooniat kui oma kodu ning hakkaks ka siin peremehetsema ja kohalikke vägistama/peksma/mõrvama nagu Lääne-Euroopas. Need on just need rõivahilbud, kaldad, assinovskid, saared, sussud ja muu kõnts, kelle ässitusel seda lõhet püütakse veelgi enam laiendada. Ning kuna põhjus ja lõhestajad on teada, tulebki vähemalt Kajalt nõuda, et ta kinnitaks kirjalikult oma allkirjaga, et tema selle valitsuse ajal enam seda lõhek ei suurenda ning selleks taastab 2015.a eelse olukorra.
    Et tema peaministripõli pole pikk, siis edasi pole ta vastutav ning siis tuleb juba uut rahvakaitset kasutada

  2. Soo 4 aastat ago
    Reply

    See kuidas reformistid võimule rulevad on hullem kui lõhe ja rahvakaitset tuleb veel neil õppida. Kui palju inimesi on kannatada saanud nende teel võimule on raske üle lugeda. Nad on oma lemmisüüdistuseks valinud korruptsiooni ja alustasid selle kaela määrimist algul nende arvates vähemtähtsatest inimestest kuni jõudsid tippu peaministrini. Teekond oli pikk aga tasus õra. Aga on juba mindud linnapea kallale sest vaja pealinn üle võtta. See on nende soov juba ammu olnud. Aga veel ühte Ansipi-taolist valitsust kus vaesus aina kasvas ja oli palju ebaõiglust meie riik välja ei kannataks. Ehk tõepoolest koosluses Keskerakonnaga suudetakse ka midagi head ära teha.

  3. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Hea oleks kui keskerakondlased ei ühineks reformierakondlastega. Siis koos sotsidega nad ei saa arvu täis ja jääb sama valitsusliit. Kui Ratas ei taha enam peaminister olla siis las olla mõni teinem Muidugi see on hädaohtlik amet sest reformierakondlased leiavad jälle viisi kuidas temast lahti saada ja ise asemele tulla. Praegune valitsus on osanud parandada neid vigu mida tegid Ansipi ja Rõivase valitsused kui vaesus aina kasvas . Kas me oeame seda jälle taluma.

  4. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Kaja vist luges endamisi juudi keeles temaarust kaitsvat Toorat, kui Kaljulaiu juurest lossist valja oli astunud ja ajakirjanikele 15 min intervjuu andnud. Ning ei saanud mu eesti keelest aru, kui ma talle utlesin, et Eestit ei hakka kunagi tegelikult valitsema vabamuurlased, sest siin on 900 000 ugri, kes oma alateadlikul tasemel seda ei luba.

    Lugege siit kommentaare:

    https://kesknadal.ee/2021/01/15/eelnou-teeks-kooselulepingu-perekonnaseaduse-osaks/

    “Reformierakond ja Keskerakond märkisid ühisavalduses, et Eesti on tubli väikeriik, mis toetab kõiki inimesi ning nende soovi ennast teostada ja panustada Eesti arengusse; erakonnad lubavad lähtuda Eesti riigi ja rahva ühisest parimast huvist ning õigluse ja õiguse põhimõtetest. Eesti on õigusriik, kus kõik ühiskondlikud otsustusprotsessid on võimalikult läbipaistvad.”

    Te olete ikka vaga s6gedad juudid, kui arvate, et saate hakata Pruuli, Tarmo Soomere, Kaljulaidude jm vabamuurlastega ja nende kapikutega meie, 900 000 ugriperemehe maale oma 7 600 000 uusorja sisse ostma, sellest pea 15 miljardist eurost, mille viimase 5,5 aasta Riigikogu ladvikud on meilt ESM-i varastanud.

    Arvate t6esti, et kogu Eesti koosneb vaid sellest m6nesajast ametnik-kapikust, ked ate olete sellest piskuga nuumanud?

    Suure tahega Eesti rahvas? Isegi kogu eesti rahvas ei ole siin peremehed, sest see on konstrueeritud Riias juut Jannseni poolt, et riigi ule otsustamise juurest maarahva ugrisid ara t6ugata ja teha kohaliku rahva taie6iguslikeks liikmeteks ja juhtivateks tegelaseks Mustpeade vennaskonna jm vabamuurlaste alluvatena juudid, sakslased, venelased, taanlased, poolakad jms. Seda ne teil teha ei luba.

    Eesti ei ole mingil juhul uld(juudi)inim6igusriik vaid on 900 000 ugri oma h6imude vaikekogukondade omakultuuriliste hajakulade erinevate 6igustega kogukondade riik (ses m6ttes, et iga kogukond otsustab ise oma kulas kehtivate 6iguste ule).

    Teil, juutidel, ei maksa oma 800 aastasest jatkuvast anastajaolukorrast vaga 6hinasse minna, meie vahemalt 11 000 ugride ajalooga maal.

    Teie poolt meie, maarahvaste, kiibistamiseks ja totaalseks jalgimiseks ja fuusiliseks kontrollimiseks teie tuvastamatu covid-19 ettekaandel teha kavandatavaid vaktsiinisuste v6ite te teha endale Israelis.

    Ja uhtlasi vaadata kui labipaistevalt 6nnestub teil seal arendada omavahelisi suhteid teie massooniklubide vahel, nagu naiteks Casa Nostra, Auleegioni Orden, Semiootika Uhing, Teoreetilise Bioloogia Kevadkool,Teoreetilise Geoloogia Sugiskool, Ruutelkondade museum, Tatri 23 staap jne.

    “Erakonnad peavad oluliseks sotsiaalse, majandusliku ja piirkondliku ebavõrdsuse vähendamist”

    Seda me hakkame vahendama ilma teie, juutideta, tagastades 1939. aastal olnud Karl Liidaku kava kohaselt moodustatud 140 000 talule nende maad ja metsad ja suunates neile 5 000 000 000 eurot, mille te seni olete meie riigi eelarvest oma eurojuutlale jatnud (koos ulejaanud ligi 10 000 000 000 euroga ja 5,5 aasta viivisega).

    Teie asi on meie riigis v6imule enam mitte trugida ja korraldada oma seni
    veel Eurojuutlas asjad nii, et see ligi 15 miljardit+t m6istlikud 9,9 miljardit meile sealt me m6udmisel kohe tagastataks, niisuguses eurode ja kroonide vahekorras, nagu me otsustame.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.