Ratase sõnul on Eesti Navalnõiga solidaarne

Keskerakonna esimees ja endine valitsusjuht Jüri Ratas kirjutas pühapäeval sotsiaalmeedias, et Eesti on Aleksei Navalnõiga solidaarne ja nõuab viivitamatult tema vabastamist.

“Oktoobris mõistsime Euroopa Ülemkogus hukka Aleksei Navalnõi vastu toime pandud mõrvakatse ja kutsusime Venemaa ametivõime üles tagama erapooletu rahvusvahelise uurimise, et tuua vastutavad isikud kohtu ette,” kirjutas Ratas.

“Nüüd peeti Moskvasse naasmisel kinni hoopis Navalnõi ise, mis ei aita rahvusvahelisele ja läbipaistvale lahendusele kuidagi kaasa. Opositsioonilisi hääli tuleb kuulata ja nendega dialoogi arendada, mitte neid maha suruda. Eesti on Navalnõiga solidaarne ja me nõuame viivitamatult tema vabastamist. Peame Euroopa Liidus kiiresti ja tugevalt reageerima,” lisas Ratas.

Venemaa föderaalne vanglaamet kinnitas pühapäeval opositsioonijuhi ja Kremli-kriitiku Aleksei Navalnõi kinnipidamist Moskva lennuväljal vahetult pärast tema saabumist Berliinist.

BNS

17 kommentaari
 1. Nagu 1 aasta ago
  Reply

  võib aru saada, võtab Jurka nüüd koostöölepingu Voovaga oma külmkapist välja, soojendab üles ning NÕUAB Voovalt Ljoska vabastamist. Sest Jukra bande on lepingukohaselt teinud kõik, et eestlust maha suruda ja teisi eestlasi reeta, siis nüüd on Voova kord samaväärselt vastata ning sellega pisut loputada ka Jurka ja tema bande nime.

 2. Ohoo 1 aasta ago
  Reply

  Ärge ajage naerma. See mis Venemaal toimub pole üldse meie asi. Navõlnõi käitub inetult ja kui Putin oleks tahtnud teda mürgitada siis poleks tema mehed eksinud, See oli lavastus ja see mees on elus aga on karistamist väärt.Millegi pärast E.Savisaart Ratas ei kaitsnud kui kapo läks ta kodu rüüstama ja peremees istus ratastoolis olles paranemas raskest surmavast haigusest. Ega keegi ei julgenudki seda isegi mitte maailmakuulus selgeltnägija kes piirdus paari sõnaga–poliitiline vaid. Parem tuleks vaadata kuritegevust meie maall kus reformierakondlased mõtlevad välja igasugusei valesüüdistusi mis rikuvad inimeste tervist ja segavad tööd. Meil on rohkem kuritegevust kui Venemaal.Kus on see mees kes kirjutas E.N.Krossi kuritegude kohta artikli. Talle pandi ka süüks korruptsioon.mis juhtus ikkagi Ummelasega- Kas ikka üks poliitik kukkus trepist alla või teda lükati sest laip oli selles asendis et kukkuda ei võinud aga isegi uurima ei hakatud jne. Peavoolumeedia ajakirjanikud valetavad olles Reformierakonna suuvoodrid. Kunagi kirjutasid mõned Postimehe ausad ajakirjanikud et neile öeldakse ette mida kirjutada ja keda laimata eriti Savisaart. Kus on meieausad keskerakondlastest ajakirjanikud. Kus on saade Meedia keskpunkt.See mis meil toimub on jube aga meie kritiseerime Venemaad. See pole üldse meie asi mis seal toimub. Mitmetes maades inimesed möllavad tänavatel ja mõned saavad surma ka. Minu teada on Navalnõi kurjategija ja on käitunud alatult ja lavastanud oma tapmiskatse sest tahab iga hinna eest presidendiks saada. Eks me teame ise kuidas tahetakse võimule saada ja mõeldakse ausatele inimestele välja karistusi .

 3. Enn 1 aasta ago
  Reply

  See on nii absurdne et võtab keeletuks. Venemaal on rahulik elu, kõigisse rahvustesse suhtutakse hästi .Õnneks seal ei toimu nii massilisi halbu tegusid nagu meil et võimule saada. Tänu reforkierakondlaste võimuahnusele valitseb meil jube olukord, tohutu ebaõiglus ja mitmete inimeste ahistamine kes teel ees. Navalnõi käitub alatult. Aga kuidas see meisse puutub on arusaamatu. Meil on endal palju probleeme nii et jätame Venemaa rahule. Olen igal aastal käinud Peterburis ja mulle meeldib väga vene intelligent . Nende seltslonnas ei kiruta teisi riike . Kohtusin paar aastat tagasi ühe ukrainlannaga kes tuli Peterburgi elama oma sugulaste juurde . Ta saab meie rahasse ümber pandult 80 eurot pensioni Ukrainast. Ta rääkis et tema sõbranna poeg oli Kiievis verise ja ebaseadusliku valitsuse vahetuse ajal korrakaitsja ja olevat saanud põgenema aga teised korrakaitsjad suruti vastu seina ja peksti nuutidega surnuks. Siis taheti ju ka Venemaa kaela ajada midagi aga selgus et tapatalguid korraldanud snaipreid valmistati ette Leedus ja Gruusias. Aga siis tunti veel kaasa.Maailmas toimub palju igasuguseid ebameeldivaid asju aga Venemaad muudkui süüdistatakse. Mul on mitmeid tuttavaid eestlasi Peterburos ja nad on vöga rahul oma euga.

 4. Kodanik 1 aasta ago
  Reply

  See kõnts võiks vait olla.

 5. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Mis küll Ratasel viga on, ta nagu polekski keskerakondlane. Mis küll on Ratase asi kas Nagulnõi peeti kinni või mitte. See on vaid Venemaa teha keda ja kuidas ta karistab ja ammugi pole meie asi. Meil on kindlasti omal palju rohkem probleeme tänu reformierakondlaste soovile iga hinna eest võimule saada valimata vahendeid- praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ja kui ei taheta Venemaaga sukelda siis tuleks ta rahule jätta ja mitte oma nina toppida Venemaa siseasjadesse Hea läbisaamine on rahu aga mitte vaenutsemine. Sõjaõhutamine tuleb jätta sest nagunii ükski riik ei läheks Venemaa vastu sõtta. NATO ei läinud isegi eurooplastele appi kui isislased neid ründasid, Venemaa aitas vabastada Süüria isislastest. Venemaa aitas kaasa rahu sõlmimisele Armrrnia ja Azerbaidzani vahel.Kui ei taha Venemaaga suhelda siis jätke ta vähemalt rahule sest see pole teiste asi mis Venemaal toimub. Mitmetes riikides toimuvad hullemad asjad, ka meil.

  • Eks 1 aasta ago

   sm Ratas kasuta ära iga võimalust, et omaenese reetmissopast pisutki välja paista. Nii ta püüabki teiste häda najal ennast inglina paista lasta.

  • Keskerakond kadus koos 1 aasta ago

   Savisaarega. Ühed reeturid olid Ratas, Simson ja varas Reps.

 6. Noo 1 aasta ago
  Reply

  Kas tahetake Navalnõi Venemaa presidendiks sokutada ja inimesi tänavale märatsema kutsuda nagu toimus Valgevenes kui taheti üks naine presidendiks panna. . Kunagi sai Gruusia endale presidendiks msinna sokutatud mehe kes hiljem kuulutati tagaotsitavaks.Või tahetakse Venemaale rahutusi nagu USA-s ja Venemaad n’rgestada. Navalnõi ei saa kunagi Venemaa preidendiks ja Venemaa jätke rahule eriti tilloke Eesti peaks oma asjadega tegelema. Venemaal saab presidenti valida inimesed aga meil ei saa nii et vahe on suur- Aga ma ei saa aru mis see Ratase asi on keda Venemaal karistatakse.

 7. Nii on. 1 aasta ago
  Reply

  Ratas ikka pidevalt toonitas, et Keskerakond on näoga rahva poole.
  Nüüd näete. Tegelikult nägu on Moskva poole ja taguots meie poolne.
  Reeturid ju teevadki nii. Räägivad üht ja jumal teab mida mõtlevad ning teevad.
  Maha niisugune erakond.

 8. Nii 1 aasta ago
  Reply

  et kui Navalnõi pannaks ekinni, siis solidaarselt läheb kinni ka Eesti ehk keskbande ja sm Ratas.

 9. mnjah 1 aasta ago
  Reply

  Ükskõik kuhu sa pilgu peale heidad, igalpool räuskavad EKRE toetajad. Aga et võtaks aja maha ja vaataks üle, mis siis endal ka valesti läks, seda võid ootama jäädagi. Igalpool käib sõnaotseses mõttes räuskamine ja juhised selleks saadakse ühest pühapäevasest monoloogsaatest, kus võib täiesti süüdimatult valetada, sest pole ju kedagi kes seda tähelepanu neile seal juhiks. Ma isegi imestan et Ratas veel niikaua vastu pidas ja välja kannatas. Nüüd on see kaarnakari teda FB-s iga postituse all sõimamas. Ratas soliidse ja väärika inimesena ei blokeeri ega kustuta ka, sest see on paratamult ju läbilõige eesti ühiskonnast, õnneks küll üks väike osa, aga see-eest üliaktiivne osa. Kui mahti saate ekre valijad, siis vaadake ikka peeglisse ka, EKRE kärutas ennast ise Valitsususest välja. Ühtegi riiki ei saa valitseda räusates, naabreid sõimates, vähemusi mõnitades. Ükskõik kui õiged või valed teie põhimõtted on, siis poliitikas ei saa sellises stiilis valitseda, see pole mõeldav. No mille krd pärast oli vaja terve see 1 a 10 kuud anda pidevalt kont opositsioonierakondade hambusse iga jumala pühapäev mingit mõttetut ila ajades, mis meisse isegi ei puutunud. Trumpi valimine oma vapiloomaks oli tähenduslik, kukkus Trump, kukkusite ka teie.

  • Hea see, et siin 1 aasta ago

   selgelt näha, et paljud pooldavad EKRE parteid ja ei sallita sugugi Keskerakonna juhte.
   Jätke Keskerakond maha.

 10. Ohoo 1 aasta ago
  Reply

  See on lihtsalt naeruväärne . see Navalnõi on süüdlane ja natuke imelik ka. Ehk tõesti oleks pidanud teda psühhiaatriahaiglasse paigutama. Ma olen Ratases nii pettunud. Olen olnud alati Keskerakonna pooldaja aga enam mitte. Venemaa kohus mõistab ta vangi ja selleks on kindlasti põhjust. sEE POLE ÜLDSE MEIE ASI . ega vist USA Navalnõid ei saatnud Venemaad lõhestama aga ehk tegid seda brüssellased. Kas hakkas kade et Venemaal on rahulik. Seda pole paljudes maades. Solidaarne peaks olema nende eestlastega kellele reformierakondlased pidevalt valesüüdistusi kõlge kleebivad. Ratas sai ise ka seda tunda.

 11. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Kurb on tõesti vaadata kuidas mõnedest keskerakondlastest saavad sellised poliitikud kes sobiksid paremini Reformierakonda oma imeliku käitumise pärast. Meil on oma riigis nii palju ebaõiglust aga me ronime Venemaad õpetama keda vangi panna ja keda mitte.See on sada protsenti Venemaa asi.Olen arvamusel et Navalnõi on tegutsenud valitsuse vastaselt ja väärib karistust. Ja pole mõtet temaga solidaarne olla. Küllap Venemaal teatakse keda karistada ja kes rikub seadust. Ehk on Navalnõi välismaa agent et ka Venemaal tuleksid inimesed tönavale lärmama. Valgevenesse saadeti ka üks naine rahu rikkuma jne.

 12. Eve 1 aasta ago
  Reply

  Mina olen solidaarne nendega kes hukkusid USA-s ja nendega keda pannakse või pandi vangi, Olen solidaarne nendega kes reformierakondlaste valesüüdistuste pärast said kannata jne. Aga ma pole solidaarne Navõlnõüga kes tegutseb riigi vastaselt, on ennegi valetanud , on mitu korda olnud kohtu all jne. Kui ei usu lugege arvutist tema elulugu. see on jube mis ta on teinud. Ma ei kahtlegi et see mees on väljaspoolt saadetud et Venemaa rahu häirida, et Venemaad nõrgestada, et inimesed tuleks välja möllama nagu on mitmetes maades. Ka mina ütlen et see pole üldse meie asi mis Venemaal toimub ja keda seal karistatakse. Meil oleka endal vaja karistada neid inimesi kes rikuvad teiste elu-

 13. Sergei 1 aasta ago
  Reply

  Kes pätiga- varga ,petisega solidaarne on ise pätt. Aga kus olite kui teile oli esitatud dokumendid, käidud kokku saamas,
  Vaatasite pealt , kuidas EV-s jäeti õigusta seisundisse oma kodanik- Vaatasite pealt justiitsterroristide vägistamist.-
  Aga paljastus enamgi- Targas raamatus öeldud.: Kõik kohad on okse rooja täis – püha paika polegi.
  Eks tuleb ka tõendatud materjali alusel teie tallaaluseid põletada.
  avalik materjal: Põhiseaduse vastane kodusõda maamehe vastu .

 14. Sergei 1 aasta ago
  Reply

  Maamehena ütlen: meie ja suure hulga russofoobsete EL poliitikute kohta . : Pasa sees on hea ujuda- olgugi ,et seal haiseb, aga seal on soe. Ukraina hävitamine ( natsi liikumise toetamine). – see on just EL, USA kätetöö, et Krimm lõi lahku,, Malaisia lennuk- Küsige Paraša käest – Tema TV 5. kanal näitas- kuidas pürstiti Ukraina lippude lehvides BUK kompleksidega- KUHU KÜSIN: Palaganid: tuuma telvaga mürgitati üht – küll pudelis, siis tees, siis hoopis sinised alukad.
  Palagan Skripallidega- ka siin olete solidaarsed.
  Pange oma mokad mättasse ja vaadake oma püksi. Ohjeldamatu korruptsioon kõikides võimu instantsides.
  Lasete kõrgelt õigustatud kriitikale ( kommentaaridele). . Isegi Nord Streami ehituse takistamine on EL majanduse nõrgendamine, Seda ju Nevalnõi soovib ( nõudis Euroopa parlamendis). Seega olete rahva vaenlased. Kohtuotsus issanda nimel toimib. Enne läheb issanda päike looja , kui ……………………….. Aga kui ollakse küündimatud , mis sa ….sest nagu alguses juba öeldud. pasa sees……..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.