Loone: Navalnõi ebausutav opositsioon hoiab Ühtset Venemaad ühtsena

Oudekki Loone

Riigikogu keskerakondlasest liige Oudekki Loone ütles Vene opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi vangistamise vastaste protestide valguses, et praegune opositsioon on ebausutav ja hoiab ühtsena hoopis president Vladimir Putini parteid Ühtne Venemaa, vahendab Postimees.

“Reaalne oht Venemaa praegusele võimutasakaalule tuleb nende patriootlike ja sotsialistlike jõudude seast, kes praegu on esindatud nii parlamendis kui ka Ühtse Venemaa sees. Navalnõi ebausutav opositsioon on tõenäoliselt üks faktoritest, mis hetkel Ühtset Venemaad ühtsena hoiab,” ütles Loone Postimehele. “Ma arvan, et Venemaa Putini-järgse poliitika loomulik evolutsioon toob kaasa Ühtse Venemaa lagunemise kaheks suureks blokiks: üks sotsiaalpatriootlik ja teine natsionaalliberaalne.”

Loone sõnul näitab nii liberaalse kui ka šovinistliku opositsiooni suurt nõrkust see, et mõlemad peavad suure tõenäosusega oma referentspunktiks just Navalnõid. Loone hinnangul on Venemaa opositsiooni mobiliseerumine ning julgus oma arvamust öelda seejuures hea märk riigi sisepoliitilise olukorra kohta.

“Ilmselt ei eksisteeri Venemaal niinimetaud terroriõhkkonda, sest siis inimesed ei manifesteeriks. Muuhulgas see näitab ka, et sõnapaari ‘Putini režiim’ kasutamine on libe tee, mida võiks vältida: see ei lase õigesti hinnata Venemaal toimuvat,” selgitas Loone ja lisas täienduseks, et ainuvõimuga režiimides suuri autoriseerimata meeleavaldusi ei toimu.

BNS

11 kommentaari
  1. Nii 4 aastat ago
    Reply

    ometi võtab sõna tõeline keskerakondlane kes on ennast näidanud alati heast küljest. Aga ma leian et see mis toimub seni rahulikul Venemaal on vale. Kogu aeg sekkutakse teiste riikide siseasjadesse mille tagajärjel tekivad rahutused. Üks näide on ka Valgevene kus ilma teiste vahelesegamiseta oleks endiselt rahulik elu. Navalnõi on varem mitu korda olnud kohtulikult karistatud ja minu meelest kurjategija kes tekitab riigis rahutusi ja isegi on noori provotseerinud. . vaevalt et USA-l on oma tohutute rahutuste tõttu aega praegu rõõmustada korralageduste pärast Venemaal aga nii mõnedki EL-u riigid tunnevad kahjurõõmu. Arvan et see mürgitamise lugu oli ka lavastatud. Navalnõi tekitab Venemaale ebameeldivaid probleeme, tegutseb valitsuse vastaselt ja ta peaks vangis oma tegude üle järele mõtlema ja rahunema. Eelmiste kuritegude eest on ta saanud tingimisi karistada.Või tahetakse sama verist ja ebaseaduslikku võimuvahetust nagu oli Kiievis. Ega midagi selle korraldanud smaiperid keda valmistati ette Leedus ja Gruusias on elus, neid pole isegi karistatud. Aga ehk tuleks lõpetada oma nina toppimise teiste riikide siseasjadesse ja siis on nendel riikidel rahulikum elada.

  2. Ohoo 4 aastat ago
    Reply

    Kunagi saadeti Lenin Venemaad nõrgestama , kas nüüd on Navalnõi kord.

  3. Enn 4 aastat ago
    Reply

    Parem räägime sellest mis meie riigis on toimunud. Kui paljud inimesed on saanud valesüüdistusi reformierakondlaste käest. See mis tehti E.Savisaarega oli minu meelest stalinistlik kuritegu ja see kui kapo tuli ta kodu rüüstama ajal kui Savisaar paranes surmavast haigusest ja istus ratastoolis ja vaatas pealt oli tapmiskatse. Jubedaid lugusid on teisigi aga meie räägime siin sellest mis toimub Venemaal ja õigustame veel inimest kes tekitab seal rahutusi. Meil mõeldi välja igasuguseid süüdistusi tublidele iimestele et neid teelt kõrvaldada reformierakondlaste võimu saavutamiseks ja näe jõuti ka valitsususeni.Õnneks meil ei toimunud verist riigipööret nagu Ukrainas ja hea meel on et ka Valgevenes saadi ilma verevalamiseta läbi. Aga ei saadud rahu et Venemaal oli rahulik ja nüüd hõisatakse rõõmust et kerkis esile Navalnõi kes rikub Venemaa rahu ja nüüd hõisatakse talle kiitust,poolehoidu ja karjutakse oleme emaga solidaarsed. Kas tõesti pole midagi tähtsamat teha kui korratusi tekitada ja tekitajatele kaasa tunda. Loodan et Venemaa taastab oma rahuliku elu.

  4. Enn 4 aastat ago
    Reply

    Vabandan vea pärast–peab olema temaga.

  5. Sergei 4 aastat ago
    Reply

    Lenin oli haritud ja ideeline- välis rahadega toetatud revolutsionäär. EV poolt toetatavad Venemaa õõnestajad on välis jõududega toetatavad labased kriminaalsed pätid- petised. Aga EV ametnikud peaksid muret tundma -kuidas nende enda riigis mõned on võidelnud tõelise korruptsiooni- kodanik(ke)u põhiseaduslike õiguste piiramisega. Teil on hüvitamata tekitatud kahju.
    Teile on välja kuulutatud . VT. Googles: Kohtuotsus Issanda nimel: – see toimib
    EV vastu peavad sanktsioonid rakenduma.
    Pühakirjas kirjas: .Millisega mõõdad -sellega ka sulle mõõdetakse VT: täpsemalt Püha kirja – vastav manitsus VT.ka : Põhiseaduse vastane kodusõda maamehe vastu.

  6. Krupskaja 4 aastat ago
    Reply

    SAADAME LOONE VENEMAALE KORDA LOOMA !

  7. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Loone on tubli, aus ja tark inimene. Venemaal on endal inimesi kes panevad korra majja. Muidugi on seda raske teha sest nagu nüüd kombeks tulevad väljaspoolt riiki soovitused kuidas rahutusi riigis tekitada. Eesti ei saa midagi teha kuigi mõned tunnevad kaasa rahutuste tekitajatele. Navalnõi on varem karistatud olnud mitmete pahadegude pärast ja nüüd ajas ta õpilased tänavale mässama. Kuidas küll võib sellist kurjategijat haetseda, tema koht on vanglas. Õnneks Venemaal ei aeta mässulisi minema vägivallaga nagu seda tehase mõnes muus riigis. JÄTKE VENEMAA RAHULE, ÄRGE TOPPIGE OMA NIN TEISTE RIIKIDE SISEASJADESSE.

  8. harry 4 aastat ago
    Reply

    Saalomoni tarkuseraamat9

    Palve tarkuse pärast
    1 „Vanemate Jumal ja halastuse Issand,
    kes sa oma sõnaga oled teinud kõik,
    2 ja oma tarkuses oled valmistanud inimese,
    et ta valitseks sinu poolt loodut,
    3 korraldaks maailma jumalakartuse ja õiglusega
    ning mõistaks kohut ausa meelega.
    4 Anna mulle sinu aujärgede juures olevat tarkust
    ja ära arva mind välja sinu laste hulgast!
    5 Sest mina olen sinu sulane
    ja sinu teenija poeg,
    nõder inimene ja üürikese elueaga,
    liiga väeti aru saama
    kohtust ja Seadusest.
    6 Kui keegi olekski täiuslik inimeste hulgas,
    ometi ei pandaks teda millekski,
    kui temal puudub sinu tarkus.
    7 Sina oled minu valinud kuningaks sinu rahvale
    ja kohtumõistjaks sinu poegadele ja tütardele.
    8 Sina käskisid mind ehitada
    templi sinu pühale mäele
    ja altari sinu asupaiga linna,
    selle püha telgiga sarnaseks,
    mille sina esialgu valmistasid.
    9 Sinu juures on tarkus, ta tunneb su tegusid,
    ta oli juures siis, kui sina lõid maailma,
    ta teab, mis on meeldiv sinu silmis
    ja mis on õige sinu käskude kohaselt.
    10 Läkita tema pühadest taevastest
    ja saada oma hiilguse aujärjelt,
    et ta koos minuga tööd teeks
    ja ma teaksin, mis on sinule meelepärane!
    11 Sest tema teab ja mõistab kõike
    ning juhatab mind mõistlikult minu tegudes
    ja hoiab mind oma auhiilguses.
    12 Siis kiidetakse minu tegusid
    ja ma juhin sinu rahvast õigesti
    ning olen oma isa aujärje vääriline.
    13 Sest missugune inimene teab Jumala nõu?
    Või kes saab uurida, mida Issand tahab?
    14 Sest surelike mõtted on tühised
    ja meie kavatsused kõiguvad.
    15 Sest kaduv ihu koormab hinge
    ja maine telk rõhub mõtisklevat meelt.
    16 Vaevalt aimame maist
    ja suure vaevaga avastame käesolevat,
    kes suudaks siis uurida,
    mis taevas on?
    17 Kes aga tunneks sinu nõu –
    olgu siis, et sina annad tarkust
    ja läkitad kõrgusest oma püha Vaimu?
    18 Ainult nõnda õgvendatakse
    maa peal elavate teerajad,
    ja inimesed õpivad seda,
    mis sinule on meelepärane,
    jah, tarkuse läbi nad päästetakse.”

  9. Herbert Kabi 4 aastat ago
    Reply

    Vaadake (järele) Dožd telekanalilt täna õhtune kell 20:00 saade (Moskva aeg 19:00),
    Kusagil pool tundi peale saate algust räägib see jalaga kõhtu saanud Margarita Judina kuidas tegelikult oli. Kui ta teadvusele tuli, kuulas kõugepealt poitsei ta üle, ta ei saanud midagi aru ja ei kirjutanud alla, tema eest tegid seda ei tea kust kohale toodud “tunnistajad” ja alles siis viidi ta haiglasse, reanimatsiooniosakonda. Lebas siis seal, väha halb enesetunne, kui kuulis. kuida arst ütles sinna tulnud võimuesindajatele – Ta on absoluutselt terve, võib kohu minna!
    Vaadake, kuulake, leiate ka googeldades -> «Меня обманули»: Маргарита Юдина
    … tvrain.ru …
    Ja samas, kui aega, nautige ka Vasja Oblomovi uut laulu:
    «На пенсию выйду в 40 и премию получу»: Вася Обломов

  10. Pensionär tänab Loonet. 4 aastat ago
    Reply

    Tänan sind pensionäride elu inimväärikaks muutmisel. Puudu oli ju ainult keskerakonna kuuest eurist. Sügav, maani kummardus. Lubatud sada oleks olnud liiast.

  11. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Navalnõi koht on vanglas ja Euroopa peab Venemaa rahule jätma. Navalnõi on varem ka varguse pärast kohtu all olnud ja teeselnud et on haige. Navalnõi on saadetud Venemaad nõrgestama. Brüsseöis võiks tegelda tähtsamate asjadega ja jätta Venemaa rahule.Navlnõi koht on vanglas sest ta tekitab Venemaal rahutusi. Aga Venemaal ei tapeta tänaval inimesi nagu tehakse mitmetes teistes riikides.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.