Eesti taotleb EL-ilt Pfizer/BioNTechi vaktsiini ennaktempos eraldamist

Vaktsineerimine. Foto: Pexels

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik saatis Euroopa Liidu tervisevolinikule pöördumise ette tellitud Pfizer/BioNTechi vaktsiini lubatust kiiremaks tarneks, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kiik viitas oma kirjas Eesti kiiresti kasvavale nakkustasemele.

Kirjas märkis Kiik, et Pfizer/BioNTech on avanud uusi tootmisüksusi, mistõttu võiks Eesti oma tellitud vaktsiinidoose mõnevõrra kiiremini kätte saada.

“Tõin välja, et vaktsineerimine on tempokalt käivitunud, kasvanud on haiglaravi vajadus. Kriisi leevendamisel oleks eakama riskirühma kaitsmisel vaktsiin väga vajalik,” ütles Kiik ERR-ile.

BNS

8 kommentaari
 1. kiik püüab nüüd tõesti 1 kuu ago
  Reply

  Ehk on sellel põhjus, . KUI see PÖÖRDTRANSKRIPTSIOON IKKAGI SAAB TOIMUDA MUUDE VIIRUSTE ABIL.st. RNA TAGASISAATMINE GENOOMI. SEEPÄRAST PEANGI SPUTNIKUT LOLLIKINDLAKS. JUHTUB SEE INIMESE ELUAJAL. EAKATEL ON VÄHE ELADA JÄÄNUD, ARVATAKSE, NAGUNII. ET NEL EI JÕUA TOIMUDA VÕI KUI JÕUABKI, KES SEDA UURIBKI
  LAPSI TULEB VAKTSINEERIDA SAMUTI, SEST PEALEVITAJAD NEMAD, MITTE EAKAD. v.a. kUI NAD VANADEKODUDESSE POLE TOPITUD.
  KIIK NÜÜD MUIDUGI PÜÜAB MIS KOKKULEPETE PIIRID JA BRÜSSEL LUBAVAD. UNGARIT TEHA EI JULGE KEEGI. NAGU PIIRANGUID VAREM KEHTESTADA EI JULGENUD. KES SIIS PARTEISID TOETAB.

 2. Jane 1 kuu ago
  Reply

  Minister Kiik teeb kõik mis võimalik kuid meil pole õigust midagi ise otsustada sest oleme liidus ja otsustajad pole meie. Paistab et Brüsselis on tähtsamaid asju teha kui vaktsiin. Eks palju aega võtab ära Venemaa-vastane tegevus ja vihavaenu õhutamine. Oma saadikute arvamust me ei tea. Siiski Toom avaldab oma arvamust ja õigesti ja Ansip ütles et teeb kõik mis võimalik et valitsuskoalitsioon laiali ajada ja tegigi seda. Aga parim vaktsiin on Venemaal ja meile kättesaadav muidugi kui võiksime ise otsustada mis meile hea on aga ei saa sest allume jälle liidule ja me pole iseseisvad oma otsustes.

 3. Jah 1 kuu ago
  Reply

  tanel Kiik teeb kõik mis võimalik aga talle ei lubata osta Venemaa seerumit mis on mitmetes riikides tunnistatud parimaks ja kõrvaltoimeid pole. Praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud ja abistaks meid meeleldi aga E-u vihavaen on tähtsam kui inimeste tervis.

 4. Nii 1 kuu ago
  Reply

  Aga meil oli kahju Navalnõist kes saadeti Venemaa rahu rikkuma ja kes oli ka varem karistatud mitmete väärtegude eest kelle heaks mõeldi välja stsenaariume eriti mürgitamise suhtes aga meil polnud kahju lastest keda ta meelitas tänavale mässama ja kes olid seal maskita ja mitmed haigestusid pärast seda koroonasse. Eks selliste riikidesse saadetud korrarikkujate leidmine ja ja ettevalmistamine võtab ka aega ja samuti Venemaa vastu vihavaenu õhutamine ja eks seerumi laialijaotamine võtab aega. Peame olema kannatlikud sest meie pole vabad oma otsustes.

 5. Küsimus. 1 kuu ago
  Reply

  Miks meie ei saa Sputnikut. Meie tervisega ei tohi mängida. Lääne rohi on halvem. Näiteks siin vene ajal kirjutati välja karp rohtu, kasutasid kolm või neli ja terve. Tööle. Nüüd saad kümnete eurode viisi tablette ja terveks ei saa. Muutud rohu orjaks.
  Ma põhjusega olen lääne ravimite vastu. Need täidavad miljardäride kaukaid.

 6. to kiik püüab 1 kuu ago
  Reply

  kirjutaja mõtleb siin ilmselt muu viiruse poolt põhjustatud pöördtranskriptsiooni poolt põhjustat. HAIGUSE ilmnemist ELUAJAL.(RNA tagasisuunamine või suunamine genoomi)
  tea, kas Venemaa müübki seda vakts. teile, vähemalt seda, mis Venes endas toodetakse ja oma inimestele süstib.

 7. Kas tõesti 1 kuu ago
  Reply

  Rahvas on haige. Inimesed piinlevad, surevad. Neile aetakse igasugust jama ja keegi ei vastuta. Tormiliselt levib haigus hooldekodudes. Sinna ei pääse keegi sisse ja kuidas ikka need pisikud sinna pääsevad. On juba kujunemas arvamus, et riik teeb kõik, et vanurid sureksid massiliselt. Sellega vabaneb suur summa raha ja valitsused saavad raha laiamiseks.
  Kas see ongi eesmärk? Valitseb segadus ja sogamiine.” Sogases vees on ju hea kala püüda”.
  Nüüd ilmuvad üleskutsed, et peab kaitsesüsti tegema valitsuses, presidendi lähikonnas ja nii edasi.
  Tegelikult meie see õnnetus on aga just valitsejate süü. Nendele ei tohi teha mingeid erandeid. Inimesed surevad ju nende süül. Miks meil on nii, et see, kes valitsema pääseb, on eriline. Neid me nuumame. Ostame kalleid limusiine taguotsa alla ja nemad kusevad meile pähe. Kui nende privileegid võtame ära, ehk nende teod muutuvad.
  Kas tõesti meie valitsejad ei karda seda, et rõhutud rahvas võtab kaikad.

 8. enamus 1 kuu ago
  Reply

  in.imesi ei la.se o.male so.lki sü.stida. Pal.jud on hai.guse en.esele tea.dmata läbi põ.denud.
  Mei.le rää.gitaxe va.xii.nide de.ficii.dist aga sel.ge on suur yl.etoot.mine ja vä.hene nõ.udlus- saksas laos 4,5 milli doosi AZ . Tei.ste ko.hta an.dmeid ei av.aldata.
  Sa.muti AZ omaga on liiga palju su.rmasid.
  YX tõmmu soo.mes hoo.ldeko.dus töö.tav no.orm.ees yt.les, et pea.le sys.ti in.imesed su.rid nagu kä.rbsed -ööpäevas 11, siis veel 10 ja siis elus oli ka 10 ringis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.