Tallinn hakkab maske jagama kortermajade postkastide kaudu

Tallinn hakkab alanud nädalal jagama paljulapselistele peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja kõrge nakkusnäitajaga kortermajade elanikele jagama meditsiinilisi maske.

Linnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et praeguseks on jõutud olukorda, kus koroonaviirus puudutab juba kõiki sihtrühmi. „Ent eeskätt soovime maskidega kindlustada majanduslikult kõige haavatavamaid linlasi. Kui eelmise aasta lõpus jagasime korduvkasutatavaid riidest maske gümnasistidele ja progümnastidele ning meditsiinilisi maske vähekindlustatud üksi elavatele pensionäridele ja peredele, siis nüüd jagame meditsiinilisi maske kolme ja enama lapsega peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja neile kortermaja elanikele, kus on kõrge nakkusnäitaja,“ ütles Kõlvart. „Saame viiruse kiiret levikut tõkestada üksnes siis, kui järgime kõiki nõudeid ja soovitusi, kaitstes nii iseennast, oma lähedasi ja kaaslinlasi.“

Paljulapselistele peredele jagatakse kaks pakki ja vähekindlustatud üksikvanematele üks pakk maske, mida hakkavad neile alanud nädalal jagama linnaosavalitsused.

Viiruse leviku tõkestamiseks hakkab linn alanud nädalal tegema ka teavituskampaaniat neis kortermajades, kus on kõrge nakatumisnäitaja ehk vähemalt viis nakkusjuhtu. Neile elanikele jagatakse üks pakk maske korteri kohta ning maskid pannakse iga korteri postkasti.

Ühtlasi hakkab linn jagama aprillis meditsiinilisi maske ka üksi elavatele pensionäridele.

2 kommentaari
  1. See on mürgitamine 3 aastat ago
    Reply

    Austria peatas vaktsineerimised ühe partii AstraZeneca koroonavaktsiiniga pärast seda, kui üks 49-aastane naine suri ja 35-aastasel naisel tekkis kopsuveresoonte ummistus.
    49-aastane naine suri vere hüübimishäire tõttu 10 päeva peale vaktsineerimist. 35-aastasel naisel tekkis kopsuemboolia, aga ta taastub. Praeguseks pole leitud otsest seost vaktsineerimisega, vahendab ORF.
    Mõlemad naised on meedikud, kes töötasid Zwettli regionaalhaiglas. Austria terviseametkondade info kohaselt pole vere liigne hüübimine välja toodud koroonavaktsiini kõrvatoimete hulgas.
    Eile pühapäeval pidi toimuma kooliõpetajate ja meedikute vaktsineerimine AstraZeneca vaktsiiniga, aga see peatati. Ilmselt igaveseks.

  2. Kas 3 aastat ago
    Reply

    ei kujune mitte nii, et ettevõtlikud linnakodanikud hakkavad postkastidest neid maske varastama ja pärast hakkavad müüma tagasi?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.