Siret Kotka: lisaeelarve võimaldab COVID-19 kriisi taandudes plaanilise raviga jätkata

Siret Kotka

Valitsuse poolt põhimõtteliselt heaks kiidetud lisaeelarve annab meditsiiniasutustele kindlustunde, et COVID-19 kriisi leevenedes on võimalik järk-järgult suurendada plaanilise ravi osakaalu ja teha seda varem kokkulepitud aastases mahus, ütleb Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka.

“2021. aasta lisaeelarve näeb ette enam kui 150 miljoni euro eraldamist tervishoiukriisi ületamiseks. Praegu on lõviosa haiglapersonalist hõivatud koroonapatsientide raviga ja keeruline olukord kestab veel mõnda aega. Keskmiselt on koroonaviirusega nakatunud patsient haiglas 10,5 päeva ning haigestunutel on statistiliselt 5,5-protsendiline tõenäosus sattuda haiglasse,” räägib Siret Kotka.

Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe sõnul tuleb ühiselt pingutada, et haiglaravi vajavate inimeste hulk väheneks ja ravijärjekorrad ei pikeneks. “Eriolukorra kehtestamine annaks haiglajuhtidele suurema vabaduse tööd ümber korraldada. Kehtiva seaduse kohaselt ei tohi töötajat ümber paigutada teisele töökohale või muuta tööaega või kohta ilma töötaja nõusolekuta, kuid praeguses olukorras tuleb tegutseda otsustavalt ning läbirääkimisteks ei ole aega. Tunnustan arstitudengeid ja teisi tervishoiutöötajaid, kes haiglatele appi tulid. Tulevikus võiks kaaluda võimalust veelgi tihendada kõrgkoolide ja meditsiiniasutuste koostööd,” lausub Siret Kotka.

Selleks, et niigi nappivat haiglapersonali motiveerida suure koormusega ning ületundide rohket tööd tegema, on Siret Kotka sõnul äärmiselt tänuväärne, et COVID-osakondades jätkatakse 1,5 tariifiga tasustamist.

8 kommentaari
 1. Kelle mõted sa kirja panid? 3 kuud ago
  Reply

  Kes sind juhendab?

 2. Moderaator. 3 kuud ago
  Reply

  Hoia näpud eemal.

 3. Jah 3 kuud ago
  Reply

  Siret Kotka on tõeline keskerakondlane kes hoolib inimestesy ja ei ühine reformierakondlaste intriigidega. Alati on kõik õige mida ta kirjtab.

 4. Jah 3 kuud ago
  Reply

  Parandan vead–peab olema inimestest, kirjutab.

 5. Eve 3 kuud ago
  Reply

  See on suur mure et teiste haiguste ravi on teisejärguline kuigi inimesed surevad ka südamehaigustesse. vähihaigustesse millele siiani pole ravimit leitud.meditsiinitöötajad on muidugi ülekoormatud kuid perearstide ja nenbe medõdede tööpäev on väga lühike ja koduvisiite nad ei tee-ehk tuleks rohkem nende abi paluda pandeemia takistamisel.

 6. Jane 3 kuud ago
  Reply

  Mulle ütles eestlasestarst kes elab Peterburis et Sputnik on kaua uuritud ja kõrvaltoimeid pole. Aga kahjuks ka seda peab süstima kaks korda.Nüüd on seal juba uus vaktsiin mida süstitaks vaid üks kord. Aga meie ei tohi seda tellida sest Brüsseli tegelased ei luba. Vihavaen on tähtsam kui inimeste tervis.Maailmas on seerumeid mis rikuvad tervist kas mitte Astra pole selline. Mitmed seerumid on lühiajaliselt kontrollitud. Venemaa seerumit kontrolliti väga kaua ja väga suur arv vabatahtlikkr võttis sellest osa. Meil on kiiresti aja pandeemia kontrolli alla saada et inimesed saaksid arstiabi. Kotkasel on alati õigus sest ta kuulub Keskerakonna parimate poliitikute hulka.

 7. Siristaja 3 kuud ago
  Reply

  Ega ikkka EI USU küll. Juba enne koroonat o li meil Eestis vaid 2 (loe kaks) ONKODERMATOLOOGI!
  Kel veel ajurakuke alles – MÕELGE ! Riiklik süsteem!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.